Het is al een tijdje geleden dat ik heb geblogd dus ik hoop heel erg dat jullie niet allemaal zijn afgehaakt – al zou ik dat zelf wel begrijpen, want ik hou er ook niet van als mensen eerst heel frequent bloggen en dan ineens niets meer van zich laten horen. Maar ik heb altijd geblogd met de mentaliteit dat het leuk moet zijn, dat uit mijn woorden echt het plezier en de passie moet weerklinken, en dat ik beter helemaal niet kan bloggen als dat niet zo is. Momenteel zit ik niet zo lekker in mijn vel en op het moment dat dit online komt, zit ik zelfs ziek thuis. Maar ik had toch zin om te gaan bloggen, omdat er momenteel wel een aantal dingetjes is dat me best wel bezighoudt, en daar is een blog tenslotte voor! Vandaag leek het me leuk om jullie eens een verhaal te vertellen over de vele katten in mijn leven. Ahum.

Katten zijn overal. Echt overal. Ze lopen op straat, je kunt ze zomaar aantreffen wanneer je bij iemand op bezoek gaat en je vindt ze vaak ook op plaatsen waar je ze absoluut niet verwacht. Ik geloof over het algemeen niet echt in reïncarnatie, maar ik zou het helemaal niet erg vinden om in een volgend leven een kat te zijn. Of misschien was ik er wel een in een vorig leven. In ieder geval, als kattenliefhebber ontwikkel je ook een soort zesde zintuig voor katten in de omgeving. Ik weet niet hoe het komt, maar op veel plekken waar ik kom, zijn er katten. Het is niet gezegd dat ze mij ook altijd komen opzoeken, maar alleen al hun nabijheid vind ik heerlijk. Tijd voor een lijstje!

De manegekat
Of eigenlijk zijn het er twee ,maar ze lijken heel erg op elkaar. Allebei zwart, dik, met een witte bef. Een beetje schuw, maar ze komen wel naar je toe om aangehaald te worden. Ze krijgen eigenlijk nauwelijks aandacht en hebben volgens mij ook geen namen, maar ik vind ze er altijd wel heel lief uitzien. Ik heb geen foto van de katten zelf, maar heb wel een foto van internet geplukt van hoe ze eruit zien.

De kat van de Bas
Bij mij thuis in de buurt is een kleine Bas van der Heijden-supermarkt waar ik vaak met mijn moeder naartoe ga. Sinds kort zit daar ook een kat, die zich voornamelijk door de wat oudere klanten laat aanhalen en die ik natuurlijk Bas heb gedoopt! Nogmaals: dit is een foto van Google, want op het moment dat je er met een fotocamera heen gaat, zul je zien dat ie er niet is…

Campingkatten
De afgelopen jaren ben ik tijdens zomervakanties in het buitenland meer dan eens campingkatten tegengekomen, die ’s avonds bij de caravans en campers lopen en alles en iedereen besnuffelen. Ontzettend leuk, vooral omdat ik tijdens deze vakanties mijn eigen lieve Phoebe moet missen en op deze manier toch een beetje getroost wordt met een kat in de buurt, haha.

De restaurantkat
Parijs is absoluut een van mijn favoriete hotspots buiten Nederland, en naast het shoppen, de schoonheid van de stad zelf en de Fransheid kun je er uiteraard ook genieten van overheerlijke haute cuisine. In het favoriete restaurant van mij en mijn familie, Le Select, houdt een heuse restaurantkat de boel in de gaten! Zijn naam is Mickey, maar dan op zijn Frans uitgesproken: Mikè. Hij is dik, oud en ligt het liefste op de bar: en tijdens mijn laatste keer in Parijs ging een ober hem speciaal voor mij halen. Het resultaat? Zie de foto…

You may also like...

3 Comments

  1. Leuk al die katten op een rijtje! Vooral de laatste foto is super leuk en vrolijk. 🙂

  2. Ik ken hem nog Vief, die poes uit het restaurant, wij hebben daar toen ook gegeten, weet je nog 3 jaar geleden

  3. Wat leuk zeg. Ik heb sinds een paar jaar hetzelfde met honden, terwijl ik er vroeger juist bang voor was 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]