Blog Gespot Nouksan

Wat is het alweer een tijd geleden dat er een artikel online kwam in de Blog Gespot-reeks! De laatste keer was het Shifra Jumelet die de hoofdrol speelde met haar blog A Cup of Life. Dat was in november en daarna heb ik gewoon geen tijd gehad om bloggers te benaderen, interviews uit te werken en de blogs zodanig bij te lezen dat ik een compleet beeld had van de content. Maar nu vond ik het toch wel weer tijd worden om iets met deze rubriek te doen: er staan zoveel mooie en inspirerende blogs in mijn feed op Bloglovin’ dat het begon te kriebelen om daar hele mooie stukken over te schrijven. Dus ging ik heel fanatiek blogs lezen, interviewvragen bedenken en bloggers mailen en zie hier het resultaat! Vanaf vandaag één keer in de twee weken een Blog Gespot: een artikel over één van mijn favoriete blogs, bestaande uit lofprijzingen en een interview met de blogger in kwestie. De eerste van deze reeks gaat over niemand minder dan goede vriendin Anouk van Nouk-san.nl: mijn vaste vormgever én degene die mijn hosting regelt. Oftewel: degene zonder wie mijn blogs niet eens zouden bestaan!

Waarom Nouk-san één van mijn favoriete blogs is

Ik ken Anouk echt al een behoorlijk lange tijd: we zaten destijds allebei op een Harry Potter-forum, zij maakte wel eens avatars en signatures voor me en we raakten op zeker moment bevriend. Zij was het die suggereerde dat ik een blog moest beginnen en die me eigenlijk alle kneepjes van het vak heeft uitgelegd over WordPress, webdesign, Google Analytics… het is misschien wat overdreven om te zeggen dat ik zonder haar het bloggen niet zou hebben ontdekt, maar zij heeft me er in ieder geval wel echt toe geïnspireerd om ermee te starten. Sterker nog: ze heeft me vanaf het begin ondersteund door mijn lay-out steeds te verzorgen en me de hosting aan te bieden en dat bevalt nog altijd heel erg goed! Daarnaast is ze ook gewoon een ontzettend leuk persoon met wie ik het altijd enorm gezellig heb, die altijd klaarstaat als ik iets wil bespreken of ergens hulp bij nodig heb. Ze is iemand die mij nooit als chronisch ziek of gehandicapt heeft gezien maar altijd gewoon als Vivian en dat vind ik nog steeds heel erg fijn.

Maar goed, back to the blog! Zolang ik Anouk ken, is zij ook aan het bloggen geweest. Eerst heel persoonlijk en daarna steeds meer rondom creativiteit en papierwaren. Hoewel het niet zo mijn ding is, komt ze wél heel vaak met hele leuke dingen. Haar blog heeft een heel persoonlijke eigen stijl: het is heel casual en fris en persoonlijk, maar ook professioneel op haar eigen manier. Regelmatig reviewt ze knutselspulletjes of maakt ze DIY’s in de vorm van video’s of how to’s en geeft ze tips over het shoppen van leuke dingen. Ik vind het altijd wel heel erg leuk om te lezen en te zien hoe ze dit doet en vooral hoe blij ze ervan wordt! Eigenlijk gewoon als een soort knutseljuf. En wat ik ook zo leuk vind: er zijn nog maar weinig mensen echt met papierwaar bezig tegenwoordig en dat zij het er een beetje in houdt met haar liefde voor knutselen en post vind ik heel erg leuk. O ja, en ze verkoopt ook superleuke spulletjes die stiekem wel heel erg tof zijn voor mensen met een liefde voor notitieboekjes, stickers, washitape en meer (guilty as charged!) Eigenlijk is  Nouk-san gewoon een hele leuke blog om lekker op rond te struinen zonder dat je iets specifieks tegenkomt, want alle leuke dingen die je tegenkomt en die wel wat voor jou zijn, zijn een soort cadeautjes waarvan je niet wist dat je ze wilde hebben!

Interview met Anouk: ‘Ik word er blij van!’

Anouk

 1. Je bent een bezig bijtje: een blog met veel DIY’s, een bedrijf voor webdesign en –hosting en ook nog een webshop in papierwaren. Hoe combineer je alles? Wat vind je het leukste om mee bezig te zijn? En wat hoop je nog te bereiken?

Haha, ja, klopt. Soms vraag ik me ook wel af hoe ik alles af krijg, maar ik moet iets om handen hebben… als ik niks te doen heb, zit ik mezelf echt in de weg. Dus verzin ik altijd iets om te doen! In dat opzicht komen drie onderdelen dus heel goed uit. Hoe ik het combineer? Plannen. Toevallig één van mijn kwaliteiten, hoewel het natuurlijk ook wel eens mis gaat… Dan duurt iets toch langer dan ik het had verwacht en moet ik enkele dingen doorschuiven. Ik werk trouwens meestal met dagen: een dagje blog, een dagje design en een dagje shop. Mail, social media, bestellingen e.d. natuurlijk wel gewoon dagelijks, want dat gaat gewoon door!

Ik vind het heel lastig om aan te geven wat ik het leukste vind. Het ene moment vind ik het heerlijk om lekker te knutselen of met papier bezig te zijn. Het andere moment kan ik uren achter mijn beeldscherm zitten om een ontwerp of website (van een klant) te realiseren.

