Toen ik begon met mijn eerste echte blog, Violet Mirror, was het vooral met de insteek dat ik mijn ei ergens in kwijt wilde kunnen, dat ik het een eigen, persoonlijke plek in de digitale wereld zou zijn. Ik heb een jaar of twee met veel plezier op VM geblogd voor ik het tijd vond voor iets nieuws, iets dat professioneler zou zijn. In januari 2012 begon ik al met de voorbereidingen voor Vivians Vocabulaire, een hele nieuwe blog van mij die op 27 juni 2012 – mijn achttiende verjaardag, een mooie mijlpaal – haar virtuele deuren opende. De insteek daarvan dat ik nog meer plezier uit het bloggen wilde halen, maar dat het ook wat professioneler moest worden, met hopelijk meer lezers en wat meer bekendheid. Ik wist wel dat het me op den duur waarschijnlijk niet meer zou lukken om twee artikelen per dag online te zetten en dat ik het ook niet eeuwig vol zou houden om vaste categorieën op vaste dagen aan te houden. Ik wist wel dat ik die dingen op een bepaald moment niet meer vol zou kunnen houden.

Dat moment zou nu wel eens aangebroken kunnen zijn. De laatste tijd ben ik een beetje aan het kwakkelen met mijn gezondheid doordat ik veel ziek en ook vaak heel moe ben, waardoor het ook weer lastiger is om inspiratie te vinden voor blogs. Op school is het momenteel ook vrij hectisch doordat dit mijn laatste jaar is en ik erop moet letten dat alles goed blijft gaan en ik niet teveel achter ga lopen. In mijn vrije tijd heb ik dan wel zin om te bloggen, maar het is lastig om echt op leuke ideeën te komen in verband met de door mijzelf vastgestelde categorieën. Tegenwoordig heb ik niet elke week meer zin om twee recensies te schrijven (van een film/tv-serie en een boek) en ik heb ook niet elke week iets te vertellen over mijn schrijven of over mode.

Wat ik ga doen? Nee, ik ga niet stoppen met bloggen, want daarvoor vind ik het veel en veel te leuk! Ik ga het gewoon wat rustiger aan doen, mijn blog even op een lager pitje zetten. De vaste categorieën op vaste dagen gaan eruit: voortaan ga ik gewoon bloggen over wat me bezighoudt. Of dat nou een boekrecensie is op zaterdag of op woensdag, dat maakt me niets uit. Ik wil het zo leuk mogelijk houden voor mezelf en ook voor jullie! Het kan dus wel zijn dat het een aantal dagen wat stiller is, maar er komen in ieder geval wat leuke posts aan! Oh, en vanaf nu dient de blog van Annemerel als inspiratiebron: sommige dingen in mijn berichtgeving lijken misschien een beetje daarop, maar dat is dus bewust gedaan en niet met de bedoeling van plagiaat.

You may also like...

5 Comments

  1. G.root gelijk Vief, het valt ook niet mee, om steeds weer een onderwerp te vinden, terwijl je ook nog veel werk voor school moet doen.
    Doe maar lekker iets rustiger

  2. Goede beslissing inderdaad, als het te druk wordt 🙂

  3. Gefeliciteerd! Bloggen moet leuk blijven, en zonder categorieën kun je lekker kiezen in the mood of the day 🙂

  4. Je hebt groot gelijk. Bloggen moet vooral leuk blijven. En iedereen vult dat op zijn of haar eigen manier in.

  5. Moet je ook vooral doen, ben ook bezig met mijn blog momenteel 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]