Afgelopen donderdag was mijn laatste schooldag, dus toen ik thuiskwam betekende dat maar één ding: kerstvakantie! Ik kan jullie zeggen dat ik daar echt wel weer aan toe was na een aantal van die drukke weken en dat ik van plan ben om er tot de max van te gaan genieten – sterker nog, dat doe ik al. Gelukkig hoef ik vrijwel niets voor school te doen omdat ik de afgelopen weken steeds heel strak bij ben gebleven met mijn huiswerk, dus ik kan de komende twee weken gewoon doen waar ik zin in heb – heerlijk! En wat er bij mij steevast gebeurt als ik een periode vrij ben van verplichtingen, is dat ik op zoek ga naar toffe nieuwe apps voor mijn iPad om lekker mee te ontspannen. Daar ben ik nu heel erg in geslaagd, kan ik jullie vertellen.

Nu de feestdagen eraan komen, zijn er heel veel gratis apps te downloaden die je voor een beperkte periode (12 dagen) elke dag een gratis app, boek, nummer of iets soortgelijks cadeau geven. Hartstikke leuk natuurlijk, maar vaak zijn het niet echt dingen die ik leuk vind. Maar nu ontdekte ik vorige week de app 12 Days of Disney, waarbij je – je raadt het al – gedurende twaalf dagen elke dag een gratis Disney-app krijgt. Superleuk! Omdat ik niet kon wachten, ben ik alvast een beetje gaan surfen en heb ik een lijst gevonden van alle Disney-apps die er zijn. Behoorlijk veel, en ze zijn niet allemaal leuk maar ik heb er wel een aantal gedownload waar ik tot zover echt helemaal verslingerd aan ben en die ik jullie niet wil onthouden als je net zo Disney-gek bent als ik! Oh ja de 12 days of Disney-app is gewoon nog te downloaden en je kunt de apps van de afgelopen dagen ook gewoon nog gratis krijgen! (Spoiler: Stiekem zijn het allemaal gratis apps, ook zonder die twaalf dagen, maar goed. Je snapt het idee.)0

1. Hidden Worlds of Disney
Oh mijn god, deze is zo zo zo zo zo ontzettend leuk! Ik stuitte er puur bij toeval op door een advertentie in een andere game en keek mijn ogen uit toen ik ‘m eenmaal geïnstalleerd was. Hij is zo ontzettend leuk gemaakt en enorm veelzijdig. In het spel ben je een soort ontdekkingsreiziger binnen de wereld van Disney en word je naar het land Inkspring gehaald, waar de Disney-koninkrijken en verhalen ontworpen en betoverd worden. Door een duistere macht (natuurlijk)  zijn alle koninkrijken onder een vloek en ontbreken er cruciale voorwerpen in de verhalen van onze favoriete Disney-figuren, en het is de taak van de speler om middels zoek-en-vindplaatjes en crafting de happy endings te creëren. Op dit moment zijn alleen de koninkrijken van Beauty and the Beast, Rapunzel en Aladdin beschikbaar, maar er wordt hard gewerkt aan een update en ik vind het echt een heerlijke app ♥

2. Alice in Wonderland: A New Champion
Ik vond de Disney-film Alice in Wonderland vroeger nooit zo super: het is een te complex verhaal in een te korte film. De live actieversie met Johnny Depp en Anne Hathaway (uit 2010) vond ik echter helemaal geweldig en ontzettend tof gemaakt. Op deze film is dit spel gebaseerd: je speelt de rol van een Lewis of een Carol (zoek de link, haha), een jong persoon die in Alice’ voetsporen treedt en naar Underland gaat om de Red Queen een lesje te leren. Heel gaaf gemaakt ook weer, met de personages en locaties uit de film en superleuke opdrachten. Enige minpunt: het spel is behoorlijk groot en de verbinding is nogal traag.

3. Frozen Free Fall
Een klassiek, maar leuk drie-op-een-rijspelletje in de sfeer van de nieuwste animatiefilm Frozen: je loopt door het verhaal heen en speelt steeds uitdagendere levels met filmpersonages als gezelschap. Simpel, maar leuk als tijdverdrijf en het is altijd weer een kick om zo’n moeilijk level te halen, haha.

4. Seven Dwarfs: The Queen’s Return
De Boze Koningin is terug! Geen idee hoe eigenlijk, want volgens mij is ze dood, maar goed. In dit spelletje is ze dus very much alive en wraakzuchtiger dan ooit, want ze heeft het betoverde bos vervloekt en de zeven dwergen en Sneeuwwitje heel ver uit elkaar gedreven. Aan de speler de taak om de glorie van het bos te herstellen en tegelijkertijd alle zeven dwergen en Sneeuwwitje weer met elkaar samen te brengen. Heel schattig spelletje en de dialogen tussen de dwergen zijn kostelijk, maar het duurt soms wel een beetje lang voor je weer iets kunt doen.

Spelen jullie ook Disney-spelletjes?

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]