IMG_3735

Ik ben heel erg dol op vragenlijstjes, dus het is ook niet zo gek dat ik graag tags invul. Maar ik ben minder fan van het hele taggen en getagd worden-gedoe (vragenlijstjes zijn leuk, maar niet als ze je een soort van ”verplicht” worden opgelegd). Op deze pagina van BlogQueen kwam ik een lijst met alle tags tegen die er momenteel in Nederlands blogland in omloop zijn en ik werd er zó enthousiast van dat ik besloot ermee aan de slag te gaan. Vanaf nu kun je hier elke vrijdag een tag vinden die ik heb ingevuld en waardoor je mij beter kunt leren kennen: over mij persoonlijk, over het bloggen, over van alles eigenlijk! Ik tag zelf niemand, maar het staat je geheel vrij om ze over te nemen natuurlijk – als je het dan maar wel even laat weten via een reactie. We bijten vandaag het spits af met een persoonlijke tag: mijn leven in 20 vragen! Gevonden op Bella Mondo en zelf vertaald naar het Nederlands.

Wat is je lievelingskleur?

Ik heb een tijdje heel stellig paars als lievelingskleur gehad, maar nu ben ik daar een beetje vanaf. Ik vind paars nog steeds mooi omdat het iets magisch en tegelijkertijd iets van vrijheid en creativiteit en individualiteit heeft, maar ik vind tegenwoordig ook andere kleuren mooi. Vooral pastelkleurtjes: lila, zalmroze, mintgroen, nude, zachtgeel, babyblauw… als het maar lekker fris is! Donkere kleuren vind ik trouwens ook wel mooi hoor, maar meer voor kleding.

Wat is je favoriete getal?

Eeehh… had je me dit gevraagd toen ik nog helemaal into magie en alles was, dan had ik 7 gezegd want dat is een magisch getal haha. Nu heb ik er volgens mij niet echt eentje… ik hecht daar niet zoveel waarde aan. 2 vind ik wel altijd mooi om te schrijven, en 8. 5 ook, dat is zo’n lekker afgerond getal.

Wat is je droomcarrière?

Daar hoef ik niet lang over na te denken: voor de klas natuurlijk! Ik wil graag als ik mijn studie heb afgerond nog een master doen, te weten Special Educational Needs, en dan parttime gaan werken als docent Nederlands op het speciaal onderwijs. Maar daar kan nog wel in gewroet worden: een carrière als remedial teacher (als hele klassen te zwaar blijken te zijn) of als taalcoach lijkt me ook best wat. In ieder geval hoop ik het te kunnen combineren met het schrijven van historische romans en het onderhouden van een online lifestylemagazine en blog. Misschien wil ik ook nog wel als motivational speaker of leermethode-ontwikkelaar werken. In ieder geval het onderwijs, dat is wel een hoofdpunt haha.

Waar zie je jezelf wonen in de toekomst?

Ik zou graag Parijs of New York willen zeggen, maar dat is niet echt realistisch denk ik. Het zou supercool zijn, een mooi appartement in de buurt van Ladurée of Central Park, maar ik denk niet dat ik verder kom dan Rotterdam en dat vind ik stiekem ook helemaal niet erg. Rotterdam beschouw ik als de Nederlandse equivalent van New York – er zijn veel mensen die dat niet met me eens zijn, maar kijk maar eens naar hoe het er bij Hotel New York uitziet – en ik hoop dat ik, als ik het huis uit ga, een fijn appartementje in de stad kan vinden.

Waar ga je het liefst naartoe op reis?

Italië, zonder twijfel. Vooral aan Toscane heb ik echt mijn hart verpand, en gewoon de hele Italiaanse cultuur… het weer, de mensen, het eten, de geschiedenis…  ik zou er het liefst elk jaar heen willen. Maar Frankrijk is ook een grote favoriet – Parijs vooral – en tijdens onze vakantie vorig jaar vond ik Praag ook onwijs mooi. Oh, en Oostenrijk… Wenen is zó mooi!

Wat doe je in je vrije tijd?

Die is niet moeilijk. Lezen, schrijven, bloggen, series kijken, spelletjes spelen, freubelen met planningen en to do lijstjes en happymaking…

Wat is je favoriete kledingwinkel?

H&M denk ik, daar shop ik in ieder geval het vaakst. C&A is een goeie runner-up en als mijn portemonnee het aankan ga ik ook graag naar Zara. Vroeger had ik veel kleren van Didi, maar dat is zo duur geworden en het is ook een beetje te apart naar mijn smaak: je moet altijd een setje kopen omdat het nergens anders bij past.

Wat is je droomauto?

Ik ben echt geen automeisje, maar Volvo’s vind ik mooi. Al zeg ik dat volgens mij alleen omdat Edward Cullen zo’n mooie heeft, haha.

