photo-1423483641154-5411ec9c0ddf

Bron

Tijd voor weer een nieuwe doelenblog! Wat gaat de tijd toch eigenlijk snel, het is gewoon alweer april – we zijn alweer vier maanden in 2015. Afgelopen maand ben ik eigenlijk niet zo bezig geweest met mijn doelen omdat er nogal veel speelde op mentaal gebied, dus ik vind het eigenlijk best fijn om nu weer een soort nieuwe start te kunnen maken. Kijk je met me mee?

Maart

Zoals jullie de afgelopen weken al hebben kunnen lezen, was maart niet zo’n heel goeie maand: ik was vooral veel aan het stressen en me druk aan het maken en mijn lijf deed ook niet echt aardig. De doelen ben ik daarom een beetje vergeten en heb ik op bepaalde punten zelfs nog aangevuld.

Mijn propedeuse halen

Ik was een beetje te voorbarig hiermee, haha. Ik dacht dat het wel zou lukken, maar had er even geen rekening mee gehouden dat mijn laatste opdrachten natuurlijk niet à la minute beoordeeld zouden worden. Dit is dus niet gelukt, mááárr ik ben wel helemaal klaar! Dat wil zeggen, ik heb de laatste opdrachten – een kennisclip en een interactieve les voor ICT – ingeleverd en wacht dus op de beoordeling. Ik heb er alle vertrouwen in, en het geeft best een kick dat ik het dus technisch gesproken gewoon afgerond heb!

Mijn reading challenge-achterstand inhalen

Eeeeh… als ik op Goodreads kijk, loop ik nog steeds twee boeken achter. Maar ik ben nu ook twee boeken tegelijk aan het lezen, dus als ik die uit heb loop ik niet meer achter. Niet helemaal ingehaald dus, maar ik heb in ieder geval wel lekker gelezen en daar ging het om.

Meer schrijven

Nope, niet gelukt. Door alles wat er speelde had ik er gewoonweg geen zin in, en dat vind ik niet zo heel erg. Ik weet uit ervaring dat schrijven gewoon het fijnste is als ik me er echt op wil storten, dus dat komt vanzelf weer!

Mijn gezondheid verder opkrikken en rust nemen

Tja. Dat rust nemen is niet echt gelukt, doordat ik te eigenwijs was om echt te luisteren nar mijn lijf. En mijn gezondheid verder opkrikken… ook niet echt, ik had namelijk weer een soort terugval doordat het een poosje weer minder ging. Maar in principe gaat het wel gewoon goed: ik heb niet zoveel energie, maar de klachten die ik een paar maanden geleden nog had zijn gelukkig weg.

April

Zoals ik al zei: een frisse start! Er staan sowieso wat leuke dingetjes op de planning voor april en ik wil graag aan wat dingen werken naar aanleiding van wat er de afgelopen maand allemaal gaande was.

Mijn propedeuse halen

Yep, daar is-ie weer! Ik denk dat het deze maand wél gaat lukken, haha: de opdrachten zijn dus ingeleverd en de toetsweek is half april (de week van 13 april). Als de docente besluit om er niet al te lang over te doen en mijn werk ook echt rond die week beoordeelt, kan ik mijn propedeuse dan toch echt aanvragen! Ik weet niet hoe snel ik ‘m dan daadwerkelijk in mijn bezit heb, maar ik heb ‘m dan in ieder geval wel!

Mijn kamer een metamorfose geven

Jaaa, dit gaat ook eindelijk gebeuren! Als het goed is, komt de schilder op 20 april. Het weekend ervoor halen we dan alles leeg en ik ga ervan uit dat hij wel de hele week bezig is, maar dat het dan daarna ook klaar is en dat ik erin kan. Wat er allemaal moet gebeuren? Muren, plafond, kozijnen en deur worden geverfd en er komen nieuwe meubels. Een aantal leuke extra dingen heb ik al en andere spulletjes moet ik nog shoppen: als alles klaar is, komen er natuurlijk foto’s online! Eén ding is wel zeker: ik zal echt heel blij zijn als alles klaar is, haha.

Weer gaan mediteren

Het mediteren heb ik eigenlijk niet meer gedaan omdat ik merkte dat het niet meer zo nodig was: het ging gewoon goed. Maar nu het steeds zo druk is in mijn hoofd en ik heel veel aan het nadenken ben, heb ik het idee dat juist die meditatie me kan helpen om de dingen in perspectief te blijven zien en wat meer te ontspannen. Ik ga het dus weer proberen!

Meer genieten

Ook in het kader van teveel nadenken: ik wil proberen om weer wat meer gewoon te genieten en gewoon positief te zijn zonder me de hele tijd druk te maken. Gewoon simpelweg genieten van de kleine dingetjes, omdat dat fijn is.

Aan mijn grenzen werken

Door mijn perfectionisme vind ik het vaak lastig om naar mezelf te luisteren: dan vraagt mijn lijf eigenlijk om rust, maar negeer ik dat omdat ik voor school wil werken of wil bloggen of wat dan ook. Terwijl ik weet dat het heel belangrijk is om echt aan mezelf te denken, dus daarmee wil ik aan de slag de komende maand: beter luisteren naar wat mijn lijf nodig heeft en daar ook aan toegeven. Ik weet namelijk dat ik daardoor ook beter in mijn vel kom!

Me minder druk maken

Het is allemaal een beetje aan mezelf werken: dit doel is misschien nog wel het belangrijkste. Ik wil minder stressen, minder overthinken, minder streng voor mezelf zijn. Ik wil meer ontspannen en meer genieten, maar ook gewoon meer vertrouwen op dingen die wel goed gaan en die ik wel kan. Dus: minder geraakt worden als lessen op stage niet gaan zoals ik had gewild, minder twijfelen over of ik wel het onderwijs in wil (omdat ik gewoon weet dat ik dat wil, alleen vergeet ik het soms door die drukmakerij) en gewoon wat meer ontspannen. Meer: het is goed zo, in plaats van: nee, het moet zo.

Ik heb zin om ermee aan de slag te gaan! Hebben jullie nog doelen voor de komende maand?

You may also like...

3 Comments

 1. Dat zijn hele mooie doelen, succes!
  Ik heb nooit echt specifieke doelen per maand. Dat werkt niet voor mij.

 2. Mooie doelen Vivian! Ik heb veel bewondering voor hoe jij alles aanpakt.
  Natuurlijk heb ik ook jouw blogs gelezen over de stress die je voelde en je perfectionisme. Heel herkenbaar en ik vind het knap hoe jij je weer herpakt en reflecteert op jezelf.
  Jouw laatste drie doelen spreken mij heel erg aan. Dat zijn thema’s die ook bij mij een grote rol spelen.

  Fijn en inspirerend om te lezen. Ik wens je succes en bovenal een mooie maand!

  Liefs, Kimberley

 3. Succes met deze mooi opgestelde doelen voor April!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]