Concerten

Hoewel ik niet zo’n muziekfan ben dat ik per se alle concerten van mijn favoriete artiesten wil aflopen, weet ik inmiddels wel dat het onwijs bijzonder en gaaf is om je iconen in het echt te zien en te horen optreden. Het concert van Taylor Swift in 2011 en dat van Adele in juni van dit jaar smaakten absoluut naar meer, maar helaas is het voor mij vaak niet zo praktisch om naar zo’n show te gaan: vervoer, chaperonne, rolstoelplaatsen… dat wil ik dan alleen als ik de muziek écht helemaal geweldig vind en dat is alleen bij Taylor en Adele zo gewest. Maar… dat weerhoudt me er niet van om even een lijstje te maken van concerten die ik maar wat graag had willen meemaken!

Katy Perry PRISMATIC World Tour

Katy is echt een persoonlijkheid apart: ze kan hele extravagante dingen doen, maar ook enorm normaal en nonchalant zijn. Ze is een paar jaar geleden met de Prismatic World Tour naar Nederland geweest en stond in de Ziggo Dome, maar ik was toen nog niet echt fan van haar. Ook nu weet ik niet of ik mezelf echt een fan moet noemen, maar ik vind Roar, Unconditionally, Part Of Me en Fireworks bijvoorbeeld wel echt topnummers. En die tour is een enorm spektakel geweest, alleen daarvoor had ik het al tof gevonden!

Taylor Swift 1989 World Tour

Tja… hier wilde ik zó graag heen. Zo ontzettend graag. Echt heel erg graag. Ik vind het 1989-album van Taylor geweldig, ik vind haar geweldig en ik was dólblij dat ze eindelijk weer een keertje naar Nederland kwam. Maar ja, toen bleken de rolstoelplekken héél snel uitverkocht en ging het dus niet. Sowieso was de hele show binnen 10 minuten uitverkocht, jeetje. Maar echt… ik zou er een lief ding voor over hebben gehad om hiernaartoe te kunnen. Helaas.

Taylor Swift RED Tour

Ook Taylors vorige album, Red, vind ik heel mooi. Ze heeft wel getourd voor dat album, maar ze is jammer genoeg niet naar Nederland gekomen. Heel jammer, want dit is echt haar girlpoweralbum en de show zat vol gave outfits en spectaculaire optredens.

Ellie Goulding

Ook Ellie is naar Nederland geweest, maar toen was ik nog niet echt fan. Dat ben ik pas geworden toen ik nummers als Beating Heart, Love Me Like You Do, I Know You Care en haar Delirium-album ontdekte. Ellie is ook echt zo’n artiest die heel chill is, maar tegelijkertijd een geweldige show weet neer te zetten waarmee ze iedereen aan het dansen krijgt. Had ik tof gevonden!

Demi Lovato

Als er één zangeres is die ik enorm bewonder vanwege haar kracht en persoonlijke groei, dan is het Demi wel! Niet alleen speel ik haar game graag (no shame) ook vind ik haar muziek echt heel goed: Stone Cold, Confident, Cool for the Summer, Neon Lights, Heart Attack, Give Your Heart A Break… powervrouw, die Demi.

Afscheidstournee K3

Ja, ik ga het gewoon toegeven: ik hoefde niet zo heel nodig naar de show, maar ik had het wél leuk gevonden. Toch een stukje nostalgie. Ik ben ook een keer naar een show van de allereerste K3-formatie geweest en ik had denk ik echt wel genoten van de oude nummers én van de nieuwe songs, die ik sowieso heel leuk vond. Maar goed, ik heb de nieuwe generaties lekker laten gaan.

Birdy

Birdy is zo goed! Echt, niet normaal goed. Wild Horses, Skinny Love, People Help The People en Wings kan ik echt non-stop luisteren. Ze komt af en toe naar Nederland voor een optreden in een kleine locatie met weinig publiek, maar jeetje wat een stem en wat een pianospel…. Echt zo goed. Had ik heel bijzonder gevonden om eens mee te maken!

Selena Gomez Revival Tour

Selena is ook pas een recente ontdekking van mij: ik kende haar al wel van Love You Like A Lovesong en als de BFF van Taylor, maar pas toen ik haar in Carpool Karaoke zag ben ik haar muzie gaan luisteren. En ze kan écht zingen! Ik vind de teksten en beats van haar muziek gewoon echt leuk. Hands to Myself, Kill Em With Kindness, Same Old Love, The Heart Wants What It Wants, Come & Get It, Tell Me Something I Don’t Know… heel veel nummers vind ik echt goed. De show lijkt me ook echt mooi, ik weet niet… gewoon mooi op een mooie manier. Jammer dat ze haar Europese tournee heeft afgezegd vanwege gezondheidsproblemen.

Naar welk concert had jij graag gewild?

You may also like...

1 Comment

  1. Demi Lovato heb ik gezien, hoewel ik puur voor een vriendin mee was. Verder heb ik op dit moment niet een artiest die ik heel graag wil zien.
    Zo simpel is dan geluk onlangs geplaatst…Zo simpel is dan geluk #34My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]