FullSizeRender

De komende weken zullen er steeds op vrijdag tags online komen die te maken hebben met bloggen! Vorige week konden jullie al de Blogspiratie Tag van BlogQueen hier bewonderen en vandaag is het tijd voor de Back in Time-editie, over de historie van Vivians Vocabulaire en het bloggen. Hij is bedacht door Marlous van Last Days of Spring en eigenlijk komt-ie best op een goed moment, want de afgelopen dagen ben ik behoorlijk aan het opruimen geweest in mijn blogarchief! Dus ben je benieuwd naar mijn eerdere lay-outs en blogposts waarop ik trots ben, klik dan vooral even door.

1. Wat was de allereerste blog die je ooit schreef?

Mijn allereerste blog stelde niet zoveel voor, dat was zo’n standaard iets. Ik geloof dat het bij Puntblog was, daar is alles begonnen. De eerste post daar ging waarschijnlijk heel cliché over dat ik zou gaan bloggen, wie ik was en dat soort dingen. Dat was in… 2009? Ik kan me nog herinneren dat ik toen op die blog een heel verhaal schreef over hoe mijn eerste vriendje, dat we verkering hadden gekregen. Maar misschien was dat wel niet eens echt de eerste, want daarvoor schreef ik ook al regelmatig blogs op Hyves, misschien dat het daar wel echt mee is begonnen. Ik weet nog dat ik daar bijvoorbeeld een heel verslag op had staan over de eerste keer dat ik proefjes reed op de manege. Dat was nog veel eerder, in 2007 of zo.

Volgens mij was het in 2010 dat ik ben begonnen met Violet Mirror, mijn eerste echte eigen blog. Twee jaar later, in 2012 dus, ben ik op mijn achttiende verjaardag begonnen met Vivians Vocabulaire en dat gaat nog steeds goed! Mijn eerste posts op beide sites hadden niet zoveel om het lijf, gewoon van die standaard voorstelblogs.

2. Waarom begon je met bloggen?

Ik heb daar niet echt een superdiepzinnige reden voor. Op Hyves begon ik met bloggen omdat ik het gewoon leuk vond om te schrijven en omdat ik mijn ”vrienden” op de hoogte wilde houden van alles wat er speelde. En oké, ook omdat mijn zus ook regelmatig van die leuke, droge blogs schreef en ik dat ook wilde doen. Op Puntblog ben ik begonnen omdat een vriendin zei dat ze een blog echt iets voor mij vond en toen besloot ik het gewoon te gaan proberen. Ik was toen al vrij snel om, hoewel ik eerst dacht dat het niets voor mij was omdat ik geen idee had waarover ik moest schrijven: op het moment dat ik me realiseerde ”ik kan overal over schrijven” werd het echt serieus. Toen kreeg ik ook het gevoel dat ik echt iets te zeggen had, dat ik iets wilde zeggen en dat ik een blog wilde om te laten zien wie ik was, om een stukje van die moeilijk bereikbare buitenwereld te kunnen veroveren.

3. Welke lay-outs heb je gehad?

Oef… heb je even? Haha, het zijn er nogal wat. Op een paar na zijn ze allemaal ontworpen door Anouk en zelfs nu ik ze allang niet meer in gebruik heb, ben ik er nog steeds heel blij mee omdat ze eigenlijk altijd precies weet en aanvoelt wat ik wel en niet mooi vind. Twee keer heb ik zelf een header gemaakt die zij dan in het theme zette, maar dat was nooit erg mooi.Van Violet Mirror zijn nog twee lay-outs terug te vinden:

Violet-Mirror-2

Violet-Mirror-1

Ik was toen nog veel gekker op paars dan nu, en ik wilde in de lay-out graag alles terugzien wat belangrijk voor mij is, zodat bezoekers dat ook meteen zouden zien. Inmiddels weet ik wat meer van hoe een lay-out écht kwaliteit krijgt, maar ik vind ze nog steeds mooi! Van Vivians Vocabulaire is de allereerste nog terug te vinden:

Vivians-Vocabulaire

Ik wilde een getekende lay-out die helemaal paste bij wie ik ben, en dat is aardig gelukt met deze! Ik vond hem wel snel kinderlijk, dus toen ik naar het hbo ging wilde ik iets anders en de lay-out die ik nu heb vind ik nog steeds super, alleen past-ie gewoon niet meer zo bij me. Vandaar dat er binnenkort, op mijn eenentwintigste verjaardag, weer een nieuwe wordt gelanceerd!

4. Wat was het allereerste perspakketje dat je ontving?

Ik heb nooit echt perspakketjes ontvangen, haha. Wel herinner ik me nog de eerste keer dat ik een recensie-exemplaar kreeg: dat was De Meryl Streep Filmclub van Mia March, van Xander Uitgevers. Die recensie is nog steeds terug te lezen en ik heb daarna ook nog meerdere keren met de uitgeverij samengewerkt.

5. Wat is je favoriete artikel van eigen hand?

Eerlijk? Ik zou het niet weten. Ik heb zo ontiegelijk veel geschreven, eerst voor Violet Mirror en daarna hier… ik denk dat het de echt persoonlijke artikelen zijn waar ik het meest trots op ben. Gewoon omdat die eerlijk en puur zijn, maar ook omdat ik altijd het meeste profijt heb van die blogs. Ik leer er namelijk dingen over mezelf door of het helpt me om iets te verwerken, of het is gewoon fijn om van me af te schrijven. En sowieso streef ik ernaar om nooit een artikel te plaatsen waar ik niet 100% tevreden mee ben, dus eigenlijk zijn het allemaal favoriete artikelen!

6. Welke blogger is je grote voorbeeld?

Dat is zonder twijfel Lisanne van Lisanneleeft.nl. Niet alleen door de manier waarop zij omgaat met haar ziekte, maar ook door haar professionele en toch relaxte stijl van bloggen. Doordat ze kan schrijven over hele serieuze of inspirerende onderwerpen en tegelijkertijd over hele eenvoudige dingen zoals beauty of een outfit. Zo probeer ik het ook te doen, maar zij kan het nog beter haha.

7. Wanneer je alles over zou mogen doen, wat zou je dan anders doen?

Ik denk dat ik mijn niche beter zou afbakenen. Vivians Vocabulaire is natuurlijk een persoonlijke blog en gaat echt over van alles, maar ik merk soms dat ik het lastig vind om dingen als filmrecensies of stukjes over de actualiteit in mijn blog te passen omdat ik meer over andere dingen schrijf. Als ik opnieuw zou beginnen, wat ik overigens niet wil, zou ik de onderwerpen beter plannen. Misschien dat ik ook wel bij sommige content twee keer na zou denken voor ik het online zou zetten, want sommige dingen uit het archief vind ik nu echt beschamend slecht geschreven, haha. Maar goed, al doende leert en verbetert men! Misschien dat ik de stukken die ik nu schrijf, over twee jaar ook wel niet meer kan luchten of zien.

Hoelang blog jij al en wat is er zoal veranderd in die tijd?

You may also like...

1 Comment

  1. Super leuk om wat meer te weten over je blog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]