In navolging van bestsellers als The Jane Austen Book Club en The Friday Night Knitting Club is er nu een roman over een groep vrouwen met elk hun geheimen, emotionele achtergronden en gebeurtenissen die ze van elkaar verwijderen of ze juist nader tot elkaar brengen. Wanneer Kat, Isabel en June door hun moeder en tante Lolly worden gevraagd om naar haar pension in Boothbay Harbor, Maine te komen, treffen ze iets heel anders aan dan ze verwachtten. Elk van deze vrouwen heeft een verhaal, en geen van de anderen weet wat dat is – totdat ze met elkaar films van Meryl Streep gaan kijken en langzaam maar zeker ontdekken dat ze elkaar eigenlijk totaal niet kenden.

Oorspronkelijke titel: The Meryl Streep Movie Club
Titel: De Meryl Streep Filmclub
Auteur: Mia March
Uitgeverij: Xander Books
Genre: roman
Aantal bladzijden: 277
Prijs: 9,99 (eBook) of 14,90 (paperback) bij Bol.com
Beoordeling: 4/5

Terug naar huis
Vele jaren na een tragedie die hun leven voorgoed veranderde, zijn Kat Weller, Isabel McNeal en June Nash zowel qua persoonlijkheid als qua leven ver van elkaar verwijderd. De vroeger zo rebelse Isabel die samen met haar zus June allebei hun ouders én hun oom – de vader van hun nicht Kat en man van hun tante Lolly – verloor, is al lange tijd getrouwd met haar jeugdliefde Edward, maar hij wil absoluut geen kinderen. June is een alleenstaande moeder die in een boekwinkeltje werkt en treurt om een lang verloren liefde, terwijl Kat nog altijd bij haar moeder Lolly in The Three Captain’s Inn – Lolly’s pension in Boothbay Harbor, Maine – woont en wat aan de weg timmert met haar bakkersbedrijfje. Wanneer Lolly alle drie de meiden onverwachts te eten vraagt en onthult dat ze terminaal ziek is, verandert dat veel: de vrouwen blijken ieder voor zich een emotioneel drama te hebben meegemaakt en niemand had kunnen voorzien dat een periode in het pension hen zo zou veranderen. Hoe dat komt? Waarschijnlijk zijn de vrijdagse films met Meryl Streep de schuldigen.

Typisch vrouwendrama
Een waarschuwing: lees dit boek alleen als je ook fan bent van Meryl Streep, anders zul je waarschijnlijk veel van de boodschap missen. Ik wist al dat ik dit boek absoluut wilde lezen toen ik de titel zag, want mevrouw Streep is gewoon mijn icoon, ze is naar mijn mening de beste actrice van heel Hollywood. Het boek op zich zou al in een handomdraai verfilmd kunnen worden, uiteraard met Meryl Streep in de rol van Lolly Weller – alleen zou het een beetje raar zijn als het dan om haar films zou gaan, haha. Deze roman is ongelofelijk mooi geschreven, ondanks af en toe wat vreemde van de hak op de tak springende acties van personages. De verhaallijnen zijn enigszins voorspelbaar, maar dat geeft niet want je wilt ook dat het zo gaat. De karakters zijn levendig en voor volwassen vrouwen vast ook herkenbaar, vooral omdat ze allemaal kampen met typische vrouwendrama’s en interessante ontwikkelingen doormaken. Prachtig geschreven, emotioneel en gevoelig maar ook met humor en momenten van girlpower. Heerlijk om te lezen!

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]