Volg Cassie overal en nergens naartoe, met de wereld aan haar voeten. Vind jezelf net als Iris terug op het Italiaanse platteland. Ga lekker mee zwijmelen in de Franse lavendelvelden met Nora en Mandy. Vertoef onder de Spaanse zon om daar net als Liva, Roos en Gia verliefd te worden. Of blijf thuis en ga gezellig mee aan het werk met Lara, Amber en Eline! Misschien vlieg je net als Sascha en Lotte met hun vriendinnen overseas. Ga je met Linda mee voor een zomerflirt op het strand. Of houd je een staycation met een knappe man, net als Manon en Olivia?

De mogelijkheden zijn eindeloos in deze feelgood-verhalenbundel met 15 romantische, grappige en zomerse verhalen! 

Zomerdromen verscheen in juni 2020 als een initiatief van indie-auteur Lianne Reijntjes om feelgoodtalent van eigen bodem een gezamenlijk podium te bieden, of ze nu al eerder werk gepubliceerd hadden of niet. Het resultaat is een gevarieerde bundel met verhalen van 15 auteurs, namelijk ikzelf, Vanessa Gerrits (die ook het omslagontwerp maakte), Heleen van Wijk, Joyce Sikkink, Liz Hartevelt, Marleen Ouwekerk, Michelle Ekermans, Nayana van Gurp, Sandra Kolhoff, Darina Nykl, Marije van de Sande, Jeanine Suiker, Nydia Thung en Mariska Vermeulen. Ook editor Lianne Reijntjes schreef een verhaal.

Zomerdromen is een aanrader voor iedereen die houdt van zomerse uitstapjes, zinderende, opbloeiende vakantieliefdes, avonturen op het strand, vriendschappen, en hoofdpersonages die stuk voor stuk laten zien wie ze zijn, net als hun auteurs. – Ivette met een I (Hebban)

Ik schreef voor deze bundel het verhaal Last boarding call, geïnspireerd op het onderwerp van mijn scriptie: third culture kids, oftewel de kinderen van ouders die voor hun werk veel moeten reizen. Deze kinderen emigreren vaak van kleins af aan al om de haverklap, waardoor ze vaak worstelen met hun identiteit en gevoel van thuishoren. Tijdens het werken aan mijn scriptie had ik contact met een aantal van deze kinderen en hun levens raakten me enorm, terwijl ik me tegelijkertijd amper een voorstelling kon maken van hun dagelijkse realiteit. Ik wilde heel graag iets doen met die interesse en sympathie, en dus schreef ik het verhaal van Cassie en Wolf, die al hun hele leven heen en weer worden geslingerd tussen afscheid nemen en opnieuw beginnen. Wanneer ze elkaar ontmoeten op het vliegveld, slaan er al snel vonken over: nog nooit eerder zijn ze iemand tegengekomen met hetzelfde paspoort, iemand die echt begrijpt wat ze doormaken. Maar hoe langer ze praten, hoe dichterbij hun last boarding call komt… en hoe meer ze zich realiseren dat ze een beslissing moeten nemen. Want wanneer is het goede moment om te stoppen met afscheid nemen?

‘Ik ga weg. Naar Montreal.’

Weer dat scheve glimlachje, terwijl hij me bestudeert. ‘Dan kijk je niet erg blij. Montreal schijnt mooi te zijn rond deze tijd van het jaar.’

Ik schud mijn hoofd en knik dan. ‘Ongetwijfeld. Net als Californië, Shanghai, Rome, New York en Istanbul.’

‘En Marrakesh, Praag, Helsinki, Bagdad, Caïro en Johannesburg.’

Deze bundel heeft een speciale plek in mijn hart door de achtergrond van het verhaal, maar zeker ook doordat ik het heel tof vond om het echt als auteurs allemaal samen te doen, van het bedenken van de titel tot optie voor het omslag en van elkaars verhalen redigeren tot de gedeelde opwinding rondom de verschijning: een heel erg leuk project waar ik met veel trots op terugkijk en dat bovendien nog extra bijzonder is doordat het in feite het startschot gaf voor de schrijfcarrière die ik nu heb, want na deze bundel smaakte het schrijven voor het eerst sinds lange tijd weer naar meer en volgden er algauw nieuwe dingen.

Zomerdromen | 15 auteurs van eigen bodem | uitgegeven in eigen beheer door editor Lianne Reijntjes | juni 2020 | 171 bladzijden | feelgood | ISBN: 9789083066905 | ebook only: €3,99 | gratis met Kobo Plus |

Voeg toe aan je boekenkast:

Begin meteen met lezen:

Of koop bij:

[instagram-feed]