Net als Joany van Craving Pages ben ik het type boekenwurm dat een gigantische stapel boeken die ze nog moet lezen heeft, maar tegelijkertijd net zo enthousiast een nieuwe stapel boeken koopt. Ik ben zo verzot op lezen dat ik alweer aan een volgend boek denk wanneer ik het huidige nog niet eens uit heb. ik kan een boekwinkel bijna nooit passeren zonder eventjes binnen te kijken (en vaak ook iets te kopen). Dus dan is het ook niet zo raar dat ik nog een heleboel boeken heb liggen die ik nog niet eens gelezen heb. Sommige heb ik ook echt al maanden geleden gekocht en gewoonweg nog niet naar omgekeken door de aanwezigheid van andere boeken. Om jullie een kijkje te gunnen in wat ik zoal lees en om voor mezelf een overzichtje te maken, zette ik deze boeken op een rijtje!

De muze van Leonardo – Karen Essex
Het Italiaanse hof, de 15e eeuw. Na hun huwelijk behoren Beatrice en Isabella d’Este tot de machtigste families van Italië. De twee zussen, die in niets op elkaar lijken, worden al snel de grootste concurrenten en raken verstrikt in een gevaarlijk web van corruptie, intriges, liefde en verraad. De intellectuele Isabella en de jongensachtige Beatrice strijden beiden om de aandacht van Italiës invloedrijkste prins, de charismatische Ludovico, hertog van Milaan. Hij is de echtgenoot van Beatrice, maar hij heeft een ongezonde interesse voor Isabella…
De zussen hebben nog iets anders om ruzie over te maken. Beiden willen niets liever dan vereeuwigd worden op het doek van Leonardo da Vinci, meesterschilder en ingenieur aan het Milanese hof. Wie van de zusters zal de strijd uiteindelijk winnen?
Ga ik lezen wanneer ik (hopelijk zomer 2013) op vakantie ben in Italië.

Fluister – Maggie Stiefvater
Een paar maanden geleden was Sam het mythische wezen. Híj had de aandoening die niemand beter kon maken. Van hém was het lichaam dat een mysterie was, te vreemd en mooi, en onbegrijpelijk. Maar terwijl het lente wordt en de anderen zichzelf blijven, ben ik de enige die niet lekker in mijn vel zit. Met de naderende warmte zullen de overblijvende wolven snel hun vacht verliezen en terugkeren in hun menselijke lichamen…
Sam is mens in de zomer, en wolf in de winter. Grace is menselijk, maar heeft haar hart verloren aan Sam. Hun liefde voor elkaar is sterk, maar de natuur is sterker. Sam en Grace zullen moeten vechten om bij elkaar te blijven, waarbij Grace een riskant geheim moet bewaren over haar eigen welzijn, terwijl Sam worstelt met dingen uit verleden
Ga ik lezen zodra ik het eerste deel, Huiver, herlezen heb (duurt dus nog wel even).

KanjerGuusje – Lowie van Gorp
KanjerGuusje is het verhaal van een bijzonder meisje met een zeldzame vorm van kanker, meebeleefd en verteld door haar vader. De verdrietige maar ook de mooie momenten tijdens het ziekteproces worden indringend weergegeven. Je wordt niet alleen meegetrokken in alles wat Guusje mee moet maken en beleeft, maar ook wordt duidelijk wat dit betekent voor ouders, broers en zussen, vrienden en vriendinnen en alle anderen die nauw betrokken zijn. Doordat alle gebeurtenissen zo open verteld worden, is het aangrijpend voor iedereen. Het is een boek met een boodschap aan de wereld en het maakt de cirkel rond doordat de opbrengst van die boodschap weer gebruikt zal worden om andere kinderen met kanker te helpen tijdens hun ziekteproces. Een boek dat iedereen van professional tot leek gelezen moet hebben.
Dit boek kocht ik toen ik in de ban was van de blog over Guusje, maar aangezien de meeste blogposts ook in het boek staan wilde ik even wachten tot het wat weggezakt was. Ik ga het nog even niet lezen, komt nog wel.

De tweede dochter – Jodi Piccoult
Al voor haar dertiende heeft Anna talloze operaties ondergaan opdat de leukemie waaraan haar oudere zuster, Kate, al jaren lijdt, kan worden bestreden. Anna is geboren omdat haar beenmerg gebruikt kan worden voor Kate – een rol die ze nooit in twijfel heeft getrokken… tot nu toe.
Na het zien van de film My Sister’s Keeper, die gebaseerd is op dit boek, wilde ik het dolgraag lezen. Maar ik ben er nu al tweemaal in begonnen en kan me er steeds niet op concentreren omdat ik het blijf vergelijken met de film, dus die film moet eerst even wegzakken.