Wat ik wil bereiken? Mensen, haha. Ik vind het enorm leuk om te bloggen, dus dan is het ook leuk dat mensen het lezen en eventueel reageren natuurlijk. Ik hoop in de toekomst misschien wel op wat meer interactie! Design loopt al erg goed, hiermee kan ik alleen hopen dat dit zo doorgaat. Ik ben overigens wel bezig om me te verdiepen door middel van een cursus en boeken, voor design, maar ook het blog en de shop. Voor de shop heb ik al plannen klaarstaan voor maart en ik hoop natuurlijk altijd op meer bestellingen! Al is het alleen maar om ze in te kunnen pakken, want dat vind ik erg leuk om te doen 😉

 1. Waar is je liefde voor creativiteit en bloggen vandaan gekomen?

Da’s een goeie! Ik denk dat ik creativiteit in mijn genen heb zitten. Mijn vader houdt bijvoorbeeld van fotografie en mijn moeder van werken met textiel. Toch ben ik een andere kant op gegaan. Waarom? Geen idee! Ik kleur en teken ook al zo lang ik het weet, haha. Ik weet niet zo goed waar het precies vandaan komt verder, wanneer ik er echt mee ben gestart. Bloggen was voor mij eerst een online vorm van een dagboek. Nu ik er erop terugkijk, vind ik dit stom, maar ik was toen een tiener. Later ontdekte ik eigenlijk pas de blogwereld, want ik deed het eerst voor mezelf. Pas in 2012 of 2013 ben ik het bloggen en de creativiteit gaan combineren! Samen met papier natuurlijk, want daar heb ik altijd al een liefde voor gehad. Ik verzamel bijvoorbeeld al jaren kaarten. Nu ik het erover heb… Misschien binnenkort weer eens een postcrossing update of kaartencollectie video! Haha.

 1. Je bent intussen ook nog naarstig op zoek naar werk in het onderwijs. Zou je stiekem (of niet zo stiekem) niet je beroep willen maken van het blogger en ondernemer zijn?

Om je een geheim te vertellen: ik ben niet meer heel actief op zoek naar werk in onderwijs (of eigenlijk pedagogiek). Ik heb een half jaar actief gezocht naar vacatures en gereageerd. Hieruit zijn alleen maar afwijzingen gekomen. Bovendien is er gewoon niet heel veel (in mijn regio) te vinden wat ik kan en mag doen. Ik heb bijvoorbeeld geen jeugdzorgprofiel en ik heb (te) weinig ervaring voor MBO banen. Alleen nanny zou een oplossing zijn, dus daar kijk ik af en toe nog wel eens naar. Ik doe momenteel vrijwilligerswerk op een basisschool en daar haal in dat opzicht genoeg voldoening uit. Daarbij vind ik het inderdaad veel te leuk om thuis bezig te zijn met bloggen, design en de shop! Als ik terugdenk aan hoe weinig tijd ik voor mijn bedrijf had tijdens mijn studie zou ik niet meer terug willen. Mijn ouders zeggen dat ik een baan van 32 uur zou moeten aangrijpen als dit me wordt aangeboden of als ik het tegenkom, maar ik zie dit niet zo zitten. Ik werk momenteel bij de post waar ik nog anderhalf jaar kan blijven werken waarschijnlijk en dat vind ik wel prima. Verder richt ik me inderdaad lekker op mijn bedrijf, want daar word ik blij van! Maar als ik echt een leuke vacature tegenkom, zal ik er zeker op reageren.

 1. Ben je veel bezig met samenwerkingen, SEO, bezoekersaantallen en promotie of is het meer hobbybloggen wat je doet?

Ik denk een combinatie van beiden. Mijn blog is al wel zolang online en heeft bezoekersaantallen waarbij samenwerkingen worden aangevraagd, maar ik verdien eigenlijk niet echt iets met mijn blog. Ik krijg voornamelijk gratis producten ter review. Een gesponsord artikel of betaalde links in een artikel komt slechts af en toe voor, maar dat vind ik ook helemaal niet erg! Ik wil ergens over schrijven waar ik achter sta. Ik blog over creativiteit omdat ik dit leuk vind en dit wil ik ook uitstralen. Heel af en toe heb ik na de samenwerking alsnog het gevoel dat het misschien niet helemaal mijn ding was, maar dan weet ik dit voor een volgende keer. Overigens merk ik dat het in deze sector iets lastiger is om geld te verdienen met je blog, maar dat vind ik niet zo’n probleem. Ik doe wel aan SEO en promotie op social media, maar verder (nog) niet echt. Dat betekent trouwens niet dat ik het niet leuk vind om te zien dat het aantal bezoekers of volgers omhoog is gegaan, want dat is altijd leuk! En ik houd dit ook wel een beetje in de gaten, maar het is niet mijn hoofddoel met bloggen. Ik zit er dus een beetje tussenin, denk ik?

 1. Wat is het beste advies dat je kunt geven aan medebloggers?

Volg je hart! Daar kan ik heel kort over zijn. Dit is iets wat ik ontdekt heb afgelopen tijd. Niets moet!

Naast haar blog houdt Anouk zich dus ook bezig met webdesign en webhosting (By Nouk) en een webshop (Post & Papier en Nouk & Co). Neem zeker eens een kijkje, want de producten zijn hartstikke leuk en wie weet kan ze nog eens iets voor je betekenen!

You may also like...

4 Comments

 1. Vief, leuk stuk, ook het stuk voor het interview! Dankjewel <3 Binnenkort weer met je weblogs bezig voor een update achter de schermen 🙂
  Anouk onlangs geplaatst…This Is Me: schrijf-, teken- en plakboekMy Profile

 2. Heel erg leuk interview! Het enthousiasme komt heel erg goed over. 🙂
  Zo simpel is dan geluk onlangs geplaatst…High tea, bios en spelletjesMy Profile

 3. Leuk zo’n stukje, ik ben wat blog rond aan het struinen (hoi!) en ik ga ook zeker vaker eens een kijkje nemen bij Nouk-sannu 🙂 De ambitie spettert er vanaf !

 4. Wat een leuk interview! De blog is ook zo leuk 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]