8194619272_00e363a682_o

Bron

Ik vind het begrip bucket list heel erg breed: het zijn dingen die je zou willen doen voor je een bepaalde leeftijd hebt bereikt of voor je leven ten einde is, maar voor mij zijn het ook dingen die ik zou willen bereiken. Dingen die ik zou willen doen om aan de wereld te tonen wie ik ben, dingen die ik wil doen om het meeste uit het leven te halen en mezelf gelukkig te maken. Bovendien zou ik ook heel graag willen dat ik iets zou kunnen betekenen, iets zou kunnen veranderen of in ieder geval mijn stempel op de wereld kunnen drukken. Omdat ik best een aardig idee heb van de dingen die ik wil doen om dat te bereiken, vandaag een lijstje van manieren waarop ik de wereld een betere plek zou maken!

Perfect Fashion

Perfect Fashion: limitless couture

Jaja, ik beschouw mezelf echt niet als een modemeisje maar ik zou stiekem best een kwart van mijn carrière willen doorbrengen als modeontwerpster. Wat mij namelijk opvalt is dat er heel weinig echt toffe mode is voor mensen met een moeilijk lijf, die bijvoorbeeld spastisch of rolstoelgekluisterd zijn: die moeten óf veel betalen óf heel hard zoeken. Daarom vind ik het project Fashion on Wheels ook zo tof, maar ook daar is nog een hoop geld voor nodig voordat het van de grond kan komen.

Daarom zou ik zo graag iets doen in de mode-industrie. Ik zie mezelf best over tien, vijftien jaar contact opnemen met een ontwerper (en dat hoeven dan echt niet Viktor & Rolf te zijn) om een samenwerking aan te gaan: ik ontwerp, de ontwerper zet het in elkaar en dan wordt het voor budgetprijzen verkocht bij H&M, C&A, Zara, GAP, Primark, Forever21, Pieces, misschien zelfs wel Zeeman voor degenen die niet zoveel kunnen betalen. Het geld zou ik dan besteden in de lijn zelf. Wat ik zou ontwerpen? Zomerschoenen die stevig zitten én leuk zijn, verstevigde ballerina’s, schoenen in kleinere maatjes met vrouwelijke flair, ruimzittende en elastische kleding met leuke kleurtjes en motiefjes, rokjes en jeans met stretch zodat ze nooit te strak zitten en ga zo maar door.

Als het merk eenmaal van de grond is gekomen (met een logo dat lijkt op bovenstaand iets) zou ik zelfs een variant op Holland’s Next Top Model willen organiseren voor mensen in een rolstoel, want het zijn de modellen die gehandicapte mensen het goede voorbeeld moeten geven en moeten laten zien dat er ook voor hen genoeg toffe kleding is! Ik zou desnoods zelf het eerste modellenwerk doen voor het merk, hihi. Zie ik best zitten!

Schloss-Muhlenhof

Aletta Jacobs Academie: elk onderwijs

Ik heb het er al vaker over gehad: ik wil heel graag iets veranderen in het speciaal onderwijs. Momenteel vind ik namelijk echt dat er te weinig wordt gedaan voor leerlingen met een beperking terwijl ze vaak toch zoveel kunnen, als ze maar de tijd en begeleiding krijgen die nodig is. Het allerliefste zou ik zelf een school stichten voor vmbo, havo en vwo en ook nog met een basisafdeling voor kinderen en jongeren met een beperking, waar ze zo lang mogen zitten als ze zelf willen, zo lang als ze nodig hebben. Op deze school is dan superdeskundige zorg en krijgen ze alle ruimte en vooral kwalitatief onderwijs gericht op mogelijkheden en kansen. En dan vooral het Nederlands van de toekomstige volwassenen even goed bijschaven. En hun literatuurbesef.

Header

Happiness in the Making Foundation

Naast kwalitatief onderwijs wil ik ook echt iets doen voor jongeren die het moeilijk hebben. Jongeren zoals ik, met een chronische ziekte, of juist helemaal niet zoals ik, jongeren die het ”gewoon” lastig vinden om te ontdekken wie ze zijn en wat ze van het leven willen. Ik heb al de website Happiness in the Making en hoewel het me momenteel aan de tijd en fut ontbreekt om deze echt te onderhouden zoals ik wil, ben ik wel van plan om hier later iets groots van te maken: een stichting die jongeren echt helpt, individueel en in de vorm van symposia en bijeenkomsten. Het hoe en wat weet ik nog niet precies, maar er moet ook een magazine komen en het moet allemaal heel tof en leuk zijn!

Ziek & Gelukkig: politiek

Misschien dat ik zelfs wel een politieke partij ervan wil maken – dit komt nu net pas in me op hoor, ik denk niet dat ik hier echt iets vmee zou willen doen maar het is wel een idee. Ik zou in ieder geval wel willen proberen om, waarschijnlijk met behulp van mijn schrijven, iets te bereiken in de politiek. In ieder geval dat er meer aandacht en meer geld moet naar kwalitatieve zorg, meer geld en aandacht naar kwalitatieve Wajong, meer geld en aandacht naar werk en opleiding voor mensen met een beperking en kortom meer emancipatie voor deze groep. Wie weet, misschien kan ik er wel echt iets mee bereiken!

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]