Thank God It Is Monday

Af en toe ontdek ik toffe nieuwe blogs door andere toffe blogs of door bloggers met wie ik goed contact heb en die lyrisch zijn over andere stukjestikkers. Zo kwam ik via lieve blogvriendin Maaike terecht bij Thank God It Is Monday: een blog waar ik sindsdien niet meer weg te sláán ben. Deze life improvement-blog van een supertof meisje dat luistert naar de naam Melle is gewoon geweldig: ik word helemaal blij elke keer als er een nieuw artikel in mijn feed verschijnt en heel vaak word ik er ook echt enorm door geïnspireerd óf is het ontzettend herkenbaar óf allebei. Het is hoe dan ook een blog die íedereen zou moeten lezen (ja, JIJ OOK) en daar heb ik hele legitieme redenen voor!

Waarom Thank God It Is Monday gewoon de top is

Melles blog is ontstaan uit een ‘’is dit het nou’’-gevoel zoals ze het zelf beschrijft, een gevoel dat haar heeft doen beseffen dat zijzélf haar eigen geluk en succes kon creëren, dat het aan háár was om van elke dag een feestje te maken en dat zíj het was die zichzelf aan moest moedigen. En dat heeft ze ter harte genomen door te gaan bloggen over de beste versie van jezelf zijn, een girlboss worden en bereiken wat je wilt: zij staat helemaal voorop aan de zijlijn om je met confetti aan te moedigen! En dat is wat ik zó ontzettend leuk vind aan haar blog: ze schrijft ontzettend vrolijk en luchtig, ze kiest onderwerpen van het kaliber waar niemand over praat maar waar iedereen over piekert en ze slaagt erin steeds weer origineel en fris voor de dag te komen. Haar artikelen leveren echt onwijs inspirerende inzichten op, maar staan ook vol glasheldere tips waarvan je enórm veel zin krijgt om aan de slag te gaan! Daarnaast is Melle eigenlijk gewoon ons allemaal: ook zij pusht zichzelf, ook zij weet het soms even niet, ook zij probeert maar gewoon wat, ook zij wil alles goed doen en gelukkig zijn, ook zij worstelt en piekert zich een slag in de rondte… en ook daar schrijft ze over. TGIM is gewoon zo’n blog die je laat zien wat je allemaal kunt doen om te worden wie je wilt zijn én om jezelf als person te koesteren – en dat is zó zó zó zó zó cool en krachtig!

Topartikelen

Zo is er het zomervakantieartikel boordevol tips voor persoonlijke ontwikkeling mét links naar haar eigen waanzinnig goede content. Wat ik ook zo mooi vind, is dat ze al haar artikelen vol met advies en inzichten echt vanuit haar persoonlijke ervaring schrijft, en daar zit enorm veel zelfreflectie en zelfanalyse in en daar heb ik zoveel bewondering voor! Dit artikel over hulp vragen bewijst dat bijvoorbeeld, maar ook het stuk over jezelf pushen en het artikel over gelukkig moeten zijn maar het niet zijn is ook zo krachtig. En dan deze: over dat het maar net is hoe je de dingen ziet, zit zoveel waarheid in! Daarnaast vind je op haar blog ook leuke lifestyleartikelen over gelukjes en carrièretips. Genoeg keus voor powerstuff dus, en perfect voor als je het op maandag even niet meer zo ziet zitten – of als je wanneer dan ook even een boost nodig hebt!

Interview met Melle: ‘Openheid definieert een girlboss’

Melle

Toen ik Melle mailde met de mededeling dat ik haar blog graag in het zonnetje wilde zetten, schoot ze meteen in de fangirl-modus, dus dat alleen toont al aan hoe geweldig ze is!

MELLE! Je bent top! Nee maar echt, ik vind je zo top! Wat is volgens jou hét geheim van het hebben van een girlboss-persoonlijkheid?

