Projecten

Bron beeld: Picjumbo

Jullie weten natuurlijk allemaal dat ik mezelf heel goed druk weet te houden met allerlei bezigheden en hobby’s. Maar naast het bloggen heb ik ook nog een aantal andere projecten en die heb ik laatst voor mezelf eens op een rijtje gezet. Vandaag dus een kijkje in wat ik nu eigenlijk écht allemaal doe en vooral in waarom ik dat allemaal doe! Want eigenlijk is het gewoon veel te veel, maar ik heb zo mijn redenen…

Vivians Vocabulaire

Nou, die zag je niet aankomen, hè? Haha, mijn eigen blog is natuurlijk heel erg belangrijk voor mij en staat daarom ook bovenaan het lijstje. Ik vind het heerlijk om hiermee bezig te zijn, om mijn ei kwijt te kunnen en te schrijven over wat er allemaal in me omgaat en wat dat voor mij betekent.

The Book Review

Mijn boekenblog is sinds 1 augustus open en loopt behoorlijk goed! Ik heb eerlijk gezegd nog nooit naar de analytics gekeken – dat durf ik niet zo goed haha – maar ik krijg wel regelmatig reacties en het voelt gewoon heel erg goed. Ik ben hiermee begonnen omdat ik graag echt kritische recensies wilde schrijven die tegelijkertijd objectief en subjectief zouden zijn. Daarnaast vind ik het gewoon superfijn om te schrijven over lezen en boeken!

Tales of Taylor Swift

Dit is een niewue! Ik heb het er al over gehad op Twitter, maar verder nog niet. De laatste tijd ben ik steeds meer bezig met all things Taylor en aanvankelijk vond ik dat een beetje, ik weet niet… alsof het niet zo heel erg volwassen was. Maar toen realiseerde ik me dat ik daar gewoon maling aan moet hebben: ik vind Taylor geweldig en dat mag de hele wereld weten, en vooral… de hele wereld mag weten waarom ik haar geweldig vind. Daarbij is het één van de fijnste dingen om gewoon met mijn verstand op nul door de Tumblr-feed van alle nieuwe posts te scrollen, dus dat doe ik standaard elke dag. Tales of Taylor Swift gaat over waarom ik zo dol ben op Taylor. Daarnaast komen er ook korte verhalen op die geïnspireerd zijn op liedjes van haar, in het Engels. Met de niet zo stiekeme hoop dat ze het ooit zal zien uiteraard!

Profielen

Sinds vorige week blog ik officieel voor Profielen, het onafhankelijke magazine van de Hogeschool Rotterdam. Eén keer in de drie weken verschijnt een stukje van mij online, over het studeren met een functiebeperking. Ik vind het heel leuk om te doen, vooral omdat het echt wel een podium is: iedereen die ook maar enigszins iets met de Hogeschool te maken heeft, van studenten tot technici, kan mijn blog lezen en daarnaast ook mensen die er niets mee te maken hebben (het is een openbare website). Plus, ik vind het een goeie manier om mijn schrijfstijl net wat scherper en kritischer te maken.

Hoezo Anders

Inmiddels schrijf ik alweer een aardige poos voor dit mooie platform voor jongeren met een functiebeperking. Elke maand is er een nieuw thema en daar lever ik dan mijn visie op. Ik vind het leuk om te doen en het is een beetje mijn manier om te laten zien wie ik ben buiten mijn beperkingen om, terwijl ik wel de focus leg op de beperkingen.

In 1 School

Dit is een nog vrij jonge organisatie die pleit voor inclusief onderwijs: onderwijs gegeven op een school waar kinderen met een beperking samen kunnen leren met kinderen zonder beperking, op maat en met de nodige aanpassingen maar wel samen. Ik schrijf regelmatig een blog over mijn visie op inclusief onderwijs.

100% Slechthorend

Zo af en toe schrijf ik een gastblog voor deze website speciaal voor dove en slechthorende mensen. Goeie manier om te laten weten hoe het nu eigenlijk écht is om een auditieve handicap te hebben.

Scholieren.com

Op school is Scholieren.com berucht om de enorme database van werkstukken die schaamteloos door leerlingen gekopieerd worden. Ik verberg me dan altijd een beetje in mijn rolstoel, want eh… tja, ik werk mee aan die database. Ik schrijf boekverslagen voor de website, maar dan wel boekverslagen die echt analytisch geschreven zijn en gericht op details, dus wat professioneler. Ik vind het superleuk om te doen, en het is ook goed voor mijn inzicht in boeken als docent.

Acht projecten maar liefst, en dan heb ik ook nog vrienden, familie, een huisdier en een studie met bijbehorende stage! Het is dat ik alles echt geweldig vind en dat veel van de projecten ook niet aan de lopende band doorgaan: dat is de reden dat ik het allemaal doe. Eén ding is zeker: mijn missie om mijzelf te laten zien aan de wereld slaagt hiermee wel!

Wat voor projecten hebben jullie allemaal?

You may also like...

2 Comments

  1. Wauw, hoop mooie projecten! Leuk om te lezen waar jij je al zo mee bezig houd. Ik ben zelf druk met mijn blog en mijn nieuwe projectje #InspirerendGeluk (lijkt me eigenlijk ook wel wat voor jou met je fijne positieve houding 🙂 ) Verdereigenlijk weinig projecten nu op de planning.
    Sas onlangs geplaatst…De reis richting mijn vaste contract…My Profile

  2. het is wel een hele lijst Vief, en leuk om te doen, die verschillende opdrachten,, maar rustig aan doen hoor !! ??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]