Wanneer je tiener bent en van televisie kijken houdt, dan beland je al vrij snel bij de high school drama series. Mijn zus Laura is deze maand 25 geworden én heeft haar universitaire Master gehaald, dus ze is beslist geen tiener meer. Dat betekent meteen ook – volgens haar – dat ze alle tienerseries is ontgroeid, want ineens vindt ze die niet leuk meer. Nou, ik wel hoor – sterker nog, ik ben er zowat aan verslaafd. Nee, ik kijk ze niet allemaal, maar wel veel. En vandaag vertel ik jullie over een aantal, omdat het gewoon leuk is!

Gossip Girl is echt mijn grote favoriet, ik vind deze serie gewoon heerlijk om naar te kijken. De levensstijl en vreselijke drama’s van de stinkend rijke tieners uit Manhattan zijn zooo vermakelijk en het acteerwerk is echt van kwaliteit – oh en natuurlijk mogen de outstanding garderobes en de  o zo knappe mannen niet ontbreken!

90210 is wat ik noem de Gossip Girl of the South, haha: het gaat eigenlijk over hetzelfde. Rijke tieners met véél persoonlijke drama’s, en dan wel in Beverly Hills in plaats van Manhattan. Ook erg leuk om naar te kijken en deze serie heeft zelfs nog een tikje meer humor en betere verhaallijnen, vind ik zelf. In ieder geval gewoon superleuk om te kijken!

Dawson’s Creek: een serie die ik toen ik een jaar of twaalf was helemaal heb gezien. Niet meer echt van deze tijd, en ik vind/vond het ook niet leuk genoeg om het nog eens te kijken, maar het is wel een soort nostalgie. Over de hechte vriendengroep van Dawson, Joey, Pacey en Jen, die door de herkenbare en geloofwaardige tienerperikelen gaan: ontdekking van seksualiteit, scheiding ouders, verliefdheid op je beste vriend… erg dramatisch, maar wel leuk!

Saved by the Bell: oh god, wie kent deze serie niet? Het wordt nu eigenlijk niet meer uitgezonden, maar toen ik een jaar of 8 was keek ik er steevast iedere avond naar, ik vond het zo leuk! Het grappige is dat ik er toen eigenlijk te jong voor was en daarom zou ik het graag nog eens willen zien vanaf het begin, omdat er toen waarschijnlijk heel veel materiaal in zat waarvan ik niets begreep, haha.

Glee: een serie die meer om muziek draait, maar waar ook veel tienerdrama in voorkomt! En wel op zo’n manier dat ik vind dat het een voorbeeld stelt voor jongeren, want er komen best belangrijke en zware onderwerpen aan bod: homoseksualiteit, tienerzwangerschap, verliefdheid op een leraar, handicaps… de cast is erg goed, de muziek maakt het superleuk en het is een toffe serie als je iets realistischers zoekt!

The Vampire Diaries: het draait hier meer om de bovennatuurlijke personages en verhaallijnen, maar hé – de personages zijn tieners, dus daar hoort tienerdrama bij en tieners zitten op high school, dus ja. Een serie met diepgang en goede plotlijnen, leuk als je van fantasy en drama tegelijk houdt!

Pretty Little Liars: niet helemaal eerlijk, want deze serie heb ik nog nooit gezien – maar ik ben er wel heel benieuwd naar en wil het dolgraag zien, zo gauw de dvd van het eerste seizoen uit is. Dit lijkt me namelijk het ultieme high school drama doordat de vier hoofdpersonen allemaal van die heerlijk sappige geheimen met zich meedragen die veelal te maken hebben met school en hun sociale levens. Ik wil het heel graag zien, iemand ervaringen mee?

Beverly Hills 90210: aangezien ik zo dol ben op 90210, ben ik ook best benieuwd naar de oorspronkelijke serie die toen zo’n succes was en waarvan dit een spin-off is. Met de oorspronkelijke personages, zoals Shannen Doherty. Even wachten tot de complete box in prijs zakt, dan kan ik hem misschien bestellen!

You may also like...

2 Comments

  1. Dawson’s Creek is voor mij wel echt jeugdsentiment hoor, dat kijk ik rustig nog eens. Oh en de echte BH90210 is véél leuker dan de nieuwe, maar voor jou geldt dat denk ik niet…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]