All I want for Christmas is you is een heerlijke verhalenbundel in kerstsfeer. Tien kortverhalen brengen je in de kerststemming en de romantische toets zorgt ervoor dat de koude winterdagen een stukje warmer worden. Met deze bundel heb je tien liefdevolle verhalen van tien fijne auteurs in handen!

All I Want for Christmas is You telt tien verhalen die stuk voor stuk een soort mini-Netflix-kerstfilm zijn en een leuke draai geven aan thema’s als de kerstgedachte, kersttradities en kerst vieren, perfect voor een winterse avond met een grote kop thee, een dekentje en een akoestische kerstmuziekplaylist. Naast mijn verhaal vind je werk van de auteurs Lianne Reijntjes, Kaat de Kock, Marthe Verelst, Rosalie de Jong, Marloes Smit, Anne May, Yvonne Sonke, Britt van der Jagt en Chloe Verbeek in de bundel.

In All I want for Christmas is you worden tien korte verhalen geschreven die allemaal een gemeenschappelijke factor hebben, namelijk kerst en liefde. Daarnaast worden alle verhalen met een vlotte en fijne schrijfstijl geschreven. – Eline Books (blog)

Ik kwam bij deze bundel terecht via een oproep op Instagram van uitgeverij Books & Butterflies, een e-only imprint van uitgeverij Hamley Books: ze zochten auteurs voor een bundel van kerstverhalen. Het was ergens najaar 2020, nog niet zo lang na de verschijning van mijn eerste verhalenbundel, Zomerdromen, en ik had de smaak te pakken: ik vond het enorm leuk om op deze manier mijn eerste voorzichtige stappen in het bestaan als gepubliceerd auteur te zetten en wilde het ijzer ook graag smeden nu het nog heet was en mijn naamsbekendheid een beetje proberen door te zetten. En dus pakte ik de kerstnovelle die ik in 2019 uit mijn mouw had geschud erbij en werkte één verhaallijn daarvan uit tot het korte verhaal Het staat in de kerststerren, over Penny, die ondanks haar werk voor een producent van kerstfilms het geloof in kerst verloren is… totdat het kerstlot op haar pad komt, vergezeld van wat sociale media-kerstengelen. Het verhaal werd enthousiast ontvangen door de uitgeverij en geselecteerd voor publicatie in de bundel!

Filmmaakster (26) verliest geloof in kerst na gebroken hart en het internet speelt voor kerstengel

Bezorg Penny een gelukkig einde voor haar kerstfilm! #AllPennyWantsForChristmas

60 keer gedeeld. 200 meelevende kusgezichtjes. 1300 hartjes. 980 duimpjes. 500 verschrikte gezichtjes en potverdorie 1234 traangezichtjes. Heel fijn. En maar twaalf likes en tien hartjes op het bericht over dat mijn eerste kerstfilm in pre-productie is gegaan. Niet te geloven.

Ik klik de reacties aan en kreun. Social media, work your magic! Kent iemand deze gast? Laten we haar de beste Kerst ooit bezorgen! Dit kan niet het einde van het verhaal zijn. Hij moet haar Secret Santa worden! De social media-engelen zijn nog erger dan de trollen.

Ik vond het wederom erg leuk om hierbij betrokken te zijn en sowieso om het verhaal te schrijven, al was het met een limiet van 2.000 woorden ook een behoorlijke uitdaging om een verhaal neer te zetten dat helemaal rond en rijk was – maar ik ben zeker trots op het resultaat en vind het leuk om te zien dat de thema’s die ik hier gebruikte – de aversie tegen kerst, maar zeker ook de kerstfilms – later weer terugkwamen bij mijn verhaal voor de bundel Wintermagie en natuurlijk in mijn novelle Kerstfilms & koukleumen.

Overigens zijn er na deze bundel nog meer soortgelijke boeken uitgekomen waarin aanstormend en onontdekt talent een podium krijgt, dus kijk zeker eens op deze pagina!

All I want for Christmas is you: kerstverhalen om bij weg te dromen | 10 auteurs | Hamley Books | november 2020 | 72 bladzijden | feelgood, kerst | ISBN: 9789464208627 | ebook only: €4,99 | gratis met Kobo Plus |

Voeg toe aan je boekenkast:

Begin meteen met lezen:

Of koop bij:

[instagram-feed]