Streets Ahead

Als het gaat om het ontdekken van nieuwe blogs, heb ik een zwak voor life- en self improvement. Ik vind het ontzettend leuk om blogs te ontdekken en te lezen die echt een soort verdieping en verrijking aanbieden, die je helpen om het beste uit jezelf en je leven te halen en die tips geven waar je ook daadwerkelijk iets aan hebt. Mijn favoriete blog op dat vlak is absoluut Streets Ahead.nl: een blog die ik op de voet heb gevolgd sinds ik hem ontdekte, ergens vorig jaar. Tijd dus om eens uitgebreider uit te leggen waarom ik deze blog zo leuk vind én om blogger Linda wat vragen te stellen!

De kracht achter Streets Ahead

Linda van Streets Ahead schrijft eigenlijk over alles wat te maken heeft met iets wat het beste living your best life genoemd kan worden. Niet alleen publiceert ze regelmatig leuke stukjes over reizen en hotspots, ook gezond leven is een favoriet onderwerp. De meest waardevolle artikelen hebben echter alles te maken met leefstijloptimalisatie: tips voor het najagen en behouden van je droomcarrière, tips om jezelf gelukkig te maken, tips om je persoonlijke groei en ontwikkeling te sturen én tips voor optimale productiviteit en tijdmanagement. Van alles wat dus! Ik vind het gewoon heerlijk om deze artikelen te lezen: Linda schrijft op een manier die heel helder is, heel fijn leest en je enorm inspireert om ermee aan de slag te gaan, om alles uit de kast te halen en jezelf een boost te geven of opnieuw uit te vinden. De onderwerpen zijn heel divers, maar blijven wel steeds verfrissend en de adviezen zijn gewoon echt bruikbaar. Het is een blog die je kan helpen om je zaakjes perfect op orde te krijgen en  het leven, maar ook de persoonlijkheid te krijgen waar je naar verlangt: ze geeft je precies dát duwtje in de goede richting! O, en daarnaast heeft ze ook nog eens een superleuke nieuwsbrief met allerlei exclusieve tips en content en freebies, superleuk!

In het kader productiviteit geeft ze bijvoorbeeld hele fijne tips voor het beginnen met een bullet journal, maar ook goedwerkende strategieën voor het leren van een tentamen en voor een hoge blogproductiviteit in een klein tijdframe. Waardevolle selfhelp-artikelen die ik met veel plezier heb gelezen zijn bijvoorbeeld haar artikel over onzekerheid, haar lijstje met dingen die je over jezelf zou moeten weten en haar overzichtje van leuke, waardevolle persoonlijkheidstests. Maar ik ben vooral heel erg enthousiast over de talloze artikelen die ze heeft geschreven en nog altijd schrijft over het bereiken van je doelen en hoe je dat zou moeten doen, want dat is gewoon heel fijn!

Interview met Linda: ‘Je bent verantwoordelijk voor je eigen succes’

Linda

Eén van mijn favoriete blogs en bloggers dus, maar hóe komt ze aan al die inspiratie en wáár haalt ze al die wijsheid vandaan, en waarom streets ahead? Daar was ik razend benieuwd naar!

 1. Streets Ahead is een life improvement blog: hoe ben je op het idee gekomen om daarover te schrijven? Wat zou je er graag nog mee willen bereiken?

Ik heb heel lang geleden een lijst gemaakt, waarbij ik alles heb opgeschreven waar ik over zou willen en kunnen schrijven. Wat vind ik leuk? Op basis van die ideeën ben ik gewoon gaan schrijven. Eerst schreef ik meer over lifestyleonderwerpen (eten, gezond leven, reizen), en hoewel ik dat nog steeds leuk vind hebben onderwerpen als productiviteit en carrière nu wel de overhand. Ik vind dat gewoon het meest leuk en interessant en schrijf er het liefst over.

De stempel “life improvement” heb ik van Bloglovin, die op hun Awards een categorie hadden die zo heette. Ik vond dat een handige naam die ook wel bij mijn blog zou passen, en waarmee bezoekers hopelijk een beeld zouden krijgen van waar mijn blog voor staat.

Wat ik zou willen bereiken is best een cliché: zo veel mogelijk mensen te inspireren alles uit hun leven te halen wat erin zit, door middel van een positieve instelling en het besef dat je verantwoordelijk bent voor je eigen succes. Wat mij ook heel mooi lijkt is als life improvement een meer erkend “genre” wordt, waardoor het denk ik makkelijker wordt voor bezoekers om te begrijpen wat het inhoudt en ook om soortgelijke blogs te vinden.

 1. Je geeft veel tips en adviezen over productiviteit, carrière, persoonlijke groei en geluk: hoe kom je aan al die kennis en ervaring? Helpt het schrijven erover jou ook wel eens met je eigen struggles?

