blogplanner-31-740x350

Bron

Als je op Google zoekt op blogplanner, krijg je een heleboel afbeeldingenresultaten te zien van superkunstzinnige en creatieve agenda’s en mappen die er helemaal op ingericht zijn dat ze productief bloggen moeten vergemakkelijken. Mijn handen gaan dan altijd jeuken om er ook mee aan de slag te gaan, maar helaas heb ik niet echt het geduld voor dit soort creativiteiten, en zeker niet het langetermijngeduld. Toen ik via Facebook op Blogaholic.nl terechtkwam en daar de blogplanners van Laura ontdekte, was ik echter verkocht: het ziet er zó leuk uit, helemaal kant en klaar en invulbaar. Ik besloot dus meteen de proef op de som te nemen en er eentje te kopen en uit te proberen! Voor maar €9,95 leek me dat beslist geen miskoop.

De blogplanner

En een miskoop was het zeker niet! Hoewel ik de blogplanner anders ben gaan gebruiken dan ik aanvankelijk dacht, ben ik heel blij dat ik ‘m heb gekocht. Ik wilde aanvankelijk een groot reviewartikel maken met foto’s, maar doordat ik de planner verkeerd geprint heb is de inrichting van de map niet helemaal geworden zoals ik voor ogen had. Het papier wilde ik niet meer weggooien om het opnieuw te doen, dus dan maar geen foto’s, haha. Binnenkort gaat er echter een aantal dingen veranderen op Vivians Vocabulaire qua vormgeving en contentstijl en dan ga ik he opnieuw invullen, hopelijk nu goed uitgedraaid, en dan krijgen jullie ‘m te zien!

Wat is de blogplanner nu precies? Heel simpel: een pdf-bestand dat je dus kunt printen en waarmee je al je blogcontent heel efficiënt kunt plannen. De vormgeving is al supertof met hele leuke kleurtjes en frisse details (er zijn meerdere thema’s, ik heb het Aztec-thema door de kleurtjes) en het werkt superhandig. Tussen de onderdelen staan quotes die je moeten motiveren en die zijn echt heel leuk: A clean home is a sign of a broken computer bijvoorbeeld, haha. Qua indeling is echt aan alles gedacht: er is een gedeelte voor algemene informatie zoals je blogfocus en blogdoelen, een stylesheet, een pagina voor inloggegevens en adressen en pagina’s die vooral handig zijn voor bloggers die vaak werken met advertorials en inkomsten. Die dingen zijn voor mij niet zo heel erg interessant, maar het is wel top dat eraan gedacht is!

Het belangrijkste van de blogplanner is echter natuurlijk de contentkalender. Voor alle maanden van 2015 kun je niet alleen de blogdoelen aangeven (en er is ook een maandelijkse check aanwezig), je kunt ook brainstormen voor afzonderlijk artikelen  en per week aangeven welke posts er online (moeten) komen. Ook voor de hele maand is dit mogelijk, en in de planner staat ook een lijst met alle bijzondere dagen van 2015: hartstikke leuk als je wilt bloggen op basis van actualiteit! Je kunt overigens ook je statistieken bijhouden met de planner, er is voldoende ruimte voor notities en naast het pdf-bestand krijg je ook nog extraatjes zoals extra quotes en beloningskaartjes. Ik voel me helemaal verzorgd!

Hoe gebruik ik ‘m?

De foto’s zijn dus mislukt, maar dat weerhoudt me er niet van om jullie gewoon te vertellen hoe ik ‘m gebruik. Ik heb naast de algemene pagina’s de stukken geprint van deze maand, maar ik merkte al wel vrij snel dat het niet echt iets voor mij is om zo’n fysieke planner te hebben. Ik vind het hartstikke leuk om de map hier te hebben staan, maar ik ga ‘m niet steeds pakken als ik ga bloggen… dat is me toch te omslachtig. De blogplanner heeft me echter wel geïnspireerd, en daarom ben ik er zo blij mee, want dankzij de planner ben ik op het idee gekomen om wat bewuster stil te staan bij bepaalde dingen – zoals mijn focus – én om een eigen, digitale planner te maken. Ik heb nu dus en blogplan voor Vivians Vocabulaire waarin ik mijn contentkalender bijhoud in een tabel, inclusief alle concepten en geagendeerde posts. Dit kan ik namelijk wel gaan invullen in de blogplanner, maar het verandert zo vaak dat ik ook dat omslachtig vind. Digitaal is het veel functioneler.

Eindoordeel? De blogplanner is zeker fijn, maar dan vooral voor digitaal gebruik. Tenzij je echt een fan bent van papieren documentatie, dan is het een geweldig systeem.

You may also like...

3 Comments

  1. Wat een leuk artikel! Ik heb altijd al mijn blog informatie zoals gegevens, ideeën en focus in een notitieboekje staan, dat bevalt heel goed. Ik denk dat zo’n hele map met een blog planning niets voor mij zou zijn, maar wel leuk dat het bestaat. Ben dan ook best benieuwd naar de foto’s. Ik wil binnenkort mijn blog informatie in een bullet journal gaan verwerken, ben benieuwd hoe dat bevalt.

  2. Je bent goed bezig met je blog! Ik ben wel erg benieuwd hoe het er nu precies uitziet. Zelf ben ik niet zo ‘professioneel’ bezig met mijn blog, dus het is niks voor mij denk ik.

  3. Heel handig! Ik gebruik een plugin en een plan boekje…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]