Carlos Ruiz Zafón was tot 2001 een vrij onbekende schrijver, maar toen was daar zijn debuut De schaduw van de wind, een boek dat een groot publiek meesleepte naar een wereld van ongekende magie en romantiek. Het boek vormt het eerste deel in een vierluik boeken dat zich afspeelt in het mysterieuze en romantische Barcelona van verschillende decennia, in de wereld van boeken, lezers, schrijvers en uitgevers. Intriges, verraad, liefde en magie veroveren de harten van de lezers wereldwijd, en in 2004 ook in Nederland. Dit boek is gewoonweg ongelofelijk, magisch, bijzonder, excellent en verbluffend.

Oorspronkelijke titel: La Sombra del Viento
Titel: De schaduw van de wind
Auteur: Carlos Ruiz Zafón
Uitgeverij: Signature
Genre: historische (barokke) roman
Aantal bladzijden: 543
Prijs: 9,95 (paperback) of 19,95 (hardcover) bij Bol.com
Beoordeling: 4,8/5

Het Kerkhof der Vergeten Boeken
Daniel Semperé is bijna elf als zijn vader hem meeneemt naar een mysterieuze geheime bibliotheek waar oude en vergeten manuscripten van lang vervlogen tijden en lang vergeten namen worden bewaakt als schatten. Omdat Daniels vader een van de wachters is en Daniel dat ook zal worden, mag de jongen een boek uitkiezen – of eerder gezegd, gekozen worden door een boek – en dat zijn leven lang beschermen. Als door een magische kracht wordt Daniels hart gestolen door het boek De schaduw van de wind van een zekere Julian Carax. Nadat hij het boek, waarop hij reddeloos verliefd is geworden, heeft uitgelezen, gaat Daniel gretig op zoek naar meer boeken van de schrijver. Wat hij vindt is echter geen literair oeuvre, maar een duizelingwekkend labyrint van geheimen, intriges, mysteries en sterke menselijke krachten, die allemaal te maken hebben met dat ene boek.

Het beste boek voor boekenwurmen
Toen ik naar de boekhandel ging met een boekenbon van 10 euro, kwam ik dit boek tegen. Zodra ik de woorden Kerkhof der Vergeten Boeken op de achterflap las, was ik al verknocht. Ik nam het mee naar huis en begon er een paar weken later in. Mijn god… wat hield ik van dit boek. Ik kan het niet eens goed uitleggen, het is gewoon alsof ik verliefd werd. Het boek gaf me het gevoel een boek te lezen dat in een boek verstopt zat, ik puzzelde met twee verhalen en leefde met twee keer zoveel personages mee. Het is een prachtige wereld vol boeken, verhalen, mysteries en schrijvers. Het is wat er gebeurt als je een boek leest van een onbekende schrijver en op zoek gaat naar diens identiteit, iets wat veel boekenwurmen zullen kunnen herkennen. De plot is ongelofelijk, enorm goed doordacht en duizelingwekkend onvoorspelbaar. Langdradig en gecompliceerd, maar dat is helemaal niet erg want bij dit verhaal snak je steeds naar meer. Intrigerende en veelzijdige en geloofwaardige personages, een vleugje humor en een bloedstollend spannende ontknoping die niemand zal kunnen verwachten. Waarom ik geen volle vijf sterren heb gegeven? De auteur had buiten het verhaal iets meer kunnen uitleggen, zoals een lijst van personages zodat het wat duidelijker werd. En oh ja… het had van mij nog wel verder mogen gaan en verder uitgediept mogen worden.

Wel lezen als: je van lezen houdt.
Niet lezen als: je niet van lezen houdt. Zo simpel is het. Iedere boekenwurm zal dit boek gewoon geweldig vinden.

You may also like...

1 Comment

  1. Ik vind al zijn boeken geweldig!! Kan nu al niet wachten op zijn vierde!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]