Doel

Bron beeld: Unsplash

Zo, het is 1 september: tijd voor een frisse start! De zomervakantie is voor de meeste mensen voorbij en hoewel ik komende week nog vrij heb, ben ook ik alweer druk aan de slag voor school en stage. Na de vakantieverslagen kan ik niet wachten om weer lekker te gaan schrijven over het komend studiejaar en alles wat er gaat gebeuren en over alle schoolse perikelen. Maar eerst: het nieuwe doel voor september!

Hoe is de nieuwe blogfocus bevallen?

In augustus vertelde ik jullie dat ik op een nieuwe – of eigenlijk een hernieuwde oude manier – wilde gaan bloggen, namelijk minder planmatig en meer relaxed en spontaan. Dat heb ik deels gedaan met de vakantie naar Spanje in mijn achterhoofd, omdat ik die twee weken zo min mogelijk op internet wilde en daarom ook opzettelijk geen wifi heb gekocht op de camping. Ik wilde me niet verplicht voelen om stukjes te schrijven als ik geen zin had, en daar heb ik goed gehoor aan gegeven: alleen de vakantieverslagen heb ik grotendeels ook daadwerkelijk op vakantie geschreven, omdat ik anders dingen zou vergeten en het uit mijn systeem zou verdwijnen.

Maar goed, nu ik thuis ben bevalt het nog steeds heel goed om gewoon lekker te bloggen wanneer ik wil! Ik heb zat ideeën, maar ik kijk gewoon wanneer ik zin heb om te schrijven en dan schrijf ik, maakt niet uit hoeveel. Ik wil wel graag proberen er een beetje systeem in te houden omdat ik anders bang ben het te gaan verwaarlozen als het zo dadelijk weer druk wordt met school, maar ik ga in ieder geval niet meer teveel het schrijven plannen. Gewoon zoals het komt! Daarnaast heb ik ook nog The Book Review en dat wil ik wel graag zo systematisch mogelijk doen, dus daar gaat ook veel tijd aan op.

September: balans vinden

Deze week kan ik nog redelijk genieten van mijn vrije tijd: vanaf 7 september moet ik weer hard aan de slag met colleges en lesgeven. Makkelijk wordt het niet: komend jaar moet ik gaan proberen vakken van vorig jaar af te ronden én een goeie start t maken met de studielast van jaar 3. Ik heb er zin in, maar ik wil het vooral graag goed doen: ik wil niet dat er weer hetzelfde gebeurt als vorig jaar, dat ik mezelf voorbij ga lopen en door alle stress onzeker word. Want hoewel ik inmiddels weet dat onzeker zijn echt wel oké is, ben ik er niet bepaald fan van. Daarnaast heb ik ondervonden dat stress behoorlijk op mijn gezondheid kan werken en dat is ook niet erg prettig. Plus dat ik ook nog allerlei bezigheden buiten school heb…

Conclusie: balance is key. Met andere woorden: mijn doel voor september wordt om een echt goeie balans te gaan vinden! Balans tussen school en stage, tussen school + stage en mijn hobby’s, balans tussen alle projecten en gezondheid… gewoon balans. Ik wil gaan proberen om nieuwe maniertjes te ontwikkelen waarmee ik aan mijn rust kom en toch kan doen wat me energie geeft en ik wil in ieder geval stress en teveel hooi op mijn vork voorkomen. Hoe en wat weet ik nog niet precies, maar ik ga in ieder geval proberen om meer rustmomenten in te lassen en beter te letten op mijn draaglast, dus op hoeveel ik eigenlijk echt aankan en wanneer het gewoon tijd is om te stoppen. Volgens mij moet het wel gaan lukken, als ik mijn eigenwijze maar-ik-wil-gewoon-alles-ik maar even kan uitschakelen!

Mijn vooruitgang op dit gebied (haha, ik ben optimistisch) zal ik regelmatig delen, zeker omdat het gewoon hee fijn voor mij werkt om inzichten en dergelijke van me af te schrijven op mijn blog. Ik ben benieuwd!

Hebben jullie ook een doel voor komende maand?

You may also like...

2 Comments

  1. Klinkt goed! Veel succes komend jaar!

  2. Heel veel succes komend studiejaar. Pas op jezelf en je eigen grenzen.
    Liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]