In mijn dromen – Simone van der Vlugt
Rosalie heeft een kapperszaak in de Pijp in Amsterdam en is getrouwd met de zakelijke en ordelijke Jeroen. Een vakantie naar Marrakech zou hun relatie weer passie moeten geven maar de reis eindigt in een nachtmerrie. Jeroen wil geen gehoor geven aan Rosalies slechte voorgevoel en het vliegtuig waarin Jeroen alleen terugkeert stort neer.
Terug in Amsterdam beseft Rosalie dat ze haar voorspellende dromen niet langer kan negeren. Haar besluit om de politie in te lichten over haar vermoeden dat het vliegtuigongeluk geen ongeluk was, maakt haar echter alleen maar wanhopiger, want men neemt haar niet serieus. Intussen probeert ze met behulp van haar vrienden en collega’s de draad van het leven weer op te pakken, maar haar voorspellende dromen vergemakkelijken haar situatie niet.
Als ze een droom krijgt over een terroristische aanslag die zal plaatsvinden tijdens een drukbezocht evenement in Amsterdam beseft ze dat de tijd begint te dringen. Ze heeft waardevolle informatie om die aanslag te voorkomen en ze zal in actie moeten komen.
Dit boek was een prijs van de Vriendenloterij: ik weet nog niet wanneer ik het ga lezen want ik hou niet zo van thrillers.

Delirium Amoris – Lauren Olivier
Er was een tijd dat liefde het belangrijkste was op aarde. Mensen reisden naar het einde van de wereld om het te vinden. Ze logen ervoor om het te krijgen. Ze deden er zelfs een moord voor. Toen werd er, eindelijk, een behandeling voor gevonden. De regering verlangt nu van haar burgers dat deze tegen liefde behandeld worden wanneer ze achttien jaar oud worden. Lena Haloway keek altijd uit naar de dag van haar genezing. Een leven zonder liefde is een leven zonder pijn: veilig, afgepast, voorspelbaar en gelukkig. Maar vijfennegentig dagen voor haar behandeling overkomt Lena het onmogelijke: ze wordt verliefd.

The Selection – Kaira Cass
Thirty-five beautiful girls. Thirty-five beautiful rivals…It’s the chance of a lifetime and 17-year-old America Singer should feel lucky. She has been chosen for The Selection, a reality TV lottery in which the special few compete for gorgeous Prince Maxon’s love. Swept up in a world of elaborate gowns, glittering jewels and decadent feasts, America is living a new and glamorous life. And the prince takes a special interest in her, much to the outrage of the others. Rivalry within The Selection is fierce and not all of the girls are prepared to play by the rules. But what they don’t know is that America has a secret – one which could throw the whole competition…and change her life forever.

Post voor mevrouw Bromley – Stefan Brijs
Augustus 1914. In Londen melden duizenden jongemannen zich aan om te gaan vechten tegen de Duitsers. Martin Bromley, zeventien en te jong voor het leger, probeert de twee jaar oudere John Patterson te overreden samen in dienst te gaan, maar die wil zijn droom om te gaan studeren niet opgeven. Uiteindelijk slaagt Martin er met een list in naar het front te vertrekken en blijft John achter in een stad waar de druk op dienstweigeraars toeneemt.

Starters – Lissa Price
De wereld is voorgoed veranderd Callie staat voor een onmogelijke keuze: Haar ouders zijn dood. Haar broertje is ernstig ziek. En er is niemand die ze kan vertrouwen Haar enige uitweg is de bodybank: een gewetenloze organisatie die ze verafschuwt. Ten einde raad gaat Callie met hen in zee. Ze moet haar opdracht volbrengen en opgeven is geen optie.

Prinses van Perzië – Anita Amerezvani
Na de bestseller Dochter van Isfahan verrast Anita Amirrezvani opnieuw met een exotisch en bijzonder mooi geschreven roman. Dit keer neemt zij haar lezers mee naar het hof van het 16e-eeuwse Perzië, dat gonst van de intriges over macht, liefde en loyaliteit.Perzië is in 1576 een prachtig, rijk land waar vrede heerst. Maar wanneer de Shah sterft zonder een opvolger te hebben aangewezen, breekt grote onrust uit. Prinses Pari, de dochter van de Shah, weet meer over staatszaken dan wie ook, maar haar pogingen om na de dood van haar vader de orde in het rijk te herstellen stuiten op enorme weerstand. Ze is immers een vrouw, en haar mening en kennis tellen niet. Pari en haar trouwe dienaar, een eunuch die – in tegenstelling tot Pari – in staat is om zich zowel binnen als buiten de paleismuren vrijelijk te bewegen, komen terecht in een machtsstrijd met dramatische gevolgen.Prinses van Perzië, dat losjes is gebaseerd op het leven van prinses Pari Khan Khanoom, is niet alleen een indringend verhaal over verraad en intriges, maar vooral een ontroerend portret van de onwaarschijnlijke vriendschap tussen een prinses en een bediende. Anita Amirrezvani’s rijke proza brengt, net als in Dochter van Isfahan, een wereld tot leven die wordt bevolkt door hartstochtelijke, dappere karakters.

