photo-1416934625760-d56f5e79f6fe

Bron

Dat het even niet zo goed gaat, herinnert me eraan hoe belangrijk het is om te blijven genieten en positief te blijven. Maar het maakt ook heel erg duidelijk hoe belangrijk het voor mij is om te beseffen hoe dankbaar ik ben voor sommige dingen… en hoe kan ik die dankbaarheid beter uiten dan er een blog over te schrijven?

♥ Mijn ouders. Gewoon omdat ze er altijd zijn om te praten, om me te helpen, om me te motiveren en te zorgen dat ik positief blijf en natuurlijk om voor me te zorgen.

♥ Mensen op school. En dan vooral begeleiders die zo ontzettend veel begrip hebben voor mijn hele situatie dat ze hun uiterste best doen om te zorgen dat ik toch kan studeren en stage kan lopen, dat ze steeds zoeken naar oplossingen als het niet gaat of naar manieren waardoor het wel gaat. Ik heb echt het gevoel dat ik in een warm bad terecht ben gekomen op mijn opleiding en dat neemt heel veel mentale last weg!

♥ Mijn artsen. Oké, ik moet eerlijk zeggen dat ik het niet altijd eens ben met hoe ze denken of werken, maar nu het slecht gaat met mijn gezondheid merk ik wel dat ze echt hun best doen en hard op zoek zijn naar dingen die me kunnen helpen, en dat is toch wel heel erg fijn.

♥ Goede dagen. Ben ik heel, heel erg dankbaar voor: ik geniet echt met volle teugen van de momenten en de dagen waarop ik me goed of zelfs maar redelijk voel, waarop ik dingen kan doen die me blij maken en aan het eind van de dag het gevoel kan hebben dat ik iets nuttigs of prettigs heb gedaan.

♥ Mijn blog. Ik weet niet precies waarom, maar laatst voelde ik me niet zo super en ging ik even wat dingetjes uitwerken voor mijn blog (ik zat ermee in mijn hoofd en dat moest eruit) en toen ik dat had gedaan voelde ik me weer beter. Sowieso voel ik me vaak beter, opgelucht of helderder als ik ergens een blog over heb geschreven en daarom ben ik gewoon heel erg blij dat mijn blog bestaat!

♥ Televisie. Klinkt oppervlakkig haha, maar het is wel zo: ik ben gewoon blij dat er series bestaan zoals Jane the Virgin en Devious Maids en dat ik een abonnement heb op Film1 en Netflix, want daardoor kom ik de tijd door dat ik me flut voel of kan ik de tijd nemen om bij te tanken als het nodig is.

♥ Mijn bed. Het is gewoon een fijn bed. En het is er altijd. En het is elektrisch, zodat ik altijd lekker kan liggen/zitten/hangen. Gewoon fijn dus.

♥ Eerdere slechte periodes. Heel raar, maar op een bepaalde manier ben ik een soort van dankbaar voor periodes in het verleden dat het ook slecht ging. Het is een paar keer erger geweest dan nu en uiteindelijk ben ik er toch steeds overheen gekomen, heeft mijn lichaam het toch steeds overwonnen of is erdoorheen gegroeid, in ieder geval ging het altijd weer beter. Die wetenschap, dat het vaker is gebeurd en dat het toen ook altijd weer goed kwam, helpt wel op de momenten dat ik erdoorheen zit, want daardoor realiseer ik me: ook deze keer komt het wel weer goed, er komt wel weer een einde aan. Wanneer? Geen idee. Maar het komt wel.

♥ Spelletjes. Ja, ik ben dankbaar voor iPad-spelletjes. Omdat ze hersenloos zijn, omdat ik er niet bij hoef na te denken, omdat ze me afleiding en ontspanning en tijdverdrijf geven. Tuurlijk, er zijn andere manieren om dat te krijgen, maar ik gebruik graag spelletjes. Lekker puh.

♥ Boeken. Tja… lezen. Altijd goed. Hoewel ik merk dat ik er minder van geniet als ik me niet goed voel – is ook wel logisch – helpt het lezen wel gewoon altijd en zorgt het wel altijd voor afleiding en andere sferen en soms ook voor inspiratie. Niet voor niets werd ik helemaal happy en energiek toen ik na het Boekenfestijn thuiskwam met 12 boekjes en voelde ik me toen ook echt beter!

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]