6391994017_dfce97e26e_z

Bron

Elk jaar aan het begin van de kerstvakantie maak ik zo ongeveer een lijst van alles wat ik in die zalige twee weken wil doen. Het zijn dan doelen als ”mijn historische roman afschrijven” of ”nog tien boeken lezen.” Meestal stel ik die lijst ergens in de eerste drie dagen bij, omdat het geen vakantie meer zou zijn als ik al die dingen daadwerkelijk zou nastreven, haha. Wat ik dan nu nog wél doe? Dat zet ik vandaag op een rij!

Aan het begin van deze vakantie was ik van plan om eens flink op mijn gemakje bij te gaan werken wat betreft school: alvast materiaal samenvatten voor de tentamens, opdrachten uitwerken, een essay schrijven, een sprookje schrijven, stage-activiteiten voorbereiden… voor bijna elke dag, behalve de feestdagen, had ik wel iets ingepland. Maar gisteren bedacht ik me… dat is geen vakantie meer. Zo ongeveer iedereen drukte me op het hart om toch vooral uit te rusten deze weken, en als ik elke dag iets doe wat ik mezelf heb verplicht, verdwijnt dat vakantiegevoel vrij snel en komt er van die rust weinig meer. Dusss… die studieplanning heb ik aangepast, zodat nu alleen nog de dingen erop staan die ik echt móet doen. En ik heb aan twee dagen genoeg om dat voor elkaar te krijgen.

Ik was van plan nog ”eventjes” vier à vijf boeken te lezen zodat ik aan de 70 zit voor dit jaar: mijn reading challenge van 60 boeken in 2014 heb ik al gehaald, maar 70 is zo’n mooi rond getal. Daar ga ik echter ook niet meer naar streven: ik wil namelijk gewoon graag lezen ter ontspanning en zonder dat ik een record wil vestigen of wat dan ook. Dus al lees ik maar één boek in die twee weken, prima! Momenteel sta ik op het punt van beginnen in Stormvogel van Conn Iggulden en als die net zo goed is als ik hoop, dan lijkt me dat een prima afsluiter van 2014.

Eigenlijk heb ik gewoon geen doelen meer voor de komende twee weken, behalve één hele duidelijke: doen waar ik zin in heb. En dan vooral dingen waar ik zin in heb én die ervoor zorgen dat ik rust kan nemen. Du als ik een hele middag spelletjes wil doen in bed, dan doe ik dat. Heb ik zin om een hele avond straight aan mijn historische roman te schrijven, dan doe ik dat. Wil ik lekker bloggen of juist toch even iets voor school doen, ook super. En verder gewoon heeeel erg genieten van de tijd van het jaar: kerstliedjes luisteren, kerststukjes maken, lekker veel Once Upon a Time, Downton Abbey en Film1 kijken, veel koppen warme thee drinken en veel tijd doorbrengen in pyjama of huispak. Gewoon niets hoeven. Alles mogen <3

Wat doen jullie allemaal in je kerstvakantie of in de dagen voor/rond kerst? Overigens heb ik nog een verrassing: vanaf morgen komt er tijdens de kerstdagen elke dag een zelfgeschreven kerstverhaal online!

You may also like...

1 Comment

  1. ‘Doen waar ik zin in heb’ dat lijk me een heel erg mooi doel! Heel erg goed van je dat je jezelf de rust gunt die je zo hard nodig hebt. Geniet lekker van alles fijne dingen!
    Ik werk gewoon rondom de Kerst. Eerste Kerstdag breng ik met familie door en zaterdag ga ik naar het NK Allround in Thialf. Tijdens de jaarwisseling blijf ik lekker thuis denk ik.
    Ik wens je een fijne vakantie en hele fijne dag toe!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]