large

Bron

Helaas heb ik de laatste tijd helemaal niet zoveel puf of zin of tijd om te lezen, dus de recensies laten eventjes op zich wachten… ik ga mijn best doen om voor volgende week een mooi boek in het zonnetje te zetten! Maar omdat ik deze boekige rubriek veel te leuk vind om over te slaan op de zaterdag en omdat ik echt wel wat te zeggen heb op dat gebied, introduceer ik vandaag een nieuwe rubriek: Currently Reading! De naam zegt het al, een lijstje van boeken waar ik momenteel in bezig ben. Meestal is dat er niet meer dan één, maar op dit moment is het best wel een, eh… aantal.

boeken

1. De Tweeling – Tessa de Loo. Momenteel ben ik best wel bezig met het lezen van boeken die echt tot de Nederlandse literatuurklassiekers behoren, want als ik straks eenmaal voor de klas sta vind ik gewoon dat ik kennis van zaken moet hebben. Dit is één van de bekendste oorlogsromans en gaat over de Duitse tweelingzussen Lotte en Anna die in hun vroege jeugd van elkaar gescheiden worden. De een blijft in Duitsland en de ander gaat naar Nederland: ze groeien op totaal andere manieren op en wanneer ze elkaar decennia later terugvinden, heeft de Tweede Wereldoorlog een enorme wig tussen ze gedreven. Ik ben ongeveer halverwege en vind het een erg mooi boek, maar wel behoorlijk langdradig. De wisseling van perspectief tussen de twee zussen geeft wel een mooi beeld.

2. Half zwart – Sally Green: Het nieuwe fantasyfenomeen! Ik ben op ongeveer een kwart van het boek en vind het eerlijk gezegd niet erg dat het langzaam gaat omdat het een boek is wat ik niet uit wil hebben – en ik vrees voor het einde. Het gaat over Nathan, een jongen die een halve witte en halve zwarte heks is, waardoor zijn leven best wel gevaar loopt. Ik vind het een ontzettend sterk verhaal en heel goed geschreven: het is weer eens wat anders dan de meeste fantasyverhalen tegenwoordig.

3. Ziekelijk gelukkig – Janet Bouwmeester. Deze lees ik al een tijdje een beetje op non-actief, vooral om er inspiratie uit te halen. Het is niet echt een leesboek, meer een boek dat je af en toe pakt omdat je er iets uit wilt leren, een soort studieboek zeg maar. Het gaat over leven met een chronische ziekte en hoe je daarmee toch gelukkig kunt zijn, past wel bij mij dus. Het is goed geschreven en er zit een behoorlijk aantal voltreffers in!

4. Gisèle – Susan Smit. Ik ben niet zo heel erg te spreken over dit boek. Ik ben nog niet zo ver en wil het wel uitlezen, maar tot dusver ben ik op ongeveer een kwart en vraag ik me echt af wat nou het punt is. Het wordt omschreven als een historische roman, maar het is meer een liefdesverhaal. Een beetje teveel liefde naar mijn smaak, maar op zich wel mooi geschreven.

5. Hoe duur was de suiker? – Cynthia McLeod. Dit boek lees ik voor een onderzoeksproject naar de historische roman voor school: het is het boek waarop de film en serie gebaseerd zijn en ik ben nog niet zo ver, maar het is wel erg mooi. Het geeft een erg mooi, maar ook best wel ongemakkelijk beeld van de slavernij onder het juk van de Nederlanders: de personages zijn interessant en het lest vlot. Jammer dat ik veel gebeurtenissen al weet, haha.

Wat lezen jullie op het moment?

You may also like...

2 Comments

  1. Echt, hoe hou je het vol? Ik kan echt geen meerdere boeken tegelijk lezen! Ik lees nu eerwraak, die ik straks in de trein uitlees, en daarna begin ik in ‘de verloren Prins’.

  2. Allegiant! Maar meerdere boeken tegelijkertijd lezen vind ik ergens zonde. Hierna ga ik ‘How to kill a mockingbird’ van Harper Lee lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]