doelen

Ik wist al een tijdje dat Lisanne van Lisanne Leeft elke maand werkt met persoonlijke doelen om voor zichzelf duidelijk te stellen wat ze wil doen. Dat leek mij ook een goed idee, maar ik was het weer vergeten: tot ik laatst haar persoonlijke doelen voor juli tegenkwam en besloot dat het toch wel een goed idee zou zijn. Zeker nu in de zomermaanden: ik zit thuis met alleen maar vrije tijd, en hoewel ik me prima vermaak met bloggen, lezen en schrijven is het toch wel fijn om een houvast te hebben in de vorm van doelen. Vandaar dat ik er vanaf deze maand mee begin, en elke maand zal ik ook mijn persoonlijke doelen met jullie delen! Vandaag de vijf dingen die ik in ieder geval wil doen in juli.

doelen2

(niet een heel duidelijke foto, maar ik werk nog aan mijn fotografie- en bewerkingskills haha)

Blogs inplannen t/m 31 augustus

De afgelopen weken ben ik aan de slag gegaan met het systeem van de contentkalender, ook dankzij Lisanne ontdekt. Nu ik heb besloten dat ik wat breder met VV aan de slag wil, blijkt dat ik boordevol ideeën zit, genoeg om maanden mee te vullen! Het kostte me weinig moeite om tot en met 31 augustus ideeën voor blogs in zo’n kalender te zetten en ik wil deze maand proberen om al die blogs ook daadwerkelijk te schrijven en in te plannen! Ik schrijf ongeveer vijf blogs per dag, afhankelijk van de lengte van die posts natuurlijk, dus dat moet zeker lukken.

Nieuwe contentkalender maken

Maar… als er straks van alles ingepland staat tot en met eind augustus, moet dat daarna natuurlijk ook volgehouden worden. Ik wil dan ook aan de slag met een kalender voor september en oktober deze maand: zodra alles t/m augustus is uitgewerkt ga ik verder met september en oktober, waar ik nu al ideeën voor bijhoud. Op die manier hoef ik straks als ik weer naar school moet (en ook aan een stage ga beginnen) me minder druk te maken om of er wel dingen ingepland staan!

DJB en HITM weer oppakken

VV is de laatste weken even mijn hoogste prioriteit geweest omdat dat toch wel echt mijn plekje is, mijn kindje. Maar ik heb natuurlijk nog twee andere sites en ook daar wil ik deze maand weer flink voor gaan schrijven. Ook hiervoor ga ik contentkalenders maken en blogs uitwerken zodat ook deze sites weer lekker gevuld worden.

5 boeken lezen

Ik heb inmiddels zoveel boeken in mijn kast en op mijn ereader staan dat ik hier echt een beetje overzicht in moet gaan aanbrengen, haha. Dus daarom ga ik proberen om maandelijks voor mezelf vast te stellen wat ik wil gaan lezen: het kan heel goed dat ik ervan af ga wijken omdat ik gewoon zin heb in andere boeken, maar ik wil wel proberen om in ieder geval af te wisselen tussen digitale en levende boeken, om en om bijvoorbeeld. Voor deze maand wil ik graag de volgende boeken lezen:

  1. Landgoed Longbourn – Jo Baker
  2. LEEF! – Laura Maaskant
  3. Keerzijde – Caja Crazemier & Martine Letterie
  4. Fangirl – Rainbow Rowell
  5. Academicus Vampyrus – Richelle Mead

Op de helft van mijn roman komen

Mijn historische roman telt nu al over de driehonderd bladzijden en ik ben nog niet eens op de helft, en ik wil echt proberen om hem deze zomer af of bijna af te hebben. Dat betekent dat ik in juli moet proberen om op de helft te komen: het boek bestaat uit acht delen en ik heb er nu twee gehad, dus dat betekent dat ik in juli nog twee moet schrijven. Gelukkig zijn de komende twee niet zulke grote delen, dus ik denk wel dat het zal lukken! Misschien lukt het dan ook wel om het in augustus helemaal af te schrijven…

Hebben jullie ook doelen voor deze maand?

You may also like...

2 Comments

  1. Fijne doelen. 🙂 Ik kan even geen doel meer zien haha, maar dat komt vanzelf weer als ik een beetje ben uitgerust.

  2. Als je eenmaal aan het schrijven bent, gaat het vaak vanzelf. Daarom wil ik weer gaan schrijven, maar ja… mijn bedrijf rekent nu ook even op me. En ‘Heartland’ en ‘The Sims’ zijn ook zo aantrekkelijk momenteel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]