2015-03-Life-of-Pix-free-stock-photos-flowers-fresh-beautiful-hatching-leeroy

Bron

Na de superpersoonlijke en -eerlijke post van gisteren over al mijn perfectionistische en onzekere en overnadenkende (is dat een woord?) gedachten bedacht ik me iets: dat ik gelukkig ben. En dat dat niet komt doordat ik me altijd focus op het positieve, maar doordat ik ook van de negatieve dingen iets positiefs probeer te maken en dat dat heel belangrijk voor me is en dat ik daar vaak zo gelukkig en blij van word. Om dus mijn positieve focus weer terug te krijgen, wilde ik vandaag graag een lijstje maken van dingen waar ik nu eigenlijk heel erg dankbaar voor ben! Omdat dankbaarheid een van die dingetjes is waar ik blij van word <3

Mijn blog

Ik ben heel erg dankbaar voor mijn blog. Voor het feit dat ik kan bloggen, voor het feit dat ik mijn eigen stekje heb, voor het feit dat ik helemaal kan bepalen hoe ik het wel en niet doe, voor jullie support en steun en vooral ook voor alles wat het bloggen mij geeft: voor de opluchting die het biedt als ik iets van me af heb geschreven, voor de opluchting die het geeft als ik mezelf heb kunnen uiten, voor het fijne gevoel van tevredenheid omdat ik iets doe waar ik van hou, gewoon alles.

Mijn ouders

Omdat ze me steunen, omdat ze precies begrijpen hoe het voelt om af en toe niet te weten wat ik met mezelf aanmoet – of dat nou fysiek of mentaal is – omdat ze me überhaupt begrijpen, omdat ze gewoon heel belangrijk voor me zijn en alles voor me betekenen.

Mijn opleiding

Ik ben niet alleen heel erg dankbaar voor de hulp en steun die ik van mijn studiebegeleider krijg, maar ook voor de manier waarop mijn medestudenten me in hun midden hebben opgenomen en voor de opleiding op zichzelf. Ik ben er heel dankbaar voor dat ik dankzij die opleiding heb gevonden waar mijn hart ligt en wat ik wil doen, dat ik dankzij die opleiding mezelf veel beter heb leren kennen en bovendien erachter ben gekomen wat ik precies wil met mijn leven en met de wereld. En ik ben er heel dankbaar voor dat ik er onwijs veel plezier in heb en dat het zo goed gaat!

Mijn stage

Ik ben heel dankbaar dat ik op de mytylschool stage kan lopen en dat ik daar alle begeleiding krijg die ik zou kunnen verlangen. Ik ben heel dankbaar dat ik alle mogelijkheden krijg om te experimenteren en mijn stijl te ontwikkelen. Ik ben dankbaar dat ik blijkbaar iets heb waardoor leerlingen naar me luisteren, ik ben dankbaar dat ze me heel eerlijke feedback geven en me niet anders behandelen dan andere (stagiair-)doccenten. Ik ben heel dankbaar dat ik me daar zo op mijn plek voel en dat ik zoveel leer en dat het zo goed gaat dat ik mezelf echt aan het ontwikkelen ben.

Mijn zelfreflectie

Klinkt misschien heel raar, maar op momenten dat ik met mijn hoofd in de knoop zit ben ik heel erg blij dat ik goed heb leren reflecteren. Dat is op school vanaf dag één heel belangrijk geweest en het heeft ervoor gezorgd dat ik nu heel nuchter en kritisch kan kijken naar wat ik zelf denk en doe en vind, dat ik snel dingen over mezelf te weten kom en er bovendien heel erg open voor sta om te leren en mezelf te verbeteren. Doordat ik mezelf zo goed ken en kan blijven leren kennen, is het ook gemakkelijker om mezelf te vertrouwen en sterker te worden!

Mijn gezondheid

De afgelopen maanden ben ik absoluut niet blij geweest met mijn gezondheid, maar gelukkig gaat het nu echt wel de goeie kant op: de laatste paar weken leek het wat minder te gaan, maar het lijkt erop dat we wel echt weer aan het opklimmen zijn. En het is gewoon heel fijn om niet meer zoveel buikpijn te hebben en me zo beroerd te voelen, het is heel fijn om me niet meer zo druk te hoeven maken over wanneer ik me weer flut zou gaan voelen. Heel dankbaar dus dat mijn lijf weer fitter aan het worden is en dat we blijkbaar toch de juiste manier(en) hebben gevonden om de boel te stabiliseren!

Mensen om me heen

Ik zei het net al, maar ik ben heel dankbaar voor iedereen om me heen die me zo steunt. Mijn ouders, mijn zus en zwager, mensen op school, jullie, maar ook de mensen die me mijn PowerPen hebben gegeven, mensen die reageren op het artikel over mij en de PowerPen in het digitale schoolmagazine, mensen met wie ik zakelijke contacten onderhoud… gewoon dankbaar voor iedereen die me positieve feedback geeft, een hart onder de riem steekt of duidelijk laat merken dat ik iets beteken!

Kleine dingen

♥ Mijn kat die ’s ochtends bij het wakker worden warm en spinnend tegen me aan ligt ♥ Dat het lekker lang licht is zodat ik meer energie kan opslurpen ♥ Fijne nieuwe televisieseries zoals Masterchef en Dagboek van een callgirl (guilty pleasure, ssstt) ♥ Veel vakantie- of vrije dagen in het verschiet! ♥ Schoolprojecten die goed gaan en waar ik trots op ben ♥ Mijn bullet journal ♥ Dat ik een dag in de week vrij heb ♥ Dat ik maar één keer in de week vroeg op hoef ♥ Dat de schilder over een paar weekjes komt om mijn kamer te doen! ♥ Dat ik allemaal superleuke plannetjes heb voor het veranderen van Vivians Vocabulaire ♥ Dat mijn USB-stick weer goed door het poortje gaat ♥ Dat de batterij van mijn iPhone om de een of andere reden weer langer meegaat ♥ Taxi-slaapjes ♥ Dagen waarop ik me goed voel! ♥ gelukkig zijn, op welke manier dan ook.

You may also like...

4 Comments

  1. Zo te lezen Vivian, heb je toch heel veel positive dingen he, dat proef ik uit deze blog.
    Mooie vooruitzichten weer, dan worden de minder leuke dingen, minder erg !!
    Ga zo door meis !!

  2. Wat fijn om te lezen hoe dankbaar je bent. Ik ben ook super blij met mijn bullet journal. Al gebruik ik het wel een beetje op en af.

  3. Wat een mooie dankbaarheidslijst<3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]