Wat méga lief! Ik word hier dus helemaal verlegen van. Dankjewel! Dat hangt denk ik af van wat de definitie van girlboss voor jou is. Voor mij is dat het weten wat je wilt, wat je kunt en wat voor jou werkt. Vanuit mijn opvoeding heb ik altijd meegekregen dat je alles kunt. Dat als jij iets écht wilt dat het je gaat lukken. Een geheim is dan misschien een bepaalde overgave hebben en doorzettingsvermogen. Een vastberaden om een doel te behalen.

Maar ik denk dat openheid voor mij misschien nog wel belangrijker is. Dat definieert een girlboss. Door open te zijn, over wat je voelt en denkt maar ook door open te staan voor andere mensen, ideeën en gedachten, zul je merken dat de wereld om je heen ook meer open zal staan voor jou. Ik geloof daar echt heilig in.

Ik vind je blog geweldig, en een heleboel anderen met mij! Hoe voelt het om een blog te hebben die ZO populair is en waar mensen echt iets aan hebben?

Ik ben inmiddels minstens vijf keer opnieuw begonnen met een mogelijk antwoord. Over realisatiemomenten en complimenten ontvangen gesproken. Dankjewel! Want zo heb ik er nog nooit bij stilgestaan.

Mijn blog is ontstaan uit het ‘is-dit-het-nou’ gevoel. Ik wilde persoonlijke ervaringen delen maar ook concrete tips waar je, zoals je zegt, echt iets aan hebt. Een soort idealistisch beeld wat ik na wil streven. ‘Als is het er maar één!’ riep ik nog. Dat jij in je vraag stelt dat mensen daar echt iets aan hebben, dan smelt ik gewoon een beetje. Want ergens weet ik het natuurlijk wel, dat lees ik ook wel in de reacties, maar om het zo te zien staan vind ik dan toch weer méga bijzonder <3

Hoe kom je op al die inspirerende inzichten? En hoe slaag je erin ze om te zetten in sterke artikelen?

Eigenlijk zijn álle mensen die ik ooit voor een interview of bijdrage heb gevraagd mensen die ik persoonlijk heel inspirerend vind. Doordat ze bijvoorbeeld iets heel tofs doen of hebben gedaan of mensen die een bewuste keuze hebben gemaakt en hun hart volgen (werkt áltijd). Van die verhalen krijg ik altijd zo’n enorme boost positieve energie! En die inspiratie zet ik vervolgens om in blogideeën.

Dat gevoel, dat wil ik delen met mijn lezers. Of eigenlijk, met de hele wereld. En dat is precies wat ik ze ook vertel als ik iemand benader. Waarom ik diegene zo inspirerend vind, wat het met mij doet en dat het me tof lijkt om hun verhaal te delen. In wat voor vorm dan ook. Ik laat me overigens ook graag verrassen. Als iemand mij mailt met zijn/haar inspirerende verhaal levert dat vaak hetzelfde gevoel op.

Je bent ontzettend positief, maar wat zijn nou echt dingen waar je van kunt balen?

Naast natte sokken en met blote voeten op een legoblokje gaan staan, kan ik soms flink balen van onduidelijkheid. En dan vooral als je met OV ergens naartoe reist voor een afspraak, er iets uitvalt en niemand je kan vertellen hoe je toch zo snel mogelijk op je plaats van bestemming kan komen. Dat is echt wel heel vervelend! Ik hou er gewoon van om te weten waar ik aan toe ben!

Wat is het beste advies dat je kunt meegeven aan je medebloggers én aan je mede-girlbosses?

Succesvol zijn, doelen behalen en torenhoge ambities nastreven is top. Echt, maar heb vooral plezier! Of het nu je blog is, je studie, werk of persoonlijke ontwikkeling. Juist als je even niet meer weet wat je met je leven aan moet, welke kant je op wilt of wat je nu écht ‘later’ wilt worden. Als je dingen doet waar je veel plezier aan beleeft is het uiteindelijk ook makkelijker om die volgende stap te maken en te bedenken welke onderdelen je leuk vindt en kan omzetten in een baan.

Ben jij al fan van girlboss Melle en haar blog?

You may also like...

1 Comment

  1. Ik volg Melle haar blog sinds kort. Echt heel fijn om te lezen!
    Zo simpel is dan geluk onlangs geplaatst…De VakantieBieb-app | Young AdultMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]