Ondanks dat er nog een grote stapel ongelezen boeken op me ligt te wachten, blijf ik altijd weer verlangen naar nieuw leesvoer, met van die heerlijk ritselende pagina’s en de geur van vers papier. Ik vind het heerlijk om op Bol.com rond te kijken naar koopjesboeken en op boekenblogs vind ik vaak inspiratie voor leesvoer. Speciaal voor jullie – en ook om het voor mezelf te ordenen, haha – zet ik mijn boekenverlanglijstje online!

1. The Selection – Kiera Cass
Waar gaat het over? Een Engelse young adult roman over een dynastopische wereld waarin vijfendertig jonge meisjes  in een realityshow dingen naar de hand van de charmante prins Maxon. America Singer is een van die meisjes en wordt ondergedompeld in een wereld van decadentie en glamour. Ze krijgt ook nog eens veel aandacht van de prins, dus alles zou perfect moeten zijn – als ze niet een geheim had dat zwaar op haar drukte.
Waarom wil ik dit lezen? Omdat ik hou van dynastopische verhalen en ook van wereldjes vol intriges en glamour!

2. Olijven met oregano – Nicky Pellegrino
Waar gaat het over?
 Vier vriendinnen huren elke drie jaar een villa in een warm en zonnig land om hun ellendes even te vergeten en hun vriendschap te versterken. Wanneer ze voor een van die tripjes naar Italië afreizen, wordt een van hen verliefd op een jongen die fout blijkt te zijn en die haar hart breekt – maar daar steken haar vriendinnen een stokje voor.
Waarom wil ik dit lezen? Omdat het me een heerlijk boek voor op vakantie lijkt, omdat de titel me aanspreekt en omdat ik van Italiaanse romances hou!

3. Bella Italia – Nicky Pellegrino
Waar gaat het over?
 Een half Italiaans en half Engels gezin met vastgeroeste normen en waarden waarvan de oudste dochter ontwerpster van bruidsmode is. Wanneer de jongste dochter gaat trouwen en de oudste dochter en moeder aan haar bruidsjurk werken, komt een schokkend familiegeheim boven water.
Waarom wil ik dit lezen? Om dezelfde redenen als Olijven met oregano!

4. Chocolat – Joanne Harris
Waar gaat het over?
 De alleenstaande vrouw Vianne en haar jonge dochter Anouk verhuizen naar een conservatief Frans dorpje en openen een chique chocolaterie, waarmee ze zich aanvankelijk de argwaan van de bevolking en vooral van de priester op de hals halen, maar wat ook zorgt voor nieuwe vriendschappen en nieuwe inzichten in het leven.
Waarom wil ik dit lezen? Ik hou niet van chocola eten, maar ik hou wel van chocola zelf – ik weet niet waarom, maar ik vind het iets heel romantisch en magisch hebben, vooral het vak van chocolatiers. Ik vind dit ook ontzettend mooi en origineel bedacht en toen ik de film zag, was ik helemaal verkocht dus ik ga dit boek snel eens van mijn moeder lenen! En als het me bevalt, dan ben ik ook heel benieuwd naar de andere boeken van mevrouw Harris, zoals De rode schoenen, Brandewijn en het net verschenen De zoetheid van perziken. 

5. Delirium Amoris – Lauren Oliver
Waar gaat het over?
Opnieuw een dynastopisch verhaal over een land waar het is verboden om lief te hebben omdat het beschouwd wordt als een ziekte, en waar uiteraard toch twee jonge mensen, die nog niet ingeënt zijn met het vaccin, verliefd worden en dus een verboden en spannende relatie krijgen.
Waarom wil ik dit lezen? Omdat ik hou van aparte werelden en bijzondere romances!

Welke boeken willen jullie graag nog lezen?

You may also like...

5 Comments

 1. Chocolat is echt super leuk! Ben ook heel benieuwd naar deel 3 🙂

 2. Als je zo van dystopische verhalen houdt is ‘Supertriest waargebeurd liefdesverhaal’ van Gary Shteyngart misschien ook wel wat voor jou!

  “Amerika in de nabije toekomst is in oorlog met Venezuela, inwendig verscheurd door politiek, bijna failliet. Ieder individu speelt Big Brother en draagt een apparat, een soort veredelde iPhone die alle persoonlijke gegevens bevat en openbaar maakt, van je schuldenlast tot je cholesterol en je neukbaarheidsfactor. Het is een totalitaire wereld van opportunisme en nastreven van eigenbelang. Lenny Abramov, een 39-jarige Russische jood, wordt verliefd op Eunice Park, een 27-jarige Koreaanse die bij hem intrekt, gewoon omdat ze niet weet wat anders te doen met haar leven. Beide lopen gebukt onder hun relatie met wederzijdse families en hun cultuur. Een relatie van vallen en opstaan, terwijl rondom hen de wereld instort.”

 3. Boek 3 van de serie 1q84 van Haruki Murakami (aanraderrrrrrrr), maar heb momenteel even geen tijd om te lezen 🙁

 4. Choclat is een boeiend boek! Boek op nummer1 zou ik ook wel willen lezen.

  je hebt een gave blog. Ik ga je in mijn blogroll zetten.

 5. Oei, mijn lijstje is zo lang! Sowieso zijn er altijd nog een aantal klassiekers die ik wil lezen, maar voor nu staan er een paar modernere boeken op het verlanglijstje (sommige staan ook echt op een verlanglijstje – voor sinterklaas, haha :P):

  – John Irving: Hotel New Hampshire, The World according to Garp (twee boeken dus)
  – Alexander Armstrong & Richard Osman: The 100 most pointless things in the world (omdat ik enorm fan ben van de BBC-quiz ‘Pointless’)
  – Ransom Riggs : Miss Peregrine’s home for peculiar children (alleen al omdat de titel zo cool is.)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]