112

Bron

Ik heb heel lang met mezelf in de clinch gelegen over wat ik nou eigenlijk het leukste vind: lezen of schrijven. Waarschijnlijk is het altijd al wel lezen geweest: op een bepaalde manier is het ook niet te vergelijken met schrijven, het is iets wat ik altijd wil doen en waar ik altijd wel zin in heb en wat ik gewoon ontzettend fijn vind. Maar als ik lees, lees ik nooit ”gewoon” een boek. Ik lees altijd op een bepaalde manier – of beter gezegd, met bepaalde maniertjes. En omdat het leuk is om lijstjes te maken én te lezen, vandaag op een rijtje wat mijn gekke leesgewoonten zijn! Overigens bedankt aan Lisanne voor de tip om meer lijstjes in mijn blogs te verwerken!

 1. Het eerste wat ik doe als ik begin in een boek, is kijken hoeveel bladzijden het heeft. Zodat ik weet hoe lang ik ervan kan genieten en hoe lang ik er ongeveer over zal doen om het te lezen.
 2. Ik stel mezelf graag leesdoelen. Bijvoorbeeld: vandaag wil ik vijf hoofdstukken lezen, vandaag wil ik t/m bladzijde 150 lezen, vandaag wil ik dit deel uit hebben, eind deze week wil ik het boek uit hebben enzovoorts.
 3. Als ik op mijn iPad een boek lees, maak ik graag gebruik van de markeerfunctie om mooie passages te gebruiken in recensies.
 4. Ik lees het liefste en ook het lekkerste onder het genot van een kopje thee of soep. Of iets te eten.
 5. Ik ben eerder geneigd een boek in fysieke vorm te kopen als het er heel mooi uitziet zodat het mooi staat in mijn kast.
 6. Als ik een boek zowel fysiek als digitaal heb, switch ik af en toe van de ene naar de andere vorm.

cats are reading a book

Bron
 1. Ik word soms misselijk als ik in de auto een fysiek boek lees, maar met een eBook is er niks aan de hand.
 2. Ik vind het stiekem af en toe best fijn als ik mijn Bluefire Reader-app moet verwijderen omdat ik dan met meer organisatie mijn digitale boeken kan downloaden en minder snel het overzicht kwijtraak.
 3. Ik heb er geen problemen mee om boeken te verkopen of weg te geven: in de papierbak is uit den boze, maar als ik andere mensen er blij mee kan maken – zoals ik vorige week op de vrijmarkt deed – vind ik het alleen maar fijn!
 4. Ik stop met een boek als ik het na ongeveer vijftig bladzijden nog steeds niks vind. Lezen mag bij mij niet tegen mijn zin gaan als het niet hoeft.
 5. Ik lees ongeveer vijftig bladzijden in een uur, als ik in dat uur ook echt lees en me niet laat afleiden.
 6. Mijn leeshonger zorgt er vaak voor dat ik te laat ga slapen. Nog één hoofdstuk…

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]