30727_large_family-watching-netflix

Bron

Netflix is nu ruim een halfjaar up in Nederland en het is iets minder dan een half jaar geleden dat ik het echt actief ging gebruiken. Inmiddels is het bijna een deel geworden van mijn dagelijks leven en in ieder geval zeker van mijn tijdbesteding: als het gaat om series en films kijken grijp ik er maar al te graag op terug. Maar ook Netflix heeft nog zo zijn mankementen en daarom zet ik vandaag de voor- en nadelen voor je op een rijtje. Twijfel je nog over een abonnement, lees dan vooral verder!

De voordelen

Laten we beginnen met het goede nieuws: Netflix heeft een hoop voordelen!

Ruim aanbod

In het begin stelde het nog weinig voor, dat Netflix-aanbod. Veel mensen klaagden erover, vooral in vergelijking met het aanbod van de Amerikaanse site. Maar inmiddels kun je toch stellen dat het aanbod heel fijn is: er worden elke dag series en films toegevoegd en ook steeds meer echt populaire titels. Denk bijvoorbeeld aan Pretty Little Liars, wij lopen maar een week achter op Amerika en dat is toch wel heel erg fijn.

Overal beschikbaar

Netflix is voor iedereen te bekijken: op de pc (of laptop), op je smartphone of tablet met de Netflix-app én op de Apple TV. Je bent dus niet gebonden aan bepaalde apparaten en het aanbod is ook gewoon overal hetzelfde: je kunt steeds overal inloggen en hij onthoudt je account ook.

Eerste maand gratis

De eerste maand van je Netflix-abonnement is helemaal gratis: perfect om te kijken of je het wat vindt! Zorg er wel voor dat je het zelf stopzet, want hij loopt automatisch door.

Meerdere kijkers

Netflix vindt het prima als je meerdere kijkers op één account zet! Je mag tot maximaal 4 mensen toevoegen op één account en je kunt met twee tegelijkertijd kijken. Vrienden of familieleden die het willen uitproberen maar er zelf geen geld in willen steken kun je dus toegang geven tot jouw account. Ze krijgen dan een eigen kanaal met een eigen kijklijst en kijkgeschiedenis, zodat er niets door elkaar gaat lopen!

netflixoldscool

Bron

De nadelen

Toch is het niet helemaal perfect… als ik bij Netflix zou werken, dan zou ik het wel weten.

Duur

Het is niet goedkoop: de prijs was eerst 7,99 per maand maar dat is nu al 8,99 geworden omdat Netflix het geld nodig heeft om meer series en films te kunnen aankopen. Ik had geluk dat ik me al had aangemeld toen het nog niet zo lang open was: ik mag nog twee jaar lang 7,99 per maand blijven betalen maar nieuwe abonnees betalen 8,99. Je krijgt er wel veel voor terug, maar goedkoop is het niet.

Schamel aanbod

Ik zei hierboven al dat het aanbod best fijn is, maar in vergelijking met het aanbod van de Amerikaanse Netflix valt het toch vies tegen. Daar staan namelijk véééél meer series op en ook worden daar films veel sneller op toegevoegd. Best jammer, want juist die series die hier niet of niet compleet zijn uitgezonden zoeken wij, terwijl die wel op de Amerikaanse Netflix staan.

Wifi-gebonden

Een groot nadeel vind ik het dat Netflix echt wifigebonden is. Je kunt geen films en series downloaden om later te kijken, dus lekker in de auto op weg naar de vakantiebestemming van alles kijken zit er niet in. Ook wordt op vakantie kijken sowieso lastig als het wifi daar niet meewerkt… een groot minpunt.

Geen andere ondertitels

Oké, het is natuurlijk heel fijn dat de programma’s Nederlands ondertiteld worden en de kwaliteit ervan is ook HOOG, dus eigenlijk mag ik helemaal niet klagen. Maar ik doe het lekker toch. Want ik vind het altijd fijn om ook een optie te hebben voor Engelse ondertitels, zodat ik ook te weten kan komen wat er nou precies wordt gezegd als ik een woord of uitdrukking zoek. Dat gaat dus niet. Alleen Nederlandse ondertitels.

Geen hoofdstukken

Nog iets vervelends: je kunt geen hoofdstukken doorspoelen in de afleveringen of films. Hij gaat wel meteen verder waar je gebleven bent, maar als je een bepaald punt zoekt of een introfilmpje wil overslaan (bijvoorbeeld bij een serie als Orange is the New Black, vreselijke opening credits vind ik dat) moet je echt gaan slepen en dat is rottig, want hij komt nooit precies terecht waar je ‘m wilt hebben.

Maar goed… de nadelen zijn er, maar de voordelen ook en dat is toch vooral wel heel erg fijn. De nadelen zijn bovendien maar kleine dingetjes maar het grote voordeel van een prettige kijkrvaring en vooral het kunnen kijken van dingen die hier nooit worden uitgezonden, zorgt er toch voor dat ik Netflix het geld echt wel waard vind.

You may also like...

1 Comment

  1. Ik vind het liedje van OITNB juist zo leuk! Zit ‘m altijd helemaal mee te zingen ^^

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]