Processed with VSCOcam with hb2 preset

Bron

Aan het begin van de vorige maand schreef ik over mijn persoonlijke doelen voor die maand, dingen waar ik me een beetje aan vast wilde houden en die ik voor elkaar wilde proberen te krijgen. Nu is het alweer één augustus en dus tijd om te kijken hoe het is gegaan met die doelen voor juli én om nieuwe doelen te stellen voor de komende maand!

Terugblik juli

In deze blog kun je lezen wat ik in de maand juli allemaal wilde doen: voor Vivians Vocabulaire schrijven t/m 31 augustus, De Jonge Bibliofiel en Happiness in the Making weer oppakken, een contentkalender maken voor Vivians Vocabulaire voor september en oktober, vijf boeken lezen en op de helft komen met mijn roman. Hoe is het gegaan met deze doelen?

Bloggen t/m 31 augustus

Voltooid! Ik weet niet meer wanneer, maar in ieder geval ergens halverwege juli heb ik voor Vivians Vocabulaire de blog voor 31 augustus ingepland, wat het totaal van ingeplande posts op ongeveer 50 bracht. Wat een fijn gevoel was dat! Nu gebiedt de eerlijkheid me wel te zeggen dat er een aantal boekrecensies tussen zitten die ik nog moet invullen, maar voor het merendeel is het gelukt!

HITM en DJB weer oppakken

Ook gelukt! Ik moest er weer even in komen, maar zodra ik weer doorhad waarom ik deze sites ook alweer zo leuk vond lukte het prima om ook daarvoor weer stukken in te plannen!

Contentkalender maken voor september-oktober

Voor het grootste gedeelte gelukt: er staan ideeën op de kalender voor Vivians Vocabulaire-posts t/m 11 oktober. Gaandeweg komen daar nog wel meer ideeën bij denk ik zo, dus dat komt vast wel goed!

5 boeken lezen

Haha, ik heb er in werkelijkheid 7 gelezen: naast Landgoed Longbourn, Keerzijde, LEEF!, Fangirl en Academicus Vampyrus heb ik ook Hermelijn en The Selection gelezen. Bijna allemaal superfijne boeken, dus dan gaat het lezen lekker vlot haha.

Halverwege komen met mijn roman

Deze is niet gelukt: simpelweg omdat het schrijven gewoon veel tijd kost en door de aandacht die ik aan andere dingen heb besteed ben ik niet zover gekomen als ik me had voorgenomen. Maar dat geeft helemaal niet: dit doel schuif ik gewoon op naar komende maand.

tumblr_n9i1d1Yuak1st5lhmo1_1280

Bron

Doelen voor augustus

Wat wil ik allemaal proberen te doen/bereiken in augustus?

Me voorbereiden op het nieuwe studiejaar

In september begin ik met mijn tweede jaar aan de Hogeschool Rotterdam en dat wordt vast geen makkelijk jaar: ik moet namelijk de propedeuse afronden, maar ik ga ook gewoon beginnen met het tweedejaarsprogramma én ik ga stagelopen, dus dat wordt misschien best wel zwaar – maar ook heel leuk! Ik wil wel een beetje voorbereid zijn als ik eraan begin, dus ik ga de komende maand veel relaxen zodat ik straks genoeg energie heb, maar ook kijken wat er zoal van me verwacht gaat worden op mijn stage en me oriënteren op de vakken die ik straks ga volgen.

Bloggen voor september en oktober

Ik wil als ik straks weer begonnen ben niet hoeven stressen over of er wel posts online komen, dus ik wil de komende maand alvast zorgen dat er zoveel mogelijk posts ingepland staan voor de maanden september en oktober. Natuurlijk zal ik dan tijdens de schoolweken ook gewoon bloggen, maar dan met minder tijdsdruk.

7 boeken lezen

Aangezien ik heb ontdekt dat ik wel meer dan vijf boeken in een maand kan lezen, wil ik er deze maand minstens 7 proberen te lezen: kom ik daaroverheen en lees ik er bijvoorbeeld 9, dan is dat het doel voor september enzovoorts. Leuke manier om te kijken wat voor aantal ik eigenlijk kan lezen in een maand, al zal dat wel verschillen met hoeveel verplichtingen ik heb, haha. De boeken die ik in augustus in ieder geval wil lezen:

  • Het verrotte leven van Floortje Bloem – Yvonne Keuls
  • The Elite – Kiera Cass
  • The One – Kiera Cass
  • Argadwyn – Femke Dekker
  • Onvoltooid verhaal – Tatiana de Rosnay
  • The Look – Sophia Bennett
  • The Voice – Sophia Bennett

Halverwege komen met mijn roman

Aangezien dit doel in juli niet was gelukt, schuif ik het nu door naar augustus: ik wil proberen om lekker veel te gaan schrijven en dan in ieder geval halverwege, of misschien wel op driekwart te kunnen komen. Lukt het niet, dan is het ook oké en schuif ik het gewoon weer door. Dat is het fijne aan schrijven: ik doe het gewoon precies wanneer ik er zin in heb!

Aan Vivians Vocabulaire werken

Nee, dan heb ik het niet over blogs schrijven: ik heb het over er kwalitatief aan werken. Er zijn namelijk wat dingetjes waar ik niet helemaal tevreden over ben en waar ik graag wat aan wil veranderen. Misschien wat kleine wijzigingen in de lay-out (maar geen grote dingen omdat ik deze nog steeds helemaal top vind) en ik ga wat meer rondkijken naar blogtips en -adviezen omdat ik de kwaliteit van mijn artikelen wat wil verhogen. Maar ook meer interactie met mijn bezoekers staat op het lijstje en een bredere groep krijgen van blogs die ik zelf lees omdat er zoveel moois is daarbuiten. Dus mochten julie nog leuke tips hebben voor blogs die ik echt moet volgen, of tips om mijn site te verbeteren – mag van alles zijn, alles waarvan je vindt dat het beter kan – dan is dat van harte welkom! 

Hebben jullie ook doelen voor de komende maand?

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]