5 korte animatiefilms waar je even tijd voor moet maken

Onder Films op 30 september 2016

korte-films

Hebben jullie dat ook wel eens, dat je naar de bioscoop gaat voor de nieuwste, flink geanticipeerde blockbuster, en dat er dan een korte film wordt vertoond vóór de daadwerkelijke film begint? Soms is dat irritant, wil je eigenlijk alleen maar dat het afgelopen is, maar soms zijn het wel echt hele mooie en waardevolle pareltjes. Ik vind het ook fijn om deze films buiten de bioscoop om te kijken (lang leve YouTube) want ze zijn perfect om even je gedachten mee te verzetten of als je je dag gewoon een stukje mooier wilt maken. Daarom zet ik vandaag mijn favorieten op een rij!

Partly Cloudy

Deze ken ik pas sinds kort, maar ik ben er helemaal verliefd op want hij is zo leuk! Het verhaal draait om wonderlijke wolkenwezens die verantwoordelijk zijn voor het maken van al het kleine en schattige in deze wereld: kittens, puppy’s, baby’s en ga zo maar door. Eén van die wezens echter maakt krokodillen, haaien en egels en die zijn voor de ooievaar nogal lastig te vervoeren… het einde is echt hartverwarmend. Zo mooi gemaakt ook, je smelt er gewoon door!

Piper

Dit is de nieuwste kortfilm van Pixar: hij werd vertoond vóór Finding Dory en ik vond ‘m echt leuk. Het gaat over wereldhonger en hoe moeilijk het soms is voor één iemand – in dit geval een superlief vogeltje – om eten te vinden, omdat de grote massa er meestal mee vandoor gaat. Het is wat meer een doordenkertje, maar daarom niet minder mooi.

La Luna

Deze is wat trager en de boodschap is wat minder, maar het verhaal over twee mannen wiens werk het is om aan de maan te werken en een jongetje dat hen laat zien hoe mooi en bijzonder dat is, heeft wel echt iets moois.

Paperman

Deze is gewoon zo belachelijk romantisch. Oké, let niet op hoe afgrijselijk dun ze dat meisje hebben gemaakt, maar let even op hoe ze verliefd worden op het treinstation en hoe de wind het daarna overneemt. Er zitten zoveel momentjes van subtiele humor in en daarnaast is het gewoon zo leuk om naar te kijken. O, en laten we de boodschap niet vergeten: geef niet zomaar op als je ergens voor wilt gaan!

The Present

Een film die niet van Pixar is, maar van een jong talent. Ik ga verder niets zeggen, alleen maar dat de loop van het filmpje je onwijs zal verrassen! Zo gevoelig, zo aangrijpend, zo ráák. Echt heel mooi.

Benieuwd naar nog meer van deze mooie films? Check dan dit Buzzfeed-artikel!

Hou jij ook van dit soort korte films?

Gerelateerde berichten:

Reacties
CommentLuv badge