Nieuwe boekenaanbiedingen komen voor mij vaak onverwachts: opeens twittert een uitgeverij vol enthousiasme over de publicatie van de nieuwe folder of verschijnt er een overzicht op Facebook – en hop, dan is mijn innerlijke fangirl ook weer wakker. Zo ging het een paar weken geleden ook: uitgeverij Blossom Books maakte hun nieuwe boekenbaby’s bekend en kort daarna verschenen plots ook de aanbiedingen van andere toffe uitgevers. Hartstikke leuk natuurlijk, en ook een mooi excuus om maar weer eens een lijstje te maken van de titels waar ik het meeste naar uitkijk!  En och, mijn arme volgestouwde boekenkast en mijn letterlijk nog armere bankrekening… want het zijn weer véél te veel vette boeken!

Romeo & Julia – Tiny Fisscher

Ik vind het zó tof dat Blossom Books wereldklassiekers in een nieuw jasje gaat steken, compleet met toegankelijke vertaling en prachtige omslagen! Zelf heb ik wat Engelse klassiekers van Austen en Bronte gelezen, maar aan Shakespeare en dergelijke hen ik me tot zover nog niet durven wagen terwijl ik dat wel graag zou willen. Ik ben dan ook echt ontzettend benieuwd naar deze heruitgave van het klassieke verhaal over een verboden en onmogelijke liefde. Verschijnt in september!

67 seconden – Jason Reynolds

Dit eindeloos bekroonde en bejubelde boek, geschreven in vrij vers (denk aan Sarah Crossan) verschijnt eveneens in september bij Blossom Books en vertelt het verhaal van een jongen die moet beslissen of hij het pistool dat hij in zijn bezit heeft, gaat gebruiken om de moord op zijn broer te wreken. De filmrechten zijn al verkocht en volgens de aanbieding is het ook een aanrader voor spoken word-liefhebbers. Ik ben hier ontzettend benieuwd naar.

Zij en ik – Nic Stone

Ik kom er niet helemaal goed uit waar dit boek nou precies over gaat, maar de cover is in ieder geval erg leuk en het heeft iets te maken met drie vrienden en hun verhaal over vriendschap, liefde en vooral LGBTQ-gevoelens. Ik vind het wel tof dat dit steeds vaker centraal staat zonder dat het zo is van ‘’hé kijk ons eens lekker divers zijn’’ en ik ben best benieuwd. Staat op de planning bij Best of YA voor oktober.

Een bijna eindeloze afstand – Tahereh Mafi

Miss Mafi, bekend van de spetterende Shatter Me-serie (die, als ik het goed heb, nog één boek krijgt) bewandelt met dit splinternieuwe boek een geheel nieuw pad, namelijk dat van het contemporary genre. In oktober verschijnt dit verhaal bij Blossom Books, waarmee we maar liefst zestien jaar terug in de tijd gaan, naar de periode na de aanslag van 9/11. We volgen een sterk op Mafi zelf gebaseerd moslimmeisje dat te maken krijgt met racisme en vooroordelen… maar ook met liefde. ik kan niet wachten, niet alleen omdat ik heel benieuwd ben hoe Mafi dit doet, maar ook omdat het volgens mij een ontzettend belangrijk verhaal is.

De vrouwe van Myrdin – Cathinca van Spundel

Dit fantasyboek, gebaseerd op mythen en sprookjes uit Wales, is lang uitgegeven geweest bij uitgeverij Scelta, maar doordat deze ophoudt te bestaan is het boek overgekocht door uitgeverij Dutch Venture Publishing. Ik vind de cover echt prachtig en het verhaal, over een soort magische prinses die haar koninkrijk is kwijtgeraakt en wordt verbannen naar het eiland Myrdin, intrigeert me enorm. Het vervolg staat gepland voor 2019, dus kom maar op! Is het al september?

Liefde en geluk – Jenna Evans Welch

Hebben jullie Liefde en gelato al gelezen? Zo niet, GA DAT DOEN want het is een ontzettend lief en leuk en schattig boek. Ik ben dan ook heel blij dat uitgeverij HarperCollins Young Adult het andere boek van deze auteur ook gaat vertalen: in september verschijnt dit volgens mij ook weer heerlijke verhaal over een roadtrip door Ierland voor mensen met een gebroken hart. Ik hou ervan dat er in de blurb een Rowan wordt genoemd als love interest, maar dat we dus niet weten of dat een jongen of een meisje is – en waarom zou dat er ook toe doen. Lijkt me zo’n fijn boek!

Onvindbaar – Sarah Dalton

In februari verscheen bij Dutch Venture Publishing Onzuiver van Sarah Dalton, een ontzettend goed eerste deel in een dystopische serie over onder andere genetische modificatie. Ik sprong dan ook een gat in de lucht toen ik in de aanbieding zag dat bij dezelfde uitgeverij ook deel twee en drie zullen gaan verschijnen: deel twee staat al gepland voor februari 2019 en ik kan níet wachten!

De kaart der dagen – Ransom Riggs

Ik was serieus alweer helemaal vergeten dat Riggs de fenomenale Bijzondere Kinderen van Mevrouw Peregrine-serie nieuw leven in zou gaan blazen met een tweede trilogie, maar nu ik dit eerste deel in de prospectus zie staan ben ik weer helemaal enthousiast! Het omslag is glorieus en ik ben ontzettend benieuwd wat er allemaal gaat gebeuren nu de peculiar people in Amerika zijn en daar allerlei geheimen ontrafelen over Jacobs opa. Verschijnt in november bij Clavis.

