Toegegeven: wanneer ik op internet rondsnuffel naar hitlijsten van films, heb ik de meeste in die lijsten negen van de tien keer niet gezien. Ik kan dus niet zeggen dat ik echt een groot filmkenner ben, niet zoals Dawson in Dawson’s Creek. Maar ik vind dat ik toch aardig wat filmklassiekers heb gezien, genoeg om een waardige eigen hitlijst te kunnen opstellen!

1. Intouchables
Mijn god, dit is zo’n ongelofelijk goede film, deze MOET iedereen gewoon gezien hebben, ik zeg echt MOET. Het is een Franse film en in in Frankrijk heeft 1 op de 5 Fransen hem gezien; in Nederland is onlangs het miljoenste kaartje verkocht. Het is een ongelofelijk prachtig verhaal over een verlamde aristocraat die een zwarte man uit de achterbuurten van Parijs inhuurt als zijn verzorger. De film heeft werkelijk alles: humor (serieus, de grappen zijn fantastisch), drama, fenomenaal acteerwerk, ongelooflijk mooie muziek en simpelweg een prachtig geheel. GAAT DAT ZIEN!

2. My Sister’s Keeper
Intrigerende film door het prachtig verfilmde verhaal over de zusjes Kate, die leukemie heeft, en Anna, die geboren is om Kates leven te redden. Gebaseerd op het boek van Jodi Piccoult dat ik nog moet lezen en met een ijzersterke cast van o.a. Cameron Diaz, Alec Baldwin, Abigail Breslin en Sofia Vasseilleva. Prachtige dynamiek tussen zussen en moeder/kinderen, enorme diepgang op wetenschappelijk en sociaal gebied – deze film moet iedereen gezien hebben.

3. The Green Mile
Prachtige film met ijzersterk acteerwerk van Tom Hanks in de hoofdrol van de cipier in de green mile (het cellenblok van ter dood veroordeelden) in een gevangenis uit de jaren dertig. Verhalen van gevangenen worden verteld, maar het gaat vooral over de sukkelachtige gevangene die iets vreemds heeft en waarvan getwijfeld wordt of hij wel schuldig is aan zijn misdaad. Luguber en angstaanjagend, maar tegelijkertijd zo prachtig geacteerd, met humor en een ontzettend geloofwaardig verhaal, dat het gewoon echt mooi is om naar te kijken.

4. The Help
Het komt maar zelden voor dat een boekverfilming bij mij zó hoog scoort, maar toch is dat met deze film wel het geval. Het boek is geweldig verfilmd, met een ongelooflijk (ja, ik val nogal in herhaling, sorry daarvoor haha). De cast van onder andere Emma Stone en Viola Davis levert fantastisch werk, de film is heel dicht bij het boek gebleven en het is gewoon ontzettend leuk om ernaar te kijken!

5. Lorenzo’s Oil
Een al behoorlijk oude film (uit 1992) maar wel ontzettend mooi, over het waargebeurde verhaal van de jongen Lorenzo die een zeer zeldzame en ernstig progressieve stofwisselingsziekte had waarbij zijn hele lichaam uitviel. Verschrikkelijk om te zien, maar wel ontzettend mooi gemaakt, emotionele diepgang, fabuleus acteerwerk van voornamelijk Susan Sarandon en een heel bijzonder verhaal. Als je bekend bent met stofwisselingsziekten, dan moet je deze absoluut zien.

6. The Notebook
Een simpelweg heerlijke romantische komedie zoals wij vrouwen die graag hebben, met een knappe vent (Ryan Gosling), een mooi meisje (Rachel McAdams) en een tranentrekkend liefdesverhaal waarbij we kunnen lachen en zwijmelen. Gebaseerd op het beroemde boek van Nicolas Sparks, over de rijke Allie en de arme Noah die dolverliefd worden, maar niet bij elkaar mogen zijn. Door een samenloop van omstandigheden verliezen ze elkaar uit het oog, maar des te groter zijn de spanningen wanneer ze elkaar weer terugvinden. Romantisch, intrigerend, goed geacteerd en het leert je over de kracht van ware liefde.

7. Mamma Mia! The Movie
Hou je van ABBA-muziek? Hou je van musicals? Hou je van Meryl Streep/Amanda Seyfried/Julie Walters/Pierce Brosnan/Colin Firth? Als je op al deze vragen JA hebt geantwoord, dan moet je deze film zien. Hij is geweldig, heerlijk voor een depressieve bui – want je wordt geheid vrolijk van het zingen en dansen en lachen en zwijmelen in deze film! De muziek en de daarop gebaseerde musical zijn wereldberoemd en nu is er een film van gemaakt, helemaal super!

8. Black Swan
Een fenomenale film die iets heel nieuws bracht, iets dat nog nooit in filmgeschiedenis echt is belicht: de wereld van het klassiek ballet. Natalie Portman en Mila Kunis leveren geweldig acteerwerk en geven de kijker ook echt een blik in dit leventje, wat voor een bijzondere sfeer zorgt die heel geloofwaardig en een tikkeltje mysterieus overkomt. Bijzonder!

En op meer ideeën kwam ik eventjes niet haha, wat zijn jullie all-time lievelingsfilms?

You may also like...

4 Comments

  1. 6 van de 8 films heb ik ook al gezien en ik ben het roerend met je eens!! Leuk lijstje!

  2. My sisters Keeper <3

    Eeeh… Vief, wat heb je gedaan? met 'relates posts' gaat het niet helemaal goed… 😉 En ik denk dat een 'scroll to top' mooier is als je 'wp to top' als plugin installeert *tip*

  3. Leuk lijstje! Maarree… een film uit 1992 is niet ‘behoorlijk oud’ 😛 wat ben ik dan?! Tssss.

    1. In vergelijking met de films die de moderne generatie leuk vindt is het wel oud, zo bedoel ik het 😛

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]