Twintig en nog wat

Lifestyleblogs zijn er in het huidige blogland genoeg, maar er zijn maar weinig bloggers die met hun content echt aansluiten op de belevingswereld – om even de onderwijsterm te gebruiken – van bezoekers: hun problemen, gedachten, zorgen, conflicten, behoeften enzovoorts. Sommigen kunnen het wel en Amy van Twintig en nog wat is er daar eentje van! Ik volg haar nog helemaal niet lang, maar al toen ik voor het eerst op haar blog kwam vond ik het er ontzettend leuk uitzien en was de leeservaring heel fijn. Amy heeft bovendien een toffe unieke insteek die haar blog een bezoekje waard maakt. Tijd voor wat loftuitingen en een interview!

Waarom Twintig en nog wat the place to be is

Een website over alles wat te maken heeft met het leven, denken en doen in je twintiger jaren, gerund door iemand die zelf ook een twenty-something is: dat is Twintig en nog wat ten voeten uit. Het is een blog die niet moeilijk doet, maar die leuk is doordat het iets heeft dat heel naturel is, heel erg down to eath, zonder poespas en to the point en toegankelijk maar je hebt er ook echt iets aan. Amy schrijft heel veelzijdig, van stukken over reizen en Scandinavië tot bruisende boekrecensies en echte lifestyleartikelen. Amy komt tegemoet aan de behoefte van twintigers aan stukken die ze gewoon lekker kunnen lezen met een kop thee of aan de tuintafel én stukken waar ze echt iets aan hebben, waarin ze zichzelf kunnen herkennen of die hun levensstijl als twintiger verrijken. De artikelen helpen je vaak ook een beetje op weg in je persoonlijke ontwikkeling, je carrière, je dagelijks leven en je mindset in het op orde hebben van dingen. Heel veelzijdig en heel fijn om te lezen dus!

Wat ik heel waardevol vind aan Amy’s blog is de Twintiger aan het woord-rubriek: deze is inmiddels afgesloten maar nog steeds de moeite van het bekijken waard omdat ze hierin twintigers een enorm authentiek en inspirerend verhaal laat vertellen, iets wat veel vaker zou moeten gebeuren als het aan mij zou liggen. Daarnaast vind ik haar artikel over alleen op reis gaan en de waarde daarvan erg mooi omdat  het echt inzichten biedt. Haar stuk over wat je kunt doen als je tussen twee banen in zit geeft een mooie indruk van haar tips op het gebied van carrière maken en dat zie je ook goed terug in het artikel over een werk-privébalans. En alsof dat allemaal nog niet fijn genoeg is, schrijft ze ook stukjes over self improvement, zoals deze. Van alles wat dus!

Interview met Amy: ‘Het bloggen heeft mijn wereld verbreed’

Amy

 1. Hoe zou je jouw leven als twenty-something en blogger het beste kunnen omschrijven?

Wat een lastige vraag om mee te beginnen. Ik denk dat ambitieus, onafhankelijk, doorzetter en enthousiast wel woorden zijn die mij goed beschrijven. Naast mijn fulltime baan in de online marketing/communicatie houd ik me bezig met verschillende activiteiten en hobby’s. Mezelf ontwikkelen en nieuwe dingen proberen vind ik belangrijk en dat kan op verschillende manieren. Zo ben ik gek op reizen en de wereld ontdekken, maar ook binnen mijn vakgebied is nog veel te leren en te doen. Ik probeer daarbij altijd mijn hart te volgen en alleen maar beslissingen te maken waar ik 100% achter sta.

Als blogger ben ik wel iets veranderd in de afgelopen twee jaar. Waar ik aanvankelijk heel erg het gevoel had dat ik aan een bepaalde standaard moest voldoen en dat alle lezers zouden weglopen als er een dag niets online kwam, ben ik nu een stuk relaxter. Nu schrijf ik echt over wat ik wil en als dat even niet volgens een vast schema lukt is dat ook oké. Ik probeer me nog steeds te ontwikkelen, maar dat heeft op dit moment voornamelijk ook te maken met fotografie-skills en technische kennis. Er is nog zoveel te leren!

 1. Je schrijft op je blog over alles wat te maken heeft met het twintiger zijn. doe je dat vooral om het zelf te kunnen uiten of ook om anderen een beetje te helpen met de struggles van het twenty something-leven?