Ja absoluut, juist! Ik heb heel vaak dat als ik zelf ergens mee zit of als ik iets heb meegemaakt of geleerd, dat ik denk, hé dat is leuk om te delen, daar hebben anderen misschien ook iets aan. En vaak zijn dat later ook gewoon reminders voor mezelf, die ik terug kan lezen op het moment dat ik ze nodig heb. Ik check dan bijvoorbeeld mijn blogpost over presenteren wanneer ik een presentatie moet geven.

Ik ben 21 dus veel (levens)ervaring heb ik absoluut niet, maar alsnog denk ik dat het voor anderen handig kan zijn. Ik heb ook wel eens gehoord dat je beter kunt leren van iemand die net iets meer weet dan jij, dan van iemand die super ervaren is en alles weet, juist omdat die eerste persoon dichter bij je staat. En dat probeer ik dan ook een beetje mee te geven.

Wat ik deel komt dus vooral uit eigen ervaring, ik heb iets meegemaakt, ik vond iets interessant, ik las een boek etc. Verder deel ik dingen die ik heb meegekregen op mijn opleiding, probeer ik veel te lezen en haal ik ook inspiratie uit bijvoorbeeld de reacties onder artikelen!

 1. Wat is het verhaal achter de naam van je blog?

Toen ik begon had ik mijn blog vernoemd naar mijn naam, simpelweg omdat ik niet wist waar ik over wilde schrijven. Maar na een half jaar ongeveer wist ik dat al beter en dat waren eigenlijk juist geen persoonlijke dingen, dus mijn blognaam paste totaal niet bij de inhoud. Toen ben ik gaan brainstormen, met namen en woorden die me leuk leken (en waarvan de domeinnaam beschikbaar was), en uiteindelijk ben ik uitgekomen op Streets Ahead, wat in het Brits een uitdrukking blijkt te zijn die iets in de trant van “voorliggen” op een bepaald vlak betekent. Dat vond ik wel passen, want ik probeer over te brengen om de beste versie van jezelf te worden, en zo dus steeds een stukje meer “voor te liggen” op jezelf.

 1. Op welke blogpost of categorie van je blog ben je het meest trots en waarom? En is er een onderwerp dat je graag nog eens zou uitproberen?

Oh, dit is een hele lastige vraag! Niet omdat ik al mijn artikelen zo briljant vind, maar omdat ik denk dat de meeste dingen wel op één lijn liggen, het een is niet veel beter of slechter dan het ander. Wel vind ik de categorie Productivity het leukst, omdat ik daar vaak de meeste inspiratie voor heb. Die zie je dan ook vooral de laatste tijd veel terugkomen.

Als ik een blogpost moet noemen waar ik trots op ben van de afgelopen tijd, dan is dat denk ik de blogpost over persoonlijke ontwikkeling, waarin ik 12 manieren noem om jezelf te ontwikkelen. Ik vind dat ik daarmee een onderwerp dat vaak wat ‘’vaag’’ is, iets praktisch heb kunnen maken.

 1. Wat is het beste advies dat je zou kunnen geven aan medebloggers?

Doe je eigen ding en wees daarbij niet bang om op te vallen! Wat vind je écht een leuk onderwerp? Schrijf daarover! Ook al ben je de enige (of juist niet). Ik vond dat op het begin lastig, maar nu ik dat meer en bewuster doe sta ik veel meer achter wat ik schrijf en dat is superleuk! Is je favoriete onderwerp iets waar al heel veel over geschreven wordt? Dan nog kun je je onderscheiden en uniek zijn met een sterke identiteit.

Als je over een populair onderwerp schrijft, denk dan ook eens na bij je artikelen: wat draag ik hier bij? Hoe kan ik dit onderwerp net even wat interessanter maken? Waarom is het voor mijn lezers interessant dat juist ik daar iets over vertel? Dat maakt het waarschijnlijk nog leuker om te lezen!

Heb jij al eens iets gehad aan de life improvement tips op Streets Ahead?

You may also like...

7 Comments

 1. Leuk interview! Ik lees haar blog ook graag, hele inspirerende artikelen
  Darina onlangs geplaatst…A Little Blog BreakMy Profile

 2. Ik kende Streets ahead nog niet, maar ga haar zeker volgen! Life improvement is iets wat ik ook wel uit wil dragen met mijn blog (maar dan misschien op een ander vlak), dus ik zal er vast inspiratie uit kunnen halen.
  Jacqueline onlangs geplaatst…Fysio? Ik kan best zonder!My Profile

  1. Dan moet je zeker eens een kijkje nemen!

 3. Leuk, ik ken deze blog nog niet!
  Lilian onlangs geplaatst…Stil zijn en stil staanMy Profile

 4. Ik volg Linda ook al een heel tijdje. Leuk blog, waar ik veel inspiratie van krijg, maar vooral een positief gevoel van ervaar!

 5. […] Vivian besteedde laatst een heel artikel aan mijn blog, wat een eer! Inclusief een interview met mij. Mocht je geïnteresseerd zijn: je leest het hier! […]

 6. […] Vivian besteedde laatst een heel artikel aan mijn blog, wat een eer! Inclusief een interview met mij. Mocht je geïnteresseerd zijn: je leest het hier! […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]