Herinneren jullie je nog dat ik een tijdje geleden de TBR-lijst afzwoer omdat het te veel stress opleverde? Dat werkte een tijdje best goed: ik vond het fijn om te lezen waar ik zin in had en op een wat relaxter tempo. Maar… inmiddels heb ik gemerkt dat het niet alleen maar fijn is. Want door dat TBR-loze lezen ben ik het leesspoor een beetje kwijtgeraakt, is mijn leesflow foetsie en kan ik voor mijn gevoel niet meer écht lekker lezen. En aangezien lezen iets is wat vooral leuk moet zijn en wat ik helemaal zelf kan invullen… ga ik de TBR weer terugbrengen!

Het voordeel van de TBR

Het fijne van zo’n TBR vind ik de structuur, en ik vind structuur op zich al heel erg fijn. Bovendien neemt het de keuzestress weg: met een TBR weet je waar je je op kunt verheugen qua boekkeuze en kom je ook echt aan bepaalde boeken toe. Daarnaast vind ik het fijn om me met zo’n TBR op bepaalde boeken te storten: van die groepjes boeken die ik al heel lang heel graag wil lezen. En een TBR is, zo heb ik geleerd, ook geen strakke richtlijn: het is meer een soort focus. Een TBR voor december betekent niet dat ik die boeken ook per se van 1 t/m 31 december moet lezen: het betekent meer dat ik me de komende tijd op díe boeken wil focussen. En dát vind ik zo fijn!

TBR voor december: recensie-exemplaren

Ik heb momenteel enorm veel ongelezen boeken in mijn kast staan en ik vind het jammer dat ik aan veel van die boeken gewoon niet toekom. Een aantal ervan bestaat bovendien uit recensie-exemplaren en hoewel ik die niet per se voorrang geef, vind ik het van die boeken wel extra belangrijk dat ik er ook daadwerkelijk aan toe kom, ook omdat het boeken zijn waar ik me echt op verheug ze te gaan lezen. Dus mijn eerste TBR ‘’nieuwe stijl’’ bestaat uit precies die recensieboeken! Ik zou het heel leuk vinden als ik het jaar met deze boeken kan afsluiten…

december-tbr

De boeken

  1. Mr. Poppins – Alejandro Palomas | Dit boek spreekt me al aan sinds ik het in de catalogus van uitgeverij Van Halewyck zag staan. Het is een jeugdboek over een jongen met een fascinatie voor Mary Poppins: de vormgeving is super en het verhaal lijkt me zo mooi!
  2. Did I mention I need you? – Estelle Maskame | Het vervolg op het eerste DIMILY-boek moet ik natuurlijk ook lezen, dus zei ik volmondig ja toen uitgeverij Moon me vroeg of ik het wilde recenseren. Ik ben onwijs benieuwd hoe het verhaal van Tyler en Eden verder gaat…
  3. Tot je weer ademen kunt – Jessica Winter | Ik was eigenlijk al vergeten dat ik dit boek in mijn kast had staan, maar het lijkt me des te mooier. Het is een recensie-exemplaar van uitgeverij Callenbach en het lijkt me een heel bijzonder liefdesverhaal. Ik heb al even gespiekt en volgens mij ga ik tissues nodig hebben…
  4. The Jewel – Amy Ewing | Dit boek uit het Young & Awesome-fonds sprak me het meeste aan van alle boeken! Het is dystopisch, schijnteen fijne mix te zijn tussen De Selectie en de boeken van Lauren DeStefano, het is één en al glamour en intrige… lijkt me echt heel tof!

Bring it on, December!

Ik ben superbenieuwd naar deze 4 boeken en hoop dat het me lukt om ze de komende maand te lezen, maar in ieder geval zijn dit de boeken die voorlopig bovenaan mijn leeslijst prijken. Ook heb ik besloten om me voortaan weer even te richten op één boek tegelijk: dat leest des te sneller en eigenlijk ook des te fijner, heb ik ontdekt. Zo zie je maar: lessen leren over je eigen leesplezier (leuke logopedieoefening) is des te beter voor je leesflow!

Wat ga jij lezen in december?

You may also like...

4 Comments

  1. TBR stress heb ik niet zo heel veel gelukkig. Ik ontvang namelijk nog niet zoveel recensie-exemplaren, en dus heb ik vaak vrije keuze in welk boek ik de volgende keer begin. Deze december is echter anders, aangezien de 7Days Reading Challenge tot een einde komt en ik daar nog drie boeken voor moet lezen. Daarna heb ik weer helemaal zelf de keuze in wat ik zal lezen 😀

  2. TBR stress heb ik niet zo heel veel gelukkig. Ik ontvang namelijk nog niet zoveel recensie-exemplaren, en dus heb ik vaak vrije keuze in welk boek ik de volgende keer begin. Deze december is echter anders, aangezien de 7Days Reading Challenge tot een einde komt en ik daar nog drie boeken voor moet lezen. Daarna heb ik weer helemaal zelf de keuze in wat ik zal lezen 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]