Doel voor juli

Bron beeld: Picjumbo

Jeetje, het is alweer juli… het is net alsof ik gisteren pas jarig was en alsof pas eergisteren de zomer begon. Ik verwonder me er altijd weer over wat een fijn gevoel het geeft als een nieuwe maand begint: een frisse start, nieuwe kansen, nieuwe mogelijkheden… gewoon fijn! Deze maand luidt bovendien ein-de-lijk het begin van mijn zomervakantie in, dus op deze tropisch warme eerste juli vertel ik jullie wat ik de komende maand allemaal wil gaan doen!

Hoe ging het terugkeren naar de basis?

Begin juni vertelde ik dat ik even een stap terug wilde doen, dat ik het teveel nadenken en piekeren en teveel hooi op mijn vork nemen en het teveel willen een halt ging toeroepen door gewoon weer even terug te gaan naar de basis: doen wat mij gelukkig maakt op een manier die mij gelukkig maakt. Dat is eigenlijk best goed gegaan! De afgelopen weken heb ik veel rustiger geleefd, gewoon gedaan wat goed voelde op het moment dat het goed voelde. Ik heb vooral gewerkt aan school en mijn site zelfs even offline gegooid om me te kunnen focussen op dat wat belangrijk was: mijn dingen doen en daarbij zoveel mogelijk rust nemen. Was fijn!

Doel voor juli: rust nemen

Goed, ik zal eerlijk zijn: ik ben nog niet helemaal klaar. Deze week ben ik heel druk geweest met allerlei dingen afronden, een essay schrijven, boekenanalyses maken enzovoorts. Wat er nu nog moet gebeuren? Morgen heb ik mijn stage-assessment en daarna moet ik nog een digitale les afronden die ik voor ICT maak. Dat is het enige. Als het morgen niet lukt (wat ik me door de hitte goed kan voorstellen) dan doe ik het dit weekend, ook prima. Aangezien het nog het enige is wat moet gebeuren, vind ik het niet zo erg meer om het uit te stellen. In ieder geval minder erg dan de afgelopen dagen, want toen steeg het me allemaal een beetje boven het hoofd.

Maar goed, ik ben dus bijna klaar: misschien is het morgen, misschien is het dit weekend maar in ieder geval kan mijn zomervakantie bijna officieel beginnen! En die ga ik goed gebruiken door vooral lekker veel rust te nemen. Dat ga ik op de volgende manieren doen:

Uitslapen

De afgelopen weken ben ik steeds tussen negen en tien uur opgestaan om aan de slag te kunnen en oké, het is fijn om dan ook echt dingen gedaan te krijgen, maar als je weinig energie hebt wil je eigenlijk alleen maar uitslapen. Dus dat ga ik de komende weken doen: slapen tot ik vanzelf wakker word (of tot mijn moeder vindt dat het te bont wordt). En wie weet gedurende de dag ook wel dutjes doen, zeker als we deze temperaturen blijven houden.

Doen waar ik zin in heb

Even geen verplichtingen, gewoon alleen maar leuke dingen doen. Heb ik zin om de hele dag in de tuin te lezen, dan doe ik dat. Wil ik een hele dag alleen maar schrijven doe ik dat. Heb ik het idee om tien blogartikelen achter elkaar te schrijven, ook geen probleem. Desnoods blijf ik de hele dag in bed en jas ik er een heel seizoen van een Netflix Original doorheen. Allemaal prima. Gosh, wat een heerlijkheid dat dat kan!

Veel lezen

Ik heb zo ongelofelijk veel boeken in mijn kast en op mijn iPad en ereader staan die ik nog moet lezen en ik heb zo ongelofelijk veel zin om ze allemaal te gaan lezen! Bovendien wil ik weer beter gaan bijhouden wat ik lees en heb ik een reading challenge-achterstand van maar liefst 4 boeken, duss…. Daar gaan we mee aan de slag! Ik wil komende maand in ieder geval Voor jou en De laatste liefdesbrief van Jojo Moyes lezen en Versplinterd van Dani Atkins. En verder gewoon de boeken waar ik zin in heb! Ik ben heel benieuwd hoeveel ik er aan het eind van de maand heb gelezen. Misschien doe ik wel een persoonlijke leesmarathon!

Veel schrijven

Juli is de maand van Camp NaNoWriMo en aangezien ik mijn historische roman de afgelopen maanden nogal verwaarloosd heb, wil ik deze kans gebruiken om hier weer mee aan de slag te gaan. Ik wil proberen om iedere dag te schrijven en het zou helemaal mooi zijn als ik aan het eind van de zomervakantie mijn roman helemaal af heb! Moet natuurlijk nog wel een hoop voor gebeuren, maar wie weet. Morgen komt er in ieder geval een artikel online over Camp NaNo en mijn roman!

Veel bloggen

Misschien heb je het niet gemerkt, maar deze maand moeten er elke dag twee artikelen online gekomen en doordat ik het deze week zo druk heb, is dat niet helemaal gelukt: gisteren kwam er bijvoorbeeld maar eentje online en dit is ook de enige blog van vandaag. Maar daar gaat verandering in komen: ik ga op zoek naar een echt fijne blogstructuur en sowieso veel vooruit schrijven, niet alleen voor Vivians Vocabulaire maar ook voor mijn andere websites (waar ik nog even niet teveel over zeg, dat is nog een verrassing). O ja, en ook weer op vaste momenten blogs bijlezen, want dat schiet er ook steeds bij in. Niet zo goed voor mijn netwerk, oeps.

Ik heb onwijs veel zin in deze maand!

Wat zijn jouw doelen voor de komende maand?

You may also like...

4 Comments

  1. Heerlijk, weg met de stress en lekker doen waar je hart ligt. Ik lig hopeloos achter door een falende planning en me goed voelen en dus véééél te veel doen! Alsof ik die tijd in moet halen. Dus ik heb drie moleskines besteld en ik ga bullet journal-en! 😀 Ik ben benieuwd naar je roman en je ‘andere geheime sites’ hihi!

  2. Succes! Heel erg goed. 🙂
    Ik hoop dat ik deze maand te genieten en ik hoop met mijn behandeling door te gaan. Te bespreken wat ik moet bespreken…
    Liefs

  3. Oh wauw, wat een prachtige foto van de pauw! Ik ben een paar dagen bij de boer en hij heeft ook pauwen. Wat een prachtige beesten zijn dat zeg, de kleuren van de veren zijn zo intens! Fijn doel heb je trouwens voor deze maand, lekker rustig aan doen en genieten van de dingen die je leuk vindt om te doen!

  4. Succes met deze prachtige doelen (mooie foto ook bij deze blogpost) Ik ga na dit weekend lekker een weekje offline (blogje erover staat online).. Heerlijk mijn rust nemen op een andere manier dan de digitale<3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]