Grondvuur – Mirjam Gielen

Een roman van een mij onbekende auteur over het bombardement op Nijmegen tijdens de Tweede Wereldoorlog en de decennialange nasleep daarvan. Is het dan wel een YA? Jazeker, want het verhaal volgt drie jonge vrouwen die in verschillende tijdperken moeten zien om te gaan met juist die verschrikkingen van de oorlog waar we het tegenwoordig nog maar weinig over hebben. Er zijn mijns inziens nog te weinig historische en oorlog-gefocuste YA’s, dus ik ben benieuwd! Verschijnt in januari bij Blossom Books.

Meer gelukkig dan niet – Adam Silvera

Ik heb nog niets gelezen van Silvera, maar hoor wel heel veel goede dingen over zijn werk – waarin de personages vaak homoseksueel zijn zonder dat dat echt een rol speelt. Meer gelukkig dan niet is zijn debuut over een jongen die het liefst zijn geheugen zou willen laten wissen, maar banger is voor de gevolgen daarvan dan hij aan zichzelf wil toegeven. Verschijnt in januari: de maand ervoor komt Clavis ook met Vroeger is alles wat ik van je heb van dezelfde auteur. Eerst nog maar eens Op het einde gaan ze allebei dood lezen…

Zee van verlangen – Jojo Moyes

Een nieuwe Moyes is altijd helemaal goed, en zeker dit exemplaar: het volgt vier Engelse vrouwen die na WO II met hetzelfde schip vol officieren naar Australië reizen, op weg naar een nieuw leven. Vier ongetwijfeld heel erg interessante en aandoenlijke verhalen… o ja, dat klinkt héél goed! Ik vind het ook echt superleuk dat uitgeverij De Fontein op deze manier steeds meer van haar boeken in hun fonds stopt. Verschijnt in november.

Truth or dance – Chinouk Thijssen

Go Chinouk! Go Chinouk! Haar bloedstollende thriller Fataal spel vond ik geweldig en ik vind het zo tof dat zij en haar werk nu bij Clavis de erkenning krijgen die ze verdient. In september verschijnt het eerste deel van haar trilogie over de danswereld, waarin vier meiden die dolgraag binnen willen komen bij een prestigieuze dansopleiding in een chatgroep terecht komen en bij wijze van toelatingstest allerlei bizarre opdrachten moeten doen. En zie dan maar eens hoe ver je wilt gaan voor die felbegeerde opleidingsplek… whoa!

Het land voorbij het hek – Jen Minkman

Ik had eerlijk gezegd totaal niet verwacht dat er nog een boek zou komen na Het boek van voorheen en De wereld achter het water, dus ik werd enorm verrast door de aanbieding van uitgeverij Dutch Venture Publishing. Dit nieuwe deel sluit de Eilandserie af. Waar het precies over gaat, ook ten opzichte van deel één en twee, kan ik niet helemaal achterhalen – maar het heeft opnieuw iets te maken met een sterk geïsoleerde wereld waaruit een meisje probeert te ontsnappen als ze duistere geheimen ontrafelt. Volgens mij is dit ook een mooi excuus om de eerste twee boeken eens te herlezen! Verschijnt in oktober.

Onder de sterren van Montpellier – Marina Folkers

Toen ik van Marina een tijdje geleden Zoektocht terug las, was ik daar behoorlijk van onder de indruk. Nu is ze terug met een nieuwe feelgoodroman bij een andere uitgeverij: dit boek over een vrouw die een tijdje in het Zuid-Franse Montpellier verblijft en daar haar hart op hol laat brengen door een buurman verschijnt in december bij Zomer & Keuning en klinkt al vet fijn!

Wat als dit het is – Becky Albertalli en Adam Silvera

Eén van die boeken waar het internet de afgelopen maanden niet over uitgepraat raakte, en Blossom Books zorgt ervoor dat wij er straks (vanaf september al!) ook volop van kunnen genieten. Deze YA-roman gaat over een homoseksueel stel dat hun relatie graag wil laten werken maar erachter komt dat liefde ook echt wel hard werken is. Klinkt goed, toch? Lijkt me zó tof!

Mermaid – Louise O’Neill

Een The Little Mermaid-retelling in een YA-jasje? Uhm, ja graag! Dit boek ziet er in de aanbieding al prachtig uit en volgens mij is het verhaal ook echt super. Het doet me héél erg denken aan de Disney-film: een zeventienjarige zeemeermin met een veel te strenge vader die verliefd wordt op een mens zodra ze naar de oppervlakte mag… en die droomt van dingen die ze niet kent. Krijgen jullie ook meteen Part of Your World in je hoofd? Ik wel. Afijn, ik wil deze absoluut lezen! Verschijnt in november bij Young & Awesome.

Uitzonderlijk – Colleen Hoover

AAAAHHHH mag ik even gillen? Ik hóu echt van uitgeverij Zomer & Keuning, want dit najaar verschijnt de op één na nieuwste Hoover: Without Merit! Hét boek van haar hand dat enorm bejubeld wordt en waar lezers lyrisch over zijn. Als ik het goed begrepen heb, is dit een YA en geen New Adult, aangezien hoofdpersoon Merit nog best jong is wanneer ze een jongen ontmoet die haar meer dan ooit aan het twijfelen brengt over de geheimen binnen haar toch al dysfunctionele familie. Verschijnt in oktober. AAHHHH!

Naar welke boeken kijken jullie uit?

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]