Ik ben een theeleut. Echt, het is verschrikkelijk met mij. Ik ben dol op thee en zou het ’t liefste vierentwintig uur per dag drinken. In de taxi naar school, op school tijdens de les, na school om bij te komen, ’s avonds tijdens het televisie kijken… oh, en ik zou ook het liefste een kop thee naast mijn bed hebben staan, voor ’s nachts. Koffie, daar moet ik niets van hebben. Cola, brrr. Wijn, alleen af en toe en dan ook maar een bodempje. CupaSoup of drinkbouillon gaat er ook wel in. Maar het allerliefste drink ik toch thee. Engelse thee van Pickwick, met twee schepjes suiker of twee suikerklontjes. In een beker die van mij is en dan het liefste tot de rand gevuld. Oh, en ik drink het niet heet, zelfs niet warm. Nee, ik drink mijn thee graag lauw of zelfs koud.

Vroeger dronk ik maar heel af en toe thee, en dan altijd met bosvruchtensmaak. Mijn voorkeur ging toen uit naar de frisdrank tonic, of bitter lemon. Ik drink eigenlijk pas sinds een jaar of drie weer elke dag thee, vaak wel twee of drie koppen op een dag. Waarom ik het lekker vind, dat weet ik niet eens. Het is gewoon lekker, vooral voor tijdens het schrijven of bloggen. Het helpt de inspiratiestroom op gang te komen, schijnbaar. Bovendien vind ik thee ook een soort van… romantisch. In kostuumdrama’s is het altijd een hele aangelegenheid om ’s middags met het vrouwelijk gezelschap thee te drinken, uiteraard met wat lekkere dingen en flink wat geroddel erbij. Ik weet het niet goed, maar het heeft een bepaald soort romantische energie. Call me crazy, ik heb wel meer van die sami-spirituele opvattingen.

20121004-150706.jpg

Maar dan dus de kwestie van koude thee. Ik weet niet waarom, maar ik laat mijn thee vaak koud worden en dan vind ik dat gewoon nog lekker. Ik snap dat sommigen van jullie nu een heel vies gezicht trekken, maar ik kan het niet helpen. Waarschijnlijk vloeit dit voort uit mijn wens om lekker zo lang mogelijk over mijn thee te doen en ik heb vaak gewoon geen behoefte om het warm te drinken, waarschijnlijk omdat ik bang ben dat het dan nog té warm is. Ieder z’n smaak, zullen we maar zeggen…

Drinken jullie graag thee? Of liever koffie?

You may also like...

5 Comments

  1. Ha, ik heb hem al voor me staan 🙂 Ik drink mijn thee altijd heet; niet warm, of lauw, of koud. Echt heet, zo heet dat anderen hun tong verbranden… heerlijk! Ik ben gek op kaneelthee, of rooibos-kaneel, of rooibos-caramel, en daar kan ik veel koppen van drinken, haha, alleen gisteren al zeven 😉 (maar hé, rooibos is geen zwarte thee dus kun je er niet aan verslaafd raken, en ik drink het zonder suiker, dus dan is het gewoon water… toch?)

  2. Ik drink ook heel graag thee! Op mijn werk drink ik soms wel in één dag een hele kan op. En ik laat het ook nog wel eens lauw worden hoor. Maar echt koud drinken, vind ik niet zo lekker.

  3. Ik ben ook een echte theeleut. Het ritueel alleen al. Water koken, thee-ei voorbereiden, flinke grote mok om mijn handen omheen te vouwen als hij lekker warm is van de thee en drinken maar. Hmmm. Ik droom er altijd heerlijk bij weg. Mijn favoriet is de goede nachtrust mix van de lokale kruidenier. Zo lekker, en je kalmeert echt van de fijne geur.

  4. Ik ben ook fan van thee! In alle geuren en smaken. En ik lust hem ook graag koud!

  5. Hier ook een echte theeleut! Ik drink vaak wel 8 tot 10 kopjes op een dag en ben vooral fan van groene thee, rozebottelthee en citroenthee. Ik drink wel zo min mogelijk zwarte thee (dus vooral de groene) om aanslag op mijn tanden te voorkomen, sinds de tandarts de vorige keer zei dat ik toch wel echt teveel thee drink :P.

    Oh en ik drink het ook echt heet, net als Nimke! Koude thee vind ik echt ondrinkbaar (behalve verse iced tea, das dan wel weer erg lekker).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]