Zomer Tag

Bron beeld: Splitshire

Ja ja, zoals ik vorige week al zei is het uit met de blogtags! Ik werd ze zo langzamerhand zelf een beetje beu en ze waren ook weinig vernieuwend meer. Dus voordat we verder gaan met de echt persoonlijke tags leek het me wel leuk om een toepasselijke erdoorheen te gooien: hoewel het zomerse weer niet echt heel erg aanwezig is, is het toch echt wel zomer en daarom vandaag de ZOMER Tag die ik vond op By Aranka! Er zijn nogal wat zomerse tags in omloop, maar ik vond deze toch wel het leukste.

Wat is het ultieme zomergevoel?

Ik ben eigenlijk al vrij snel tevreden: als ik zonder jas of met alleen een vestje of mijn zomerjack aan buiten op de taxi kan wachten, in het zonnetje… dan ben ik eigenlijk al blij! Maar het ultieme zomergevoel krijg ik denk ik toch van buiten kunnen eten, en dan het liefst barbecueën: ik vind het fijn om dan lekker een halfuurtje van tevoren al buiten te gaan zitten met een boek of gewoon om van het avondzonnetje te genieten, glaasje wijn, kat die naast de stoel op de grond ligt… sowieso een paar uur in de tuin doorbrengen met een boek of werkend aan mijn blog vind ik heel fijn.

Van welke zomerse temperaturen hou je?

In ieder geval geen hittegolftemperaturen, dat is echt niet aan mij besteed! Geef mij maar iets tussen de 22 en de 25 graden, fijn zonnetje, liefst ook een beetje een briesje… daar hou ik het wel mee uit! Ik vind het gewoon niet meer leuk als het warmer wordt, dan kn je niet eens meer buiten zitten.

Wat is je favoriete zomervakantieherinnering?

Oh jee… dat zijn er wel veel, dus ik noem gewoon een paar leuke op! Twee jaar geleden waren we in Italië en dat was echt een van mijn favoriete vakanties: met een bootje over een prachtig meer varen dankzij hele aardige mensen op de camping, een lang gekoesterde droom in vervulling toen we naar Venetië gingen, het huis van Julia in Verona, shoppen in Milaan, de bibliotheek in Bologna… heel veel mooie ervaringen! De vakantie naar Oostenrijk vond ik ook geweldig, vooral het bezoeken van de Sisi-locaties en de Sound of Music-tour (met z’n allen in de tourbus Do Re Mi zingen, dat vergeet ik nooit meer!). Naar Londen met mama en Laura toen ik mijn vmbo had gehaald was ook super: Les Miserables op West End, Hampton Court (dé plek voor mijn Tudor-obsessie), de Tower… eigenlijk alle keren dat we in Parijs zijn geweest, de Marie Antoinette-sfeer in Versailles, mooie kastelen in de Franse Pyraneeën, op bedevaart in Lourdes, de hele reis naar New York en alle andere dingen die ik nu vergeet – het Hans Christian Andersen-museum in Denemarken, op audiëntie bij de paus in Rome… ik kan nog wel even doorgaan.

Thuisblijven of op vakantie gaan?

Hmm, lastig. Ik ben heel graag thuis, met mijn eigen spullen en eigen bezigheden en eigen ruimte en meer mogelijkheden om mijn eigen ding te doen… maar ik vind het ook altijd heerlijk om weg te zijn, om nieuwe plaatsen te verkennen en om te reizen en herinneringen te creëren. Allebei dus heel erg fijn!

Wat doet jou denken aan het woord zomer?

Warm weer, barbecueën, ijs, topjes en open schoenen, jurkjes en zonnebrillen, vakantie, strand, het dunne dekbed van zolder halen, muggen…

In de zomer maak je mij gelukkig met…?

Ik val in herhaling, maar toch: mooi weer! Niet te warm, maar toch zeker wel een fijne temperatuur. Fijn genoeg om buiten te kunnen werken en energie van te kunnen krijgen, want dat is het ‘m ook: dit soort temperatuurtjes en een fijn zonnetje erbij zijn erg goed voor mijn gezondheid!

Favoriete zomerse uitstapjes?

Eigenlijk alles wel, daarin maak ik niet zoveel onderscheid tussen zomer en winter haha. Naar het park vind ik leuk, maar ook lekker winkelen of een lange wandeling maken of naar de dierentuin.

In de zomer kan ik niet zonder…

Mijn zonnebril! Oké, ik heb er drie, dat bewijst ook wel dat ik niet zonder kan. Ik word de zon namelijk echt heel snel zat zonder zonnebril en dan word ik chagrijnig.

Favoriete zomerbestemming?

Italië. Het weer, de schoonheid van het land, de cultuur, de mensen, het feit dat overal wel iets te doen is, gewoon de sfeer in het land… heerlijk! Als ik voor de rest van mijn leven alleen nog maar naar Italië op reis zou mogen, zou ik het niet erg vinden. Hoewel Frankrijk dat ook heeft, misschien net nog wat meer… ik weet niet precies wat het is, gewoon de ambiance, het relaxte, het authentieke. En het eten natuurlijk.

Favoriete zomerse gerecht?

Barbecue! Ik ben gek op kippenvleugeltjes en dingen als aardappelsalade en gewone salades en stokbroodjes vind ik ook altijd lekker.

Wat zijn je zomerse plannen?

Veel lezen, series en films kijken, leuke uitstapjes maken, schrijven…

Waar kun jij écht niet zonder in de zomer?

You may also like...

2 Comments

  1. Als Italië je zo bevalt, kan ik je ook echt aanraden om eens vanuit de omgeving van Venetië richting Slovenië te rijden. Een ontzettend mooi land, met een nog relaxtere sfeer en prachtige vergezichten. Nét even anders, en een stuk minder toeristisch, maar zó mooi!

  2. Leuke tag! Je hebt al bijzondere vakanties achter de rug. De afgelopen dagen was het gelukkig heerlijk zomers weer. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]