Welke televisieseries kun je niet zonder?

Dat wisselt heel erg per periode, want ik volg er ontzettend veel maar niet allemaal tegelijk. Op dit moment zou ik zeggen Grey’s Anatomy, omdat het zo heerlijk dramatisch en tegelijkertijd komisch is, Once Upon a Time vanwege het sprookjesachtige en de originaliteit en Gossip Girl… die laatste kijk ik momenteel niet, maar dat blijft wel echt mijn ultieme favoriet. Zo schandalig, al dat drama. En Blair is gewoon de beste.

Welke 3 dingen heb je absoluut nodig in je leven?

Ik heb veel meer dingen nodig dan drie, maar laten we het eens proberen haha. Mijn laptop/iPad heb ik absoluut nodig om te kunnen bloggen en schrijven en lezen. Thee, omdat ik me zonder thee te kunnen drinken gewoon niet op mijn best voel. En washitape, ik word gelukkig van washitape!

Wat móet je hebben om te kunnen slapen?

Een deken. Ik ben een van die mensen die echt een deken of dekbed nodig hebben om te kunnen slapen… anders kan ik gewoon niet lekker liggen. Hoe warm het ook is.

Wat zou je doen met een miljoen?

Heel veel boeken van kopen, heel veel notitieboekjes, een nieuwe laptop… een eigen huisje met alle aanpassingen erop en eraan en misschien ook nog een appartementje in Parijs of New York. En de rest op de bank of aan goede doelen geven.

Op welke celebrity heb je een crush?

Dat is er meer dan één, haha. Als we het over Hollywood hebben: Ian Somerhalder, Ansel Elgort, Tyler Blackburn… in de Nederlandse biz zijn er niet zoveel. Ik vind Jim Bakkum wel een hele mooie man en jeetje, ik schaam me er dood voor maar Dave Roelvink ook. Ik hoef hem echt niet te kennen, maar hij is zó knap!

Wat is je favoriete lekkernij?

Ik snoep niet zo vaak, dus ik heb ook niet echt voorkeuren. Maar ik ben wel echt verslaafd aan popcorn (zout!) en van die lekkere Verkade-biscuitjes bij de thee vind ik ook hemels. En aardbeien. O ja, en olijven… die vind ik zó lekker.

Wat is je favoriete dier?

Een kat! Natuurlijk een kat. Ze zijn elegant, intelligent, kunnen heel veel warmte en liefde geven – als ze er zin in hebben – en zijn zo mooi om naar te kijken. Maar ik vind labradorhonden ook heel erg leuk, en kleine konijntjes… en olifanten. Vind ik mooie dieren.

Wat is je favoriete jaargetijde?

Ik vind altijd dat elk seizoen iets moois heeft, maar als ik moet kiezen dan toch de herfst, denk ik. Het is dan buiten zo mooi en het weer vind ik vaak heel lekker: het hoeft nog niet zo koud te zijn, maar het kan wel lekker stormen en regenen en daar krijg ik altijd zo’n knus gevoel van.

Wat waren je favoriete jeugdseries?

Ik keek altijd naar Saved by the Bell en Lizzie McGuire. Later heb ik ook nog wel naar Spangas gekeken… ik keek eigenlijk altijd series voor (jonge) tieners terwijl ik zelf die leeftijd nog niet had haha. En toen ik nog echt jong was, keek ik naar de K3-show.

Waarom ben je begonnen met bloggen?

Om een uitlaatklep te hebben, om een plekje te hebben op het web dat helemaal van mij zou zijn, maar ook om mezelf te kunnen laten zien en een stukje buitenwereld te veroveren.

Wat is heel dierbaar voor jou?

Mijn blog is heel belangrijk voor me, maar buiten het materiële om zijn mijn ouders, zus en kat me het dierbaarste.

Welke artiest vind je helemaal geweldig?

Taylor Swift. Maar dat wisten jullie allang volgens mij haha. Niet alleen vanwege de muziek die ze maakt, maar ook omdat ik haar als persoon heel mooi vind.

Dat was ‘m! Nogmaals, voel je vrij om hem over te nemen en reageer dan even met een linkje, zodat ik het kan lezen. Vinden jullie het leuk om elke vrijdag een tag te lezen?

You may also like...

2 Comments

  1. Ik vind deze lijst echt heel leuk.. Ook hoe je hem hebt ingevuld! 🙂 Misschien dat ik hem ook nog eens in ga vullen.

  2. Leuk ingevuld! Ik kan ook echt niet zonder deken slapen. Dave is trouwens echt een hottie en hij is lekker spontaan. Het is echt zonde dat zijn gedrag verder niet om over naar huis te schrijven is. Puber!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]