Als het gaat om boekbloggers, vind ik dat ze echt veel te weinig credits krijgen voor al die toffe, eerlijke en vaak ook dappere recensies. Het is echt niet altijd makkelijk om boeken te vinden die het recenseren waard zijn, om blogs te onderhouden en recensies goed te schrijven, om uitgevers en auteurs tevreden te houden en o ja, dan zijn de bezoekers er ook nog. Ik vind dat boekbloggers, die hun ‘’hobbywerk’’ vaak ook nog combineren met een studie of baan, echt wel wat vaker in de schijnwerpers gezet mogen worden. En dus heb ik deze nieuwe rubriek in het leven geroepen, waarin ik eens in de zoveel tijd mijn tien favoriete boekige blogposts van andere bloggers (goh) op een rijtje zal zetten! In het bijzonder de artikelen die echt boeiend, vernieuwend, of fascinerend zijn.

De Pagina Omslaan – Hoe vaak per week moet je bloggen?

Ik vind Sannes Praten over bloggen-rubriek altijd heel interessant: ze geeft echt goeie adviezen en vooral een interessante kijk op dingen, het zijn niet van die standaardtips. Deze is ook weer fijn!

Reading Traveller – Boeken recenseren voor externe sites

Dit is een heel interessant stukje omdat Anouk eigenlijk een soort taboe doorbreekt dat lijkt te rusten op het recenseren voor meerdere sites.

Zon & Maan – Lezen om het lezen of om het recenseren?

Een stukje waar ik me goed in kan herkennen: lees je boeken omdat je ze echt leuk vindt of omdat je ze ‘’moet’’ recenseren voor je blog? Hoe houd je het leuk?

Adorable Books – Tijd vinden om te lezen

Altijd handig, die tips als je niet veel tijd hebt of denkt te hebben om met een boekje in een hoekje te kruipen!

Adorable Books – Leuke schrijvers op Instagram

Ik hou van Instagram! Het is ook een heel goed sociaal netwerk voor je blog, zeker omdat veel schrijvers en uitgevers ook een account hebben. Met dit lijstje kun je even vooruit!

Deel 1

De Pagina Omslaan – Het lezen uitdagender maken

Sanne schrijft hier over hoe ze haar vaardigheden in vreemde talen graag wil verbeteren en dus gewoon de Potterboeken oppakt in die talen. Leuk om te lezen!

Serendipity Books – Leestips voor tienerjongens

Ik geef les aan tienerjongens dus dit zijn hartstikke handige tips als ik die aan het lezen wil krijgen! En sowieso een leuke originele insteek.

Booknuts – Top Ten Thursday: Non-boekartikelen

Een heel leuk lijstje met boekige goodies: als je toevallig geld over hebt…

Letterkronkels – Liefde voor de bibliotheek

Ook wel eens leuk: Yolande schrijft over waarom ze de bieb verkiest boven de boekhandel! Ik krijg meteen zin om weer eens boeken bij de bibliotheek te gaan halen…

The Book Diaries – Een ode aan blogvriendschappen

En dan nog een mooie om af te sluiten: Madelon schreef dit mooie stukje over wat het bloggen haar op sociaal gebied gebracht heeft. Mag ook wel eens gezegd worden!

Welke boekige blogpost vind jij het leukst?

You may also like...

10 Comments

 1. Als je nog meer tips voor jongensboeken zoekt, dan raad ik je aan de blog van Joost door te spitten. Hij heeft nog veel meer tips voor jongens genoemd.

 2. Ik vond persoonlijk die van Madelon ook erg mooi. Een leven zonder bloggen kan ik me maar moeilijk voorstellen. Vooral ook omdat het me zoveel mooie dingen heeft opgeleverd. Nieuwe vriendschappen staan alvast op nummer 1.

 3. Wat leuk dat je mij noemt, dankjewel! En wat een leuk idee voor een nieuwe rubriek! Zelf vind ik de rubriek van Sanne ook enorm leuk, ik lees hem echt altijd. Sommige van de andere artikelen heb ik nog niet gelezen dus die ga ik eens doorspitten

 4. Wat een leuke rubriek! Sannes posts zijn echt fantastisch, en die van Emmy ook. Ze zetten je aan het denken, en meestal heb je er ook nog wat aan. Leuke rubriek, goede manier om andere bloggers een beetje te helpen, én leuk om andere blogs en leuke blogposts te ontdekken!

 5. Leuk lijstje weer 🙂 heb alle artikelen eerder voorbij zien komen (of nu even bijgelezen :)) en het zijn allemaal stuk voor stuk mooie onderwerpen om het eens over te hebben. Goed gedaan allemaal 😀 (met extra dank voor het bij elkaar zetten van al deze geweldigheid, Vivian ;))

  1. Hihi graag gedaan!

 6. Wat superleuk dat je me noemt :D!

  1. Verdiend, graag gedaan!

 7. Wat een eer dat je me hebt genoemd! Lief 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]