Blog Gespot: Sim’s Cup of Tea

Onder Blog gespot op 1 mei 2016

Sims Cup of Tea

Vandaag zet ik een blog in de spotlights die ik nog maar sinds kort ken, maar wel ontzettend leuk vind. Het is een blog die gaat over heel veel leuke dingen, waar je vrolijk van kunt worden en waar de persoonlijke sprankeling vanaf spat. Ik heb het over Sim’s Cup of Tea, een blog die niet alleen laat zien waar blogger Simone heel erg gelukkig van wordt, maar ook allerlei leuke content biedt die perfect is voor tijdens je pauze of als je je gewoon even lekker wilt ontspannen of amuseren!

Waarom Sim’s Cup of Tea een leuke blog is

Simone blogt over allerlei lifestyle-onderwerpen, van haar passie voor reizen tot ontwikkelingen op het gebied van televisie en film. Het is een blog die je eigenlijk leest als een (online) magazine: Simones schrijfstijl heeft iets heel vrolijks en positiefs: het laat haar enthousiasme over van alles en nog wat duidelijk zien en dat is heel aanstekelijk! De artikelen zijn niet superdiepzinnig of vernieuwend, maar ze zijn gewoon fijn om te lezen en de site is leuk om op rond te snuffelen, en die blogs mogen er ook absoluut zijn! Sim’s Cup of Tea gaat namelijk heel erg over gewoon genieten van alle leuke en fijne dingen in het leven en dat het niet altijd zo diepzinnig of uniek hoeft te zijn. Haar content is mooi verzorgd, leest fijn en inspireert je tot het opbouwen van het leven dat uit glossy magazines lijkt te komen!

Zoals ik al zei: Simone schrijft hele fijne dingen over gewoon leuk leven en daar is haar artikel over leuke manieren van opruimen en organiseren een goed voorbeeld van. Ook haar artikelen in het kader van entertainment – die echt laten zien waar ze mee bezig is – vind ik superleuk, waaronder een grappig artikel over de meest gehate tv-personages  Haar samenwerking met Blogmutsen & Co levert vaak ook hele originele artikelen op, zoals het fijne stuk over inspirerende travelquotes en dat haar content ook vaak enorm herkenbaar is, bewijst dit artikel over struggles van boekenwurmen. En o ja, dat leven leiden uit glossy magazines? Het artikel over hoe je een geweldige vriendin kunt zijn geeft daar een goed beeld van!

Interview met Simone: ‘Het is mijn blog, dus ik bepaal de regels’

Simone

Uiteraard heb ik Simone ook een paar vragen gesteld. Met wat voor mentaliteit is zij gaan bloggen? Waar schrijft ze het liefste over? Hoe zit het met het samen bloggen met haar beste vriendin? Lees snel verder voor de antwoorden!

  1. Je blog is eigenlijk ontzettend vrolijk en ook een beetje trendy. Met wat voor mentaliteit ben je begonnen met bloggen? Wat wil je uitdragen?

Wat een leuk compliment, dank je wel! De reden dat ik gestart ben is eigenlijk vrij simpel. Ik las al jaren blogs van anderen en het idee om zelf te schrijven, bleef maar aan me knagen. Uiteindelijk besloot ik in mei 2015 om het maar gewoon te doen. Als het niet zou bevallen, zou ik altijd nog kunnen stoppen. Ondertussen zijn we tien maanden verder en vind ik het nog steeds enorm leuk om te doen. Ik wil vooral schrijven over alles wat ik leuk vind. Vandaar dat de onderwerpen ook vrij uiteenlopend zijn. Maar dat vind ik er juist zo leuk aan. Het is mijn blog, dus ik bepaal de regels. Heerlijk!

  1. Je hebt eigenlijk twee hoofdonderwerpen: reizen en entertainment. Wat vind je het leukste om over te schrijven?

Klopt. Ik houd enorm van reizen en enorm van tv-series kijken. Dit zijn ook absoluut mijn favoriete onderwerpen. Ik vind deze twee dus ook het leukst om over te schrijven. Jammer genoeg ben ik niet altijd zelf op reis, dus er zijn niet altijd persoonlijke travel stories te vinden. Maar dat los ik dan op door middel van mijn Bucket Lists. Ik geniet er enorm van om nieuwe plekken te ontdekken via het internet, zodat ik deze met jullie kan delen.

  1. Je woont samen met je beste vriendin en zij schrijft ook wel eens stukjes op je blog. Bloggen jullie echt samen of is Sim’s Cup of Tea vooral jouw kindje?

De titel van mijn blog verraadt het al een klein beetje, want Sim is een afkorting van Simone. In eerste instantie is het dus mijn kindje, maar Tasja helpt me echt enorm goed en daar ben ik ontzettend blij mee. Naast mijn fulltime baan, ben ik nog ruim dertig uur per week met Sim’s Cup Of Tea bezig, dus het is fijn als zij af en toe ook een stukje schrijft. Daarnaast vind ik haar schrijfstijl geweldig en kan ik er enorm van genieten als er stukken van haar online komen!

  1. Je hebt heel veel blogs gelezen voordat je begon met bloggen. Wat heb je daar vooral van geleerd en wat heeft de ervaring je bijgebracht?

Wat ik vooral geleerd heb is hoe je het beste met een blog kunt starten. Wat je er voor nodig hebt, hoe je het beste een naam kunt bedenken etc. Daarna ben ik eigenlijk mijn eigen weg gaan volgen. Dat is zo fijn, iedereen kan het op zijn of haar manier doen. En dat maakt het nu net zo leuk!

  1. Wat is het beste advies dat je aan medebloggers zou kunnen geven?

Blijf altijd dicht bij jezelf! Ga bijvoorbeeld geen samenwerking aan met producten of diensten die totaal niet bij je passen. Dan houd je jezelf voor de gek en dan is het ook niet meer leuk om te doen. Daarnaast is het ook belangrijk dat je doet waar jij je goed bij voelt. Ik vind alle ‘regels’ die door blogland gaan een beetje onzin. Het is jouw stukje internet en jij bepaalt wat er op komt! Zo houd je het ook vol en wordt het geen ‘moetje.’

Heb jij Sim’s Cup of Tea al eens bekeken?

Reacties
CommentLuv badge