IMG_8065

Ben ik eigenlijk zelf een girlboss? Dat is een vraag die ik mijzelf stel als ik artikelen lees over wat je de Girlboss Philosophy zou kunnen noemen. Een girlboss is niet per se een ondernemende jonge vrouw, maar meer iemand die heel bewust bezig is met haar carrière, haar toekomst en haar eigenwaarde. Een chronische ziekte past niet direct heel goed in dat plaatje… toch? Nou, misschien niet. Maar ook als je chronisch ziek bent, zoals ik, kun je jezelf als girlboss zien – en dat is precies wat ik ben gaan doen.

De Girlboss Philosophy

Ik weet niet waar het precies door komt, maar het girlboss-topic is behoorlijk populair momenteel en dat vind ik hartstikke leuk. Het is zo’n begrip dat gewoon enorm inspirerend is: ik ben best een beetje feministisch en als het dan gaat over dat jonge vrouwen hun dromen waarmaken, een carrière opbouwen en ernaar streven de beste versie van zichzelf te worden, dan krijg ik de neiging om met heel veel confetti aan de zijlijn te gaan staan en ze aan te moedigen (dankjewel Melle voor deze heerlijke metafoor)! Ik hou ervan!

Waarom aan de zijlijn staan?

Maar waarom zou ik het echter houden bij confetti aan de zijlijn? Want waarom zou ik eigenlijk zelf geen girlboss zijn? Juist mijn ziekte zorgt ervoor dat ik enorm doelgericht ben, dat doorzetten mijn tweede naam zou kunnen zijn, dat ik het fijn vind om aan mezelf te werken en heel goed weet wat ik wil en waarom ik dat wil. En oké, mijn ziekte maakt het waarmaken van mijn dromen iets moeilijker, maar zeker niet onmogelijk… want juist doordat het moeilijk is, wil ik aan mijzelf en aan de wereld bewijzen wat ik allemaal wél waard ben en wíe ik ben. Girlboss ten voeten uit!

IMG_8066

Ik ben een girlboss!

Ik ben een girlboss omdat ik weet wie ik ben en wat ik wil, maar ook omdat ik dat af en toe juist helemaal niet weet. Ik ben een girlboss omdat ik weet dat mijn onzekerheden, frustraties en tegenslagen er óók mogen zijn en omdat ik daar altijd overheen weet te komen. Ik ben een girlboss omdat er al heel veel dingen zijn geweest en waarschijnlijk nog zullen komen waar ik sterker van ben geworden. Ik ben een girlboss omdat ik geloof in wat ik kan en in dingen op mijn eigen manier en op mijn eigen gevoel doen: omdat ik weet dat de zijweggetjes soms moeilijker, maar ook waardevoller zijn dan de hoofdpaden. Ik ben een girlboss omdat ik weet dat er na plan A nog 25 andere letters en andere plannen mogelijk zijn. Ik ben een girlboss omdat ik mijn dromen wil najagen, maar ook opensta voor andere dromen. Ik ben een girlboss omdat ik weet dat mijn ervaringen, ideeën en standpunten van waarde zijn, van grote waarde zelfs. Ik ben een girlboss omdat ik het beste weet te maken van mijn ziekte en omdat mijn ziekte ook het beste uit mij naar boven heeft weten te halen. Ik ben een girlboss door wie ik ben.

IMG_8067

Blogfocus

Ik weet dat het lang niet voor alle jonge mensen met een chronische ziekte even makkelijk is om hun dromen na te jagen en hun doelen te bereiken en ik weet dat jezelf als een girlboss zien ook echt niet altijd even makkelijk is. Juist daardoor heb ik ontdekt dat ik echt iets te vertellen heb over dit onderwerp: ik vind het heel leuk om te schrijven over hoe je ondanks én dankzij je chronische ziekte tóch het beste uit jezelf en je leven kunt halen en dat is dan ook het nieuwe uitgangspunt geworden voor mijn blogfocus: ik hoop dat ik anderen op die manier kan helpen met mijn eigen ervaringen en ideeën. Ik heb in ieder geval onwijs veel plannen voor artikelen en kan niet wachten om er iets moois van te gaan maken!

IMG_8068

Anyone can be a girlboss: you just have to decide you are – and believe it.

Wat is volgens jou de definitie van een girlboss?

You may also like...

7 Comments

 1. Wat heb je dat ontzettend mooi geschreven! <3 Jij bent gewoon een baas, omdat je bent wie je bent en je eigen weg gaat.
  Jantine onlangs geplaatst…Hallo, vol hoofd!My Profile

 2. Ik vind jou zeker een girlboss!
  Voor mij is een girlboss iemand die het heft in eigen hand neemt, niet afhankelijk is van anderen, niet haar leven laat leiden door anderen, maar laat zien waar ze voor staat.
  Jacqueline onlangs geplaatst…30 day blog challenge: de inhoud van mijn tas, verzamelingen en obsessiesMy Profile

  1. Daar herken ik mezelf zeker in!

 3. Wat een leuk en inspirerend artikel! Je bent zeker en vast een girlboss!

 4. Om heel eerlijk te zijn word ik altijd een beetje kriebelig van termen als girboss.
  Het beste uit jezelf halen vind ik wel heel erg mooi en belangrijk.
  Zo simpel is dan geluk onlangs geplaatst…Doktersassistent, de keerzijdeMy Profile

  1. Dat snap ik wel hoor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]