Hebben jullie dat ook wel eens, dat totaal geen zin hebben om blogs te lezen omdat het er zo véél zijn en omdat ze vaak allemaal hetzélfde zijn en omdat je zo snel áchter gaat lopen en zo? Nou, ik dus wel. Sterker nog: ik vind het echt lastig om dagelijks de grote hoeveelheid boekige blogposts bij te houden die in mijn Bloglovin’-feed verschijnt, dus daarom lees ik tegenwoordig ook echt alleen de artikelen die ik écht leuk vind, en dat bevalt wel zo’n beetje prima. Vooral omdat dat vaak de artikelen zijn die me echt bijblijven en die echt iets hebben, oftewel: de artikelen die ik in deze rubriek met jullie deel!

Pluizenbol: YA en leeftijd

Herkenbaar artikel van  Liz over hoe de buitenwereld reageert als je als twintiger of ouder ‘’nog’’ YA leest.

Leave No Story Behind: Geleerd van het bloggen

Dit soort artikeltjes zijn altijd leuk! Lisa zet op een rijtje wat ze heeft geleerd van het bloggen tot nu toe en er zitten echt mooie wijsheden tussen.

Oog op de Toekomst: Hoe overleef jij de apocalyps?

Heb jij er wel eens over nagedacht wat je zou doen als het einde der tijden echt zou aanbreken? Welke vaardigheden zouden jou dan moeten redden?

Zon en Maan: Verkeerd beeld van New Adult?

Er is al veel over geschreven, maar het blijft een heikel punt: wat is New Adult nu precies en wat is het niet?

Sim’s Cup of Tea: Boeken om te lezen als je van Harry Potter houdt

Spreekt voor zich, toch? Toffe boeken voor Potterfans!

Deel 5

The Book Diaries: Haat-liefdeverhouding met series

Boekenseries: ze zijn in veel opzichten superfijn, maar sommige dingen zijn er toch ook echt minder fijn aan! Madelon beschrijft dat heel goed.

NerdyMommy: Strijd voor diversiteit als trend?

Er is momenteel veel aandacht voor diversiteit in het YA-genre, maar is dat iets tijdelijks? En wat is het dan precies, diversiteit?

Zwartraafje: Willen hebben of willen lezen?

IK WIL DAT BOEK HEBBEN! Dat roepen wij boekenwurmen regelmatig, maar Liesbet bewijst dat het goed is om af en toe even echt stil te staan bij waarom je het dan precies wilt hebben: wil je het boek echt lezen of staat het mooi in je kast?

Adorable Books: Pinterest-boekenkasten

Rondstruinen op plaatjeswebsites is al heel fijn, maar als je dan ook nog eens tal van mooie boekenkasten tegenkomt… wauw!

De pagina omslaan: Boekige columns schrijven

Columns zijn heel anders dan gewone blogposts of recensies: hoe schrijf je zo’n column dan eigenlijk? Sanne geeft tips!

Welke blogposts uit dit rijtje vind jij leuk?

You may also like...

14 Comments

 1. Ik lees tegenwoordig ook steeds selectiever andere blogs, maar ik ben wel eens bang dat er geweldige blogs zijn die ik gewoon niet ken en daarom dingen misloop.
  En leuk dat je ook mijn blog noemt :).

 2. Ik lees tegenwoordig ook steeds selectiever andere blogs, maar ik ben wel eens bang dat er geweldige blogs zijn die ik gewoon niet ken en daarom dingen misloop.
  En leuk dat je ook mijn blog noemt :).

 3. We volgen blijkbaar (deels) dezelfde blogs ;). Bij deze editie herken ik alleszins elke blogpost uit je lijstje. Zo vond ik die van Lisa, Marcia erg grappig. Het thema dat Liz aanhaalde lijkt echt tijdloos te zijn. Ik blijf het zelf vooral vreemd vinden waarom je kritiek zou moeten geven op datgene dat iemand graag leest. Daar bezorg je toch niemand last mee. Smaken verschillen nu eenmaal en gelukkig staat er geen leeftijd op lezen in het algemeen. Mij gaat het alleszins niet tegenhouden wanneer ik Matilda nog eens wil herlezen. 😉 Laat ik trouwens maar afronden door te zeggen dat ik elk van deze blogposts grappig, herkenbaar en/of interessant vond. Anders wordt deze reactie veel te lang.

  1. Haha, yay voor lange reacties – en voor Matilda!

 4. We volgen blijkbaar (deels) dezelfde blogs ;). Bij deze editie herken ik alleszins elke blogpost uit je lijstje. Zo vond ik die van Lisa, Marcia erg grappig. Het thema dat Liz aanhaalde lijkt echt tijdloos te zijn. Ik blijf het zelf vooral vreemd vinden waarom je kritiek zou moeten geven op datgene dat iemand graag leest. Daar bezorg je toch niemand last mee. Smaken verschillen nu eenmaal en gelukkig staat er geen leeftijd op lezen in het algemeen. Mij gaat het alleszins niet tegenhouden wanneer ik Matilda nog eens wil herlezen. 😉 Laat ik trouwens maar afronden door te zeggen dat ik elk van deze blogposts grappig, herkenbaar en/of interessant vond. Anders wordt deze reactie veel te lang.

  1. Haha, yay voor lange reacties – en voor Matilda!

 5. Dzju, vergeet ik je nog helemaal te bedanken dat je ook één van mijn artikels in je lijst hebt opgenomen. Dat vind ik immers een geweldig compliment.

 6. Dzju, vergeet ik je nog helemaal te bedanken dat je ook één van mijn artikels in je lijst hebt opgenomen. Dat vind ik immers een geweldig compliment.

 7. Ik ontdek en volg steeds meer blogs en daarom heb ik ook echt geen tijd meer om alle blogposts die voorbij komen op Bloglovin te lezen. Nu klik ik alleen de posts aan die me aanspreken, en dat bevalt me inderdaad prima. Dit vind ik bijvoorbeeld altijd leuke artikelen, omdat ik hier ook weer nieuwe blogs door ontdek!

 8. Ik ontdek en volg steeds meer blogs en daarom heb ik ook echt geen tijd meer om alle blogposts die voorbij komen op Bloglovin te lezen. Nu klik ik alleen de posts aan die me aanspreken, en dat bevalt me inderdaad prima. Dit vind ik bijvoorbeeld altijd leuke artikelen, omdat ik hier ook weer nieuwe blogs door ontdek!

 9. Bedankt om mijn blog te vermelden 😀 Het blijft leuk om via deze artikels weer nieuwe blogs te ontdekken!

 10. Bedankt om mijn blog te vermelden 😀 Het blijft leuk om via deze artikels weer nieuwe blogs te ontdekken!

 11. […] Oei, dat doet me hier meteen beseffen dat ik weer wat Blogfeed-achterstand heb. De laatste blogpost die ik las was er eentje van The Book Review. Meerbepaald De Beste Boekige Blogposts deel 5. […]

 12. […] Oei, dat doet me hier meteen beseffen dat ik weer wat Blogfeed-achterstand heb. De laatste blogpost die ik las was er eentje van The Book Review. Meerbepaald De Beste Boekige Blogposts deel 5. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]