4e769802

Bron

Ja ja, vorige maand is er geen blog over mijn maandelijkse doelen online gekomen omdat ik dat eigenlijk niet meer wilde. Het voelde een beetje gek, en ik wist niet zo goed wat ik dan als doel moest nemen. Maar naarmate de maand vorderde bleek dat ik toch echt wel met een doel bezig was en dus besloot ik dat die maandelijkse doelenblogs dan vanaf februari maar weer terug moesten komen! Dus vandaag blik ik even terug op het doel dat ik mezelf in januari (off the blog) heb gesteld en maak ik een nieuwe voor februari.

 Januari

In januari had ik mezelf eigenlijk niet echt een doel gesteld, omdat ik dat altijd zo dicht bij de voornemens vind liggen dat ik het verschil niet meer zie. Maar het ging begin januari eigenlijk best wel goed, waardoor ik besloot om, naast de doelen voor heel 2015, ook weer te beginnen met de maandelijkse doelen. Het geeft namelijk toch best een fijn gevoel om me elke maand ergens op te kunnen richten: meestal vergeet ik mijn doel ergens halverwege, maar gewoon door het te stellen merk ik dat ik er (onbewust) toch mee bezig ben.

Helaas… werkte dat voor het doel van januari niet zo goed. Au.

Maar dat is ook niet zo gek, want ik had als doel gesteld dat ik in januari de balans weer wilde vinden tussen school en gezondheid onder de huidige omstandigheden. Mijn doel voor 2015 in het algemeen is om te proberen mezelf zowel mentaal als fysiek weer op de rit te krijgen, en ik dacht dat het wel goed zou zijn om met dit stapje te beginnen. Maar, nou ja, wat kan ik zeggen… mijn lijf was het er niet echt mee eens en besloot het zodanig te laten afweten dat naar school/stage gaan wel erg lastig werd. Dus, helaas… doel niet gehaald.

Februari

Maar… ik zou mezelf niet zijn als ik het zou opgeven! De afgelopen maand is niet zo lekker gegaan, maar nu zijn we alweer een aantal daagjes op weg in februari en het gaat nu redelijk. Ik voelde me de afgelopen dagen best wel goed & fit en nu wat minder, maar ook niet slecht. Met andere woorden: ik voel me niet top, maar ook niet dramatisch. Ik ben dan ook van plan om zoveel mogelijk mijn best te doen om de draad weer op te pakken met school en stage, omdat ik van mezelf heb gemerkt dat die dingen me onwijs veel energie geven, net als gewoon lekker bezig blijven thuis met bloggen, schrijven, studeren en al die dingen. Maar het is natuurlijk niet makkelijk, want het feit dat ik nu al merk dat het weer de verkeerde kant op lijkt te gaan (ik voel me echt wel minder goed dan vorige week bijvoorbeeld) belooft niet veel goeds. Vandaar dat mijn doel voor de komende maand wat kleiner geformuleerd is

Een goede manier vinden om periode 3 door te komen onder de huidige omstandigheden.

Klinkt niet eens zo slecht, toch? Vind ik ook. En ik vind dat ik ook al een aardig begin heb gemaakt: de afgelopen dagen ben ik bezig geweest met het wat beter organiseren van mijn tijdsindeling, wat inhoudt dat ik mijn agenda en planner veel strakker bijhoud (vooral ook digitaal) en per dag ook inplan wat ik wil doen op het gebied van studie of vrije tijd. Die georganiseerdheid is fijn, want het geeft een mooi overzicht. Maar met ”een goede manier” bedoel ik ook straks als het echt begint (vanaf maandag) efficiënt kunnen studeren, met een planning bijvoorbeeld, zodat ik weinig achterstand oploop en me goed blijf voelen. Geen idee in hoeverre het gaat lukken, maar ik gebruik in ieder geval wel de speling die ik heb gekregen in verband met mijn belastbaarheid. Vandaar ook onder de huidige omstandigheden: ik wil gewoon proberen een soort systeem te vinden op basis van ”doen wat ik kan en wat goed voelt” waarbij ik mezelf niet opbreek, maar wel productief blijf. Want productief blijven is fijn!

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]