Zoals ik gisteren al vol enthousiasme vertelde, wil ik me komend jaar helemaal gaan storten op het uitpluizen en reorganiseren van mijn boekenkast. Dat houdt onder andere in dat ik een hoop boeken wil gaan herlezen omdat ik dat al een hele tijd wilde, maar er nog niet eerder aan toe ben gekomen. Nu heb ik geen excuses meer en kan ik eigenlijk ook niet wachten tot ik weer van al die mooie pareltjes mag genieten! Een greep uit de boeken die ik het komend jaar graag opnieuw wil lezen vind je in dit artikel.

Violet – Abigail Gibbs

Wanneer het derde deel van deze serie over ontzettend knappe en intrigerende vampiers uitkomt is me een raadsel, maar toen ik Violet van de nog erg jonge Abigail Gibbs voor het eerst las, was ik razend enthousiast door het sfeertje, de personages en de verhaallijn. Deze wil ik dus heel graag nog eens lezen, en dan meteen deel twee (Herfstroos) erachteraan!

De Boekendief – Markus Zusak

Ik weet nog dat ik dit boek echt zo ontzettend mooi vond toen ik het voor het eerst las, maar ook wel heel zwaarmoedig en hartverscheurend. Ik kan niet wachten tot ik die rauwe emoties en vooral het vernuftige vertelperspectief opnieuw mag beleven! Het verhaal over een meisje dat boeken steelt tijdens de Tweede Wereldoorlog is gewoon fenomenaal.

Het Nachtcircus – Erin Morgenstern

Deze heb ik nog niet eens zo lang geleden gelezen en ik vind dit echt een magisch mooi boek. Het hele verhaal over een circus waar illusionisten werken en een vete tussen twee illusionistengeslachten is gewoon een machtig mooi sprookje en de vormgeving is om te kwijlen zo mooi. Kom maar op met die reread!

De Selectie-serie – Kiera Cass

The Selection, The Elite en The One heb ik in het Engels gelezen en ik ben gewoon helemaal weg van deze dystopische serie die een kruising vormt tussen The Bachelor en America’s Next Top Model en nou ja, het is gewoon fantastisch. Sinds dit jaar heb ik deze boeken in het Nederlands omdat ik geen Engels meer lees en ik kan niet wachten om het verhaal opnieuw te beleven. De Prinses lees ik er dan meteen nieuw achteraan, net als de novelles waar ik ook heel benieuwd naar ben!

Harry Potter – J.K. Rowling

Het is echt een eeuwigheid geleden dat ik de boeken voor het laatst heb gelezen en ik vind het hoog tijd dat daar verandering in komt, vooral omdat ik ze graag wil recenseren op mijn blog. Ik ben bezig de versleten paperbacks in te ruilen voor de mooie hardcovers en het lijkt me echt heel leuk om weer in de wereld van Pottermagie te duiken. Het kleine boekje, The Tales of Beedle the Bard, heb ik in het Engels en vond ik enorm leuk. Ik ben nog aan het twijfelen of ik deze in het Nederlands ga kopen of niet…

Twilight – Stephenie Meyer

Net als met de Potters is het onwijs lang geleden dat ik het liefdesverhaal van Bella en Edward voor het laatst heb gelezen. Ik wil dit echt weer eens gaan doen en dan vooral ook omdat ik echt razend benieuwd ben naar Leven & Dood! Ook deze boeken wil ik vervangen door de mooie hardbacks, dus die kan ik er dan meteen bij kopen.

Herlezen in 2016

Boeken van Stefan Brijs

Brijs is echt een van mijn favoriete auteurs. Op school las ik De engelenmaker en ik vond dat zo’n fenomenaal boek dat ik een extra hoofdstuk schreef als verdiepingsopdracht en mijn docent stuurde dat naar hem toe, waarna ik werd verast met een brief en aansluitend een boekenpakket. Ook Arend en Post voor mevrouw Bromley, die daar allebei in zaten, vond ik ontzettend goed en die wil ik dan ook graag nog eens lezen.

De Edelstenentrilogie – Kerstin Gier

Ik ontdekte uitgeverij Blossom Books met deze o zo leuk vormgegeven boeken en ik vind het nog steeds pareltjes om te zien! Ik ben een ietsiepietsie bang dat ze nu misschien wat kinderlijk zullen zijn, maar het tijdreizen en de personages vind ik zo leuk dat ik ze gewoon heel graag nog eens wil lezen.

Een keukenmeidenroman – Kathryn Stockett

Een van mijn favoriete boeken, maar ik heb hem maar één keer gelezen. Het ontzettend mooie, eerlijke verhaal over zwarte vrouwen (dienstmeiden) in het Amerika van de jaren zestig is zo goed geschreven, maar ook gewoon heel leuk en grappig. Enorme aanrader dus, ik kan niet wachten om hem opnieuw te lezen!

Boeken van Philippa Gregory

Sinds ik dol ben op de Tudor-geschiedenis, ben ik ook dol op de historische romans van Philippa Gregory over deze periode. Oké, ze zijn niet bepaald zo accuraat als zou moeten, maar ze zijn wel heel fijn geschreven en prima leesbaar. Haar nieuwste Young Adult-boek, Stormbrengers, wil ik er dan maar wat graag achteraan lezen.

Vrees me – Tahereh Mafi

Ook dit is een trilogie die ik in het nieuwe jaar compleet hoop te maken. Ik heb het eerste boek, over een meisje in een dystopische wereld wier aanraking dodelijk is, gelezen als proefdruk voor de uitgeverij en ik was er echt door weggeblazen. Nu heb ik het boek in de mooie hardcover omslag en ben ik heel benieuwd of het me nog genoeg bevalt om de andere boeken ook te kopen.

Boeken van Carlos Ruiz Zafón

Het vierluik over het Kerkhof der Vergeten Boeken is zó goed, maar ook heel ongrijpbaar en gewoon ontzettend bijzonder. Het vierde deel moet nog altijd uitkomen, maar ik ben echt fan van deze schrijver. Ik las eerder al Septemberlichten en Marina en ook deze boeken zou ik heel graag opnieuw willen lezen, want ze zijn gewoon magisch. Maar vooral wil ik heel graag De schaduw van de wind, Het spel van de engel en De gevangene van de hemel opnieuw lezen. Als ik ze tenminste heb gekocht, want nu heb ik alleen een pocketversie van deel één met een heel klein lettertype.

Er zijn nog meer (losse) boeken die ik al eens heb gelezen en die ik heel graag opnieuw wil verkennen komend jaar, maar dat zou simpelweg teveel worden om op te noemen. In ieder geval ga ik deze boeken uiteraard ook allemaal recenseren!

Welke van jouw eigen boeken zou je heel graag willen herlezen?

You may also like...

3 Comments

  1. Wat een mooie boeken allemaal
    Ik zou ook graag dit jaar de selectie serie opnieuw willen lezen. Vond deze echt geweldig!

    X claire
    http://bookswithclaire.blogspot.com

  2. Ik ben van plan om dit jaar iedere maand een serie uit mijn boekenkast te herlezen, zoals Divergent, Delirium, The Hunger Games – allemaal boeken die ik veel te lang geleden las. Maar nu ik jouw lijstje zo zie, wil ik ook graag tijd vrijmaken om De Engelenmaker te herlezen, dat boek heeft me echt enorm weten te raken!

  3. Ik heb er nog niet heel veel op mijn lijstje staan, maar ik wil sowieso Ugly Love van Colleen Hoover herlezen in 2016. De verfilming hiervan komt dit jaar namelijk uit. Mooie gelegenheid, lijkt me zo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]