Het land van belofte – Sarah Lark
Londen, 1852. Twee vrouwen, de adellijke Gwyneira en de jonge gouvernante Helen, gaan aan boord van een schip dat hen naar Nieuw-Zeeland en een betere toekomst moet brengen. Gwyneira zal trouwen met de zoon van een rijke landeigenaar, de erfgenaam van een grote schapenboer-derij. Maar waarom heeft haar vader toegestemd in een huwelijk met een man die niet van hoge adel is? Helen heeft zich na een briefwisseling verloofd met een Nieuw-Zeelandse boer, maar de man die ze ontmoet lijkt in niets op het beeld dat ze zich had gevormd uit zijn brieven…

De erfenis van de Boleyns – Philippa Gregory
Het meeslepende vervolg op bestseller ‘De zusjes Boleyn’ Het is 1539. Hendrik VIII is op zoek naar een nieuwe echtgenote. Ditmaal valt zijn keuze op de jonge Anna van Kleef. Hoewel haar nieuwe huis betoverend is en ze zich de nieuw verworven privileges graag laat welgevallen, voelt Anna zich aan het hof algauw opgesloten. Intussen probeert ook Katherine Howard zo snel mogelijk in het bed van Hendrik VIII terecht te komen. Haar bloedverwante Jane Boleyn kan het verleden maar niet vergeten. In een onrustige, gevaarlijke tijd moeten deze drie jonge vrouwen proberen te overleven aan het meest bloeddorstige hof in Europa. En een vrouw van het geslacht Boleyn lijkt altijd aan achterdocht, verraad en een vroegtijdige dood ten prooi te vallen…De erfenis van de Boleyns laat wederom zien dat Philippa Gregory als geen ander een vergeten wereld tot leven kan roepen. Dit is historische fictie op zijn best.

Julia – Anne Fontier
Julia Jacobs (25) en tweelingzus Janice zijn na de dood van hun ouders in Italie, sinds hun derde opgevoed door hun rijke oudtante Rose in de VS. Na haar overlijden komen de zeer alternatieve Julia en de succesvolle Janice, die water en vuur zijn, samen op het landgoed van Rose. Ze denken dat ze elk de helft van haar bezit gaan erven, maar het testament kent Janice het bezit toe. Julia krijgt een envelop met een sleutel, paspoort met wat haar echte naam blijkt te zijn en papieren over een oude familiegeschiedenis in het 14e-eeuwse Siena, die een voorloper is van het Romeo & Julia verhaal. Julia vertrekt naar Siena, ontdekt de vloek die op de familie ligt en dat ze die kan opheffen door een nakomeling van Romeo te trouwen. De goed ontvangen, veelbelovende debuutroman van de Deense historica die in 2002 emigreerde naar de VS. Het goed opgebouwde, levendige verhaal is verweven met de historische subplot en biedt veel spanning en romantiek. Extra boeiend voor wie het Romeo & Julia verhaal kent
Dit boek ga ik ok pas lezen als ik op vakantie ga in Italië.

Schijnbewegingen – Floortje Zwigtman
Trots was mooi, maar het stilde je honger niet en maakte geen eind aan je eenzaamheid. Ik had die honger en eenzaamheid de afgelopen maanden vaak genoeg voelen knagen om er nu geen bezwaar meer tegen te hebben mijn vrienden te kopen. Of, als dat zo uitkwam, door hen gekocht te worden.
Londen 1894. Adrian Mayfield zwerft door de straten van het rijke West End, op zoek naar liefde, vriendschap en het Grote Geld. Zijn zoektocht voert het langs het Caf oyal, waar Oscar Wildes purperen hofhouding praat, droomt en drinkt. Maar ook langs Little College Street 13, waar volksjongens hun lichaam verkopen aan vermogende heren. Het geld ligt op straat, maar vriendschap en ware liefde blijken schaars te zijn…

Welke boeken vinden jullie dat ik als eerste moet gaan lezen?

You may also like...

2 Comments

  1. The Selection
    Post voor mevrouw Bromley
    Schijnbewegingen

    Niet per se in die volgorde, maar gewoon, omdat. Ik weet niet, daarom 🙂 Staan trouwens een paar leuke boeken in die ik ook graag wil lezen!

  2. The Selection zou ik als eerst lezen. Dat is echt een boek wat leest als een trein. Het is mij zo goed bevallen dat ik na het lezen meteen verder wilde in het volgende boek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]