the-passionBron

Vrolijk Pasen allemaal! Terwijl ik me vandaag lekker bezighoud met het bereiden en verorberen van een paasbrunch en gezellig met familie samenzijn, wil ik ook graag even stilstaan bij de betekenis van Pasen en wat past daar beter bij dan the Passion? Afgelopen donderdag werd dit spektakel voor de vijfde keer op rij live uitgezonden en hoewel ik het minder vond dan de afgelopen jaren, heb ik er ook nu weer van genoten. Mááár omdat de voorgaande edities toch duidelijk beter waren en omdat ik het gewoon een prachtig evenement vind… vandaag mijn favoriete nummers uit alle edities op een rijtje!

2011

De eerste editie van The Passion heb ik niet op tv gezien en dat vind ik ook helemaal niet erg: toen ik ‘m later op Uitzending Gemist bekeek, vond ik het weinig aan. Erg overdreven geacteerd en geen goede cast. Maar sommige nummers waren wel mooi:

2012

In 2012 was ik er zelf bij! Samen met mijn moeder liep ik mee in de processie achter het kruis, vanaf de Koopgoot tot het plein bij de Erasmusbrug. Een heel erg bijzondere, intense en ook een ietwat claustrofobische – vanwege de rolstoel – ervaring, en het spektakel zelf was ongelofelijk mooi. Charly is mijn favoriete Judas en de grote finale… mijn hemel.

2013

Hoewel ik niet veel heb met Den Haag, vond ik deze ook echt prachtig. René van Kooten was een ijzersterke Jezus en Jim vond ik echt een pracht van een Petrus. Bij deze editie vond ik het ook prachtig dat er een duet was tussen Jezus en Petrus.

2014

En dan 2014… Jan was niet de beste Jezus – ik denk dat Danny dat was – maar de finale was wel het beste én Simone was absoluut de beste Maria. Hoogtepunt? Het duet tussen Jezus en Maria, helemaal nieuw.

2015

Oké, nee, 2015 vond ik weinig aan. De cast zei me niet veel, de muziek ook niet, de locatie deed me niets en de performances waren gewoon niet overtuigend. Afgezien van Jeroen van Koningsbrugge, die het echt geweldig deed als Judas, en Jon van Eerd die Pilatus zoveel meer diepte ga, raakte het me allemaal niet. Shirma’s zang klonk niet echt ergens naar en Jim was oké, maar niet bijzonder. Toch een paar mooie momenten:

Hebben jullie ook gekeken en wat vond je ervan?

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]