Ik heb onwijs veel mooie boeken in mijn kast staan, maar er zijn ook nog zo onwijs veel mooie boeken die ik nog graag zou willen hebben en daar hebben we dat o zo fijne Bol.com-verlanglijstje voor! Vandaag een overzichtje van de boeken die ik toch wel graag binnenkort wil kopen en lezen.

De Selectie-serie van Kiera Cass

Ik heb The Selection, The Elite en The One in het Engels gelezen en heb ook The Heir in mijn kast staan, maar ik wil graag overstappen naar de Nederlandse versies omdat ik ze aan mijn leerlingen wil kunnen aanraden. En dan wil ik het ook meteen goed doen: ik weet dat het een superserie is, dus dan wil ik ook heel graag de novelles lezen! Voor wie de boeken niet kent: het zijn heerlijke young adult romans (dystopisch) over een soort America’s Next Top Model gemixt met The Bachelor en dan met wat meer diepgang, haha.

Vier plus één en Portret van een vrouw – Jojo Moyes

De boeken van Moyes vind ik prachtig, hoewel De laatste liefdesbrief me wel een beetje tegenviel zijn het toch heerlijke boeken om te lezen en vooral heel mooie verhalen, dus haar andere twee romans wil ik ook heel graag lezen. Vier plus één gaat over een vrouw die het allemaal maar net redt met haar kinderen en die tijdens een roadtrip een nogal bijzondere man ontmoet. Portret van een vrouw is weer compleet anders en gaat over het portret van een vrouw vlak voor de Eerste Wereldoorlog dat haar hele verdere leven bepaalt, en hoe dat portret later in de eenentwintigste eeuw het leven van nóg een vrouw verandert. Een beetje à la De laatste liefdesbrief, maar hopelijk mooier!

De jongen op de berg – John Boyne

Ik heb onwijs veel bewondering voor De jongen in de gestreepte pyjama en kan dan ook echt niet wachten op dit boek. Het gaat over Pierrot die bij zijn tante moet gaan wonen, die tijdens de Tweede Wereldoorlog huishoudster is in het vakantieverblijf van Adolf Hitler. Ik vermoed dat Pierrot joods is, maar dat weet ik niet zeker. In ieder geval lijkt het me echt een ontzettend goed boek!

Het kleine meisje dat een wolk had ingeslikt – Romain Puértoles

Een boek à la Het Rosie Project is dit volgens mij, en het lijkt me super. Het gaat over een vrouw die in Marrakech een ziek klein meisje ontmoet en haar koste wat het kost wil terugvinden om te adopteren wanneer ze weer weg is gegaan. Maar dat loopt uiteraard anders en dan wordt het een race tegen de klok. Lijkt me een heerlijk absurd verhaal!

Wat Milo zag – Virginia Macgregor

Ook weer zo’n absurdistische roman, dit keer over een jongetje dat bijna blind is maar nog net genoeg ziet om door te krijgen dat er iets vreemds aan de hand is in het verpleeghuis waar zijn oma verblijft. Satire met een vleugje maatschappijkritiek, zo komt het op mij over. Leuk!

De ongelooflijke zoektocht van Millie Bird – Brooke Davis

Ik heb deze drie boeken niet voor niets onder elkaar gezet, want het zijn stuk voor stuk romans die iets geks hebben, die anders zijn. Deze gaat over een klein meisje dat samen met twee enigszins gestoorde volwassenen op een road trip gaat om haar moeder te vinden, die haar heeft achtergelaten in een weeshuis (serieus, een weeshuis, waar bestaat dat nou nog?). Ik verheug me erop!

2015-09-10

Paper towns – John Green

Ik las dit boek eerder al in het Engels en vond het toen niet zo heel erg geweldig, maar ik heb aardig wat recensies gelezen die toch wel erg positief waren en denk dat ik hem nog maar eens ga proberen, deze keer in het Nederlands. Aangezien ik Een weeffout in onze sterren ook in het Nederlands heb. Het verhaal gaat over de excentrieke Margo Roth Spiegelman die na een nacht vol avonturen met haar buurjongen Quentin spoorloos verdwijnt.

Anna & de French Kiss – Stephanie Perkins

Deze las ik ook al in het Engels en vond ik echt super: ik ben benieuwd of-ie in het Nederlands net zo goed is! Het verhaal gaat over een all American girl die naar een school in Parijs móet, ja móet. Daar ontmoet ze allemaal leuke mensen en het is echt heel erg hilarisch en ontzettend goed geschreven.

To all the boys I’ve loved before – Jenny Han

Deze ga ik dan waarschijnlijk wel in het Engels lezen omdat er geen Nederlandse vertaling is. Het gaat over een meisje dat liefdesbrieven heeft geschreven aan alle jongens op wie ze ooit verliefd is geweest en dan worden die brieven ontdekt. Niet zo heel erg handig dus. Lijkt me gewoon een erg leuk boek, beetje licht vertier.

Liefdesbrieven aan de sterren – Ava Dellaire

Een paar jaar geleden was er nogal wat te doen om dit boek, dat toen in het Engels verscheen. Inmiddels komt-ie binnenkort in het Nederlands uit en toen ik de samenvatting op Goodreads las, wist ik meteen dat ik ‘m wilde lezen. De hoofdpersoon schrijft brieven aan beroemde en minder beroemde mensen die allang dood zijn in een poging het overlijden van haar eigen zusje te verwerken. Lijkt me prachtig!

Tulpen en terpentijn – Nina Siegel

Dit boek is niet zo lang geleden verschenen en er wed toen een lezing gegeven door de auteur in het Amsterdam Museum, waardoor het veel publiciteit kreeg. Het lijkt me echt een ontzettend boeiende historische roman, gebaseerd op een beroemd schilderij van Rembrandt van Rijn. Over kunst, anatomie, diefstal en geliefden. Een beetje à la Het huis aan de Gouden Bocht van Jessie Burton, misschien.

De Helse Creaties – Cassandra Clare

Ik heb nooit eerder een boek van Clare gelezen en de Kronieken van de onderwereld-serie laat ik vrij bewust aan me voorbijgaan omdat het me gewoon niks lijkt. Deze trilogie, een soort prequels van Kronieken, lijken me echter wel heel mooi vanwege de beeldschone omslagen en de setting in de Victoriaanse tijd. Het magische sfeertje spreekt me in deze boeken wel erg aan, dus ik ben heel benieuwd!

Van welke van deze boeken zouden jullie graag recensies willen zien? En heb je al titels gelezen?

You may also like...

4 Comments

  1. To all the boys I’ve loved before komt ook in het Nederlands volgend jaar 🙂

    Persoonlijk raad ik je gewoon aan alles van Cassandra Clare te lezen… ik kan me voorstellen dat het je misschien op eerste oog niet aanspreekt, maar ik vond het echt fantastisch. De prequel vond ik zelf het beste.

  2. Ik zou je het boek aan willen raden: het meisje in de trein, ik heb het boek liggen moet het zelf nog lezen, maar de recenties zijn veelbelofend

  3. Wat Milo zag raad ik wel aan! 🙂 grote lijst, trouwens, haha.

  4. Van jouw lijstje heb ik enkel Wat Milo zag gelezen. Maar dat boek kan ik wel aanraden. Het is geen verhaal dat ik zelf snel zou uitkiezen maar het was wel mooi geschreven en het deed me op de een of andere manier een beetje aan een maatschappij-kritisch sprookje denken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]