Een beetje van allebei. Dingen waar ik zelf mee zit of over nadenk kunnen een mooie inspiratiebron vormen voor een nieuwe blogpost. Soms om gedachten simpelweg van mij af te schrijven en soms als duwtje in de rug voor mijzelf, om mezelf te motiveren om bepaalde stappen te zetten.

Tegelijk deel ik mijn ervaringen juist met anderen om hen te inspireren en motiveren. Veel twintigers hebben het gevoel dat er in korte tijd veel van ze verwacht wordt (afstuderen, carrière maken, grote sociale kring opbouwen, mooie reizen maken, geweldige relatie, misschien kinderen?) en soms is het dan heel fijn als je ziet dat een ander daar ook mee moet dealen. Je hoeft niet alles goed te doen en populaire keuzes te maken, als je maar luistert naar je gevoel. En ja, hoewel ik dat echt nastreef moet ik dat soms ook nog leren.

 1. Hoe ben je op het idee gekomen om andere twintigers aan het woord te laten?

Ik merkte dat de twintigers in ‘mijn wereld’ (mijn vrienden en vrienden van mijn zusje) allemaal ongeveer hetzelfde leventje leidden als ik: universitaire studie, fulltime baan, samenwonen. Maar er zijn nog zoveel twintigers die hun leven anders invullen, andere ambities hebben en andere dingen meemaken. Daar was ik heel erg benieuwd naar. Het resultaat was prachtig, ik had niet durven dromen dat er zoveel inspirerende verhalen uit zouden komen.

 1. Wat zou je graag nog bereiken met je blog en wat vind je het mooiste van wat je al bereikt hebt? Denk je dat je ook nog zult blijven bloggen op Twintig en nog wat als je niet meer in de twintig bent?

In de twee jaar dat ik nu blog op Twintig en nog wat is er zoveel moois gebeurd, dat had ik van tevoren nooit kunnen bedenken. Af en toe mocht ik naar events of kreeg ik de kans een mooi boek te lezen dat ik anders nooit gelezen had, maar belangrijker nog vind ik alle leuke reacties en lieve mensen die ik (on- én offline) ontmoet heb. Het bloggen heeft mijn wereld verbreed en daar ben ik zo blij mee! Ik hoop dan ook dat ik dit in de toekomst mag blijven ervaren.

Of ik blijf bloggen op deze domeinnaam is een vraag die ik mijzelf de laatste tijd ook af en toe stel. Toen ik begon heb ik niet nagedacht over de houdbaarheid van de naam, omdat ik gewoon eens wilde proberen of ik het vol zou houden. Dat bloggen een van mijn grootste hobby’s zou worden had ik toen nooit gedacht! Gelukkig heb ik nog 3,5 jaar te gaan voor ik dertig word, dus alle tijd om na te denken of ik toch ga switchen. Gelukkig is dat technisch niet zo moeilijk!

 1. Wat is het beste advies dat je zou kunnen geven aan medebloggers?

Blijf dicht bij jezelf en volg het pad dat voor jou goed voelt. Daar krijg je zelf het meest energie van en dat straal je uit. Als lezer voel je die energie en dat plezier! Je hoeft niet te voldoen aan een zogenaamde standaard; jij bepaalt jouw eigen koers!

Wat is voor jou kenmerkend voor het twenty something-leven?

You may also like...

4 Comments

 1. Dankjewel Vivian, voor dit mooie stuk over mijn blog. Ik vind het een enorme eer dat ik in deze rubriek op jouw blog mag verschijnen, wat een prachtig compliment! Dank voor je mooie woorden!
  Amy onlangs geplaatst…Vlog | Op reis door Skåne met Visit SwedenMy Profile

  1. Graag gedaan, je verdient het!

 2. Heel erg leuk om te lezen en op deze manier weer nieuwe blogs te ontdekken!
  Zo simpel is dan geluk onlangs geplaatst…Een weekje vrij!My Profile

 3. Wat een mooi interview is het geworden! Ik volg Amy al heeeeel lang. Járen voor mijn gevoel en nog steeds met even veel plezier. Ik hou echt super van persoonlijke blogs en deze van haar is 1 van mijn favoriete 🙂 *Amy zelf lijkt me trouwens ook een schat hoewel ik haar niet real life ken…
  Sas onlangs geplaatst…Dreamjob interview #2: Vivian over het maken van het verschil en het inspireren van anderenMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]