Younique

Er zijn blogs waarvan ik niet zo goed kan aangeven waarom ik die wel volg en andere blogs van hetzelfde kaliber niet. Younique, de blog van Femke (freelance redacteur bij onder andere de tijdschriften Cosmopolitian en Fashionista) is precies zo’n blog. Misschien zijn het de jaloersmakend cleane foto’s, misschien is het haar sprankelende persoonlijkheid die elke keer weer zo leuk naar voren komt of misschien is het toch wel de Things that made my week…-rubriek die elke week weer een grinnik bij mij uitlokt. Hoe dan ook: ik weet het niet precies, maar ik vind Younique wél een hele leuke blog. Leuk genoeg om even wat dieper in te gaan op die leukigheid, van de blog én van Femke!

Waarom Younique een superfijne blog is

Younique is eigenlijk een van alles en nog wat-blog: Femke schrijft regelmatig over kleine knutseldingetjes en recepten die leuk én eenvoudig uit te proberen zijn, maar kan ook heel treffend en sassy schrijven over allerlei lifestyleonderwerpen. Ze houdt enorm van schrijven en dat ze het ook nog eens flink serieus neemt zonder zichzélf al te serieus te nemen, wordt vooral heel goed duidelijk uit de leuke artikelen. Uit haar blog wordt daarnaast heel erg duidelijk dat ze ook maar een gewone jonge meid is met een liefde voor leuke telefoonachtergrondjes, schatten van katten, Gossip Girl, gekkigheid en het leven vrolijk maken – om maar wat dingen te noemen. Maar Femke heeft het ook tot een soort van missie gemaakt om haar mede-jongedames te helpen hun weg naar een leuk en succesvol leven  te vinden en geeft dus volop lifestyletips, dit op een heel eerlijke en vlotte manier, eigenlijk een beetje alsof je supergezellig met een vriendin zit te kletsen!

Juist die lifestyleartikelen vind ik onwijs leuk om te lezen. Zo vond ik haar stuk over dat je je vooral niet moet schamen voor je blog heel sterk, en word ik nog steeds heel blij van de content over (wonen in) New York, want zeg nou zelf… dat is toch de droom van zo ongeveer élke jonge vrouw? Ook het overzichtje van toffe printables dat ze laatst maakte is om vrolijk van te worden en dan heb ik het nog niet over haar tips voor inspiratieloos bloggen. En wat dacht je van een fijn artikel over hoe je kunt dealen met een drukke agenda? Check!  Allemaal hartstikke leuke content dus!

Interview met Femke: ‘Iedereen heeft een eigen unique selling point’

Femke

Maar waarom de naam Younique? Wat is voor Femke als gepassioneerd én professioneel blogger hét recept voor een goede blog? En hoe beïnvloedt het professioneel schrijven haar blog eigenlijk? Die en andere vragen stelde ik haar en de antwoorden zijn net zo leuk als haar blog!

 1. Waar komt de naam Younique vandaan? Heeft het te maken met uniek zijn of met iets heel anders?

De naam  is geïnspireerd door een schoolopdracht. Het was als ik het me goed herinner in de vijfde klas van het VWO dat we de opdracht kregen om een intercultureel tijdschrift te maken. Als tijdschriftverslaafde was ik helemaal door het dolle heen. Tijdens het brainstormen voor een originele naam, bedacht ik ‘Younique’. Toen ik een aantal maanden later een nieuwe blog begon, was de keuze dan ook snel gemaakt. Het enige probleem is dat deze uiteindelijk ietwat moeilijk is om te communiceren (“Younique. You-nique, ja. Y-O-U-N-..” Afijn. Jullie snappen het.).

 1. Wat vind je het leukste: je werk als freelance tekstschrijver of je blog? En in hoeverre gaat het hand in hand?

Het is een cliché: juist de combinatie vind ik héél erg leuk. Al zou ik nooit fulltime blogger willen worden. Ik vind het gewoon té leuk om voor tijdschriften te schrijven. Dit geeft me meer voldoening dan het bloggen. Toch is juist het samenspel van mijn werk als freelance tekstschrijver en bloggen wat mijn leven juist zo leuk maakt. Geen dag is hetzelfde. Ik kan in één week iemand interviewen, een psycholoog om tips vragen betreffende een mindstyle-onderwerp en vervolgens weer Nutella-koekjes bakken voor mijn blog en een video editen. Alles is mogelijk!

 1. Wat heeft je werk je geleerd over het bloggen? En wat heeft het bloggen je geleerd over het professioneel tekstschrijven? Zijn er ook dingen die je juist totaal niet op elkaar kunt toepassen?

Ik denk dat ik dankzij mijn werk op een meer professionele manier naar mijn blog heb leren kijken. Het is heel inspirerend om te ervaren hoe tijdschriften en (online) redacteuren bepaalde zaken aanpakken – al is het maar zoiets als het bijhouden van een Instagram-account. Daar zit bij de meeste redacties echt een goed doordacht plan achter, wat mij ook motiveert om serieus met dit soort kanalen om te springen. Wat bloggen mij juist heeft geleerd over het professioneel tekstschrijven, is dicht bij mezelf te blijven. Iedere goede tekstschrijver heeft zijn eigen stem en stijl. Probeer dus niet iemand anders na  te doen, anders verspeel je juist je unique selling point.

 1. Wat is volgens jou hét succesrecept voor een goede blog? Je mag ‘m écht als recept schrijven als je dat leuk vindt!

Men neme 5 kopjes passie, 3 kopjes doorzettingsvermogen, een eetlepel talent en een snufje geluk. Ik denk dat het succes van een blog namelijk vooral in de passie en het doorzettingsvermogen van een blogger ligt. Op de derde plaats komt pas talent omdat oog voor goede content natuurlijk ook cruciaal is. Op de laatste plaats denk ik dat geluk pas aan bod komt. Denk bijvoorbeeld aan: juiste timing, een blog die viraal gaat enzovoorts. Al is dit natuurlijk niet noodzakelijk!

 1. Wat is het beste advies dat je aan medebloggers zou kunnen geven?

Onderscheid jezelf. Of je dit nou doet door middel van een nicheblog of gewoon héél originele onderwerpen uit te kiezen, waar nog niemand anders over schrijft. En ja: die onderwerpen liggen nog voor het oprapen! Juist nu er zóveel bloggers zijn is het belangrijk om iets te vinden wat jou onderscheidt van de massa.

Word jij net zo blij van Younique als ik?

You may also like...

5 Comments

 1. Ik vind Younique ook echt een leuke en vrolijke blog. Leuk interview! 🙂
  Anouk onlangs geplaatst…Gastblog: Vienna over Zoo AntwerpenMy Profile

 2. Ik kende haar blog nog niet, maar hij ziet er wel heel leuk uit!
  Annelies onlangs geplaatst…Gewoon Gelukkig #6My Profile

 3. Leuk stukje! Ik volg haar al een lange tijd en I love it!

 4. Ik ken haar blog nog niet. Eigenlijk zag ik hem al wel enkele keren langskomen op je blog. Maar ondanks mijn goede voornemen om de blogs uit je Sunday’s Blogcandy op te zoeken is dat er nog steeds niet van gekomen. Jammer maar waar.
  zwartraafje onlangs geplaatst…De redding – Jayne Ann KrentzMy Profile

  1. Ach, kan altijd nog toch 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]