Wat moet een blogpost hebben om door mij opgeslagen te worden in de map met boekige blogposts voor deze rubriek? Recensies komen nooit voorbij: het zijn de artikelen over lezen die mij boeien, de opiniestukjes, de persoonlijke bekentenissen en hersenspinsels die mij ook weer aan het denken zetten of waar ik me in herken. Artikelen die niet zouden misstaan in een magazine over lezen en boeken. Een tiental van die artikelen heb ik vandaag weer op een rij gezet! Deze keer zijn ze van wat langer geleden.

Oh My Book: waarom lezen goed voor je is

Dat lezen gezond is, weten we inmiddels allemaal: maar waarom eigenlijk? Dat hebben de dames van Oh My Book even haarfijn op een rijtje gezet. Kun je mooi gebruiken als men je weer eens verwijt dat je ‘’te veel’’ leest!

Noa Meijer: hardcovers versus paperbacks

Een discussie die al heel lang gaande is. Noa geeft in een leuk stukje haar mening!

Zon & Maan: je blog op je cv

Mooi stuk van Emmy over waarom je je blog lekker op je cv zou moeten zetten. Ik doe het ook, want waarom zou je het niet doen als je blog iets is waar je trots op bent?

That Blonde Woman: werken bij een uitgeverij

Katja doet ervaringsstages bij verscheidene uitgevers en dat is zo ongeveer de droom van elke boekenwurm, dus daarom is haar stukje erover ook zo leuk!

De pagina omslaan: 1 boek per jaar

Reading challenges kennen we allemaal: we stellen onszelf een doel en proberen dat te bereiken gedurende een jaar. Maar Sanne schrijft hier over een heel ander soort challenge: 1 boek per jaar. Leuk om over na te denken!

Boekige blogposts deel 6

Adorable Books: excuses om boeken te kopen

Boeken heb je nooit genoeg. Ook nooit te veel. Maar soms heb je gewoon even een excuus nodig om het te verantwoorden dat je zoveel boeken koopt, en daar is dit lijstje heel handig voor!

Leave No Story Behind: ontdekkingen tijdens het indelen van de boekenkast

Je boekenkast (her)indelen is altijd een feestje! Maar het kan ook een hoop emoties losmaken..

Read A Book: tips om sneller te lezen

Lees jij ook graag en veel, maar zou je nét wat sneller willen zijn met het uitlezen van je boeken? Deze tips zouden wel eens kunnen helpen!

Daisies on bookshelves: voor- en nadelen van recensie-exemplaren

Erg goed en kritisch stuk van Jolien over recensie-exemplaren en de fijne, maar ook lastigere dingen daarvan.

Oog op de Toekomst: het sciencefictiongenre

Denk je bij sciencefiction aan aliens en ruimteschepen? Think again! Marcia legt uit dat er nog heel veel méér is in dat genre, ook al zijn er inderdaad boeken over aliens en ruimteschepen.

Welke van deze blogposts vind jij leuk?

You may also like...

12 Comments

 1. Ik vind dit eigenlijk ook het fijnste type boekige blogpost. Het komt er lang niet genoeg van om ze zelf te schijven, en ik zou ook meer recensies moeten schrijven om ideeën op te doen hoe ik die van mij zou kunnen verbeteren 😉 Maar meestal kom ik op dit soort artikelen uit om te lezen.

  1. Is ook fijn toch!

 2. Ik vind dit eigenlijk ook het fijnste type boekige blogpost. Het komt er lang niet genoeg van om ze zelf te schijven, en ik zou ook meer recensies moeten schrijven om ideeën op te doen hoe ik die van mij zou kunnen verbeteren 😉 Maar meestal kom ik op dit soort artikelen uit om te lezen.

  1. Is ook fijn toch!

 3. Wat heb je weer leuke artikelen verzameld! En bedankt dat er ook eentje van mij bij staat; het is inderdaad een wat oudere blogpost, maar wel eentje waar ik trots op ben 🙂

  1. En daar gaat het om!

 4. Wat heb je weer leuke artikelen verzameld! En bedankt dat er ook eentje van mij bij staat; het is inderdaad een wat oudere blogpost, maar wel eentje waar ik trots op ben 🙂

  1. En daar gaat het om!

 5. Ik vind deze rubriek van je altijd zo fijn! Goede artikelen inderdaad 🙂

 6. Ik vind deze rubriek van je altijd zo fijn! Goede artikelen inderdaad 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]