Blog Gespot Lisanneleeft

Als er één blog zou moeten zijn die mij enorm inspireert, waar ik elke dag naar wil terugkeren en waarvan de blogger echt een voorbeeld voor mij is, dan is het Lisanne Leeft.nl wel. Ik heb Lisanne ontdekt via mijn zus, die haar al een tijdje langer volgde, en omdat ze erg populair was in mijn bloggernetwerk: en sinds de dag dat ik voor het eerst op haar site kwam, is ze mijn favoriet geworden. In deze eerste editie van Blog Gespot vertel ik meer over haar blog én stel ik Lisanne wat prangende vragen over haar blog, bloggen en haarzelf!

Lisanneleeft.nl

Lisanneleeft.nl blogt over van alles en nog wat: mindstyle en lifestyle, maar ook hoe het met haar persoonlijk gaat, en dan vooral in het kader van haar gezondheid: ze heeft namelijk de ziekte van Lyme, hoewel men heel lang heeft gedacht dat ze fibromyalgie had. Ze schrijft over het ziek zijn en over het leven met een chronische ziekte (de lepeltheorie is bijvoorbeeld onder mijn aandacht gekomen dankzij haar artikel erover), maar ook over dingen die haar blij maken, over positief in het leven staan en gelukkig zijn en veel genieten, over persoonlijke groei en productiviteit… over van alles en nog wat, heel veel dingen die mij inspireren en waar ik ook veel mee bezig ben dus! Daarnaast vind ik haar schrijfstijl heel leuk: lekker ontspannen, toegankelijk en vooral inspirerend omdat er vaak echt dingen in staan waar je iets mee kunt!

Ik had het net al over de lepeltheorie, maar ook het idee van het bullet journal heb ik van Lisanne en momenteel ben ik ook bezig met een feelgood book. Maar ook de dingen die ze schrijft over hoe ze in het leven staat en gewoon hoe ze is vind ik super en enorm inspirerend! Ze is ook gewoon echt hét voorbeeld voor mij van doorgaan met wat je gelukkig maakt, ook als het leven je keihard in je gezicht uitlacht.

Interview met Lisanne

Lisanne

Bron beeld: Lisanneleeft.nl

Ik mailde Lisanne om te vragen of ik haar (schriftelijk) mocht interviewen voor dit artikel en daar was ze meteen enthousiast over, dus daar was ik weer heel blij mee!

 1. Je blogt veel over je gezondheid en het chronisch ziek zijn: merk je dat het bloggen daarover ook echt een uitlaatklep is, dat je daardoor beter met je situatie kunt omgaan? Of juist niet?

Ja, eigenlijk wel! Toen ik begon met bloggen was ik best gesloten over hoe het écht met me ging en hield ik dat altijd een beetje vaag. Op een gegeven moment was ik eens wat meer open en de reacties die daarop kwamen waren voor mij echt verrassend. Ik vond het bijzonder dat er mensen zijn die via mijn blog met me meeleven en me een hart onder de riem steken! Sindsdien ben ik veel opener over hoe het met me gaat en ik merk dat de reacties me weer kracht geven om door te zetten.

 1. Je bent voor veel bloggers die ook ziek zijn een inspiratie: hoe vind je dat?

Ik weet niet of ik dat ben hoor, haha. Maar ik vind het wel heel goed dat er mensen die ook ziek zijn ook beginnen met bloggen! Bloggen is iets wat veel mensen met relatief weinig moeite kunnen doen, ik denk dat bloggen daarom ook zo’n fijne hobby is voor veel zieke mensen. Ondanks dat je ziek bent kun je toch iets moois en leuks opbouwen en plezier hebben met het maken van je blog! Mij geeft dat in elk geval een erg goed gevoel, ik denk dat dat voor anderen ook zo geldt.

 1. Als je kijkt naar hoe jouw manier van bloggen is veranderd, wat zie je dan vooral?

Ik ben een stuk persoonlijker geworden. En ik heb natuurlijk mijn schrijfstijl ontwikkeld en beter geleerd om foto’s te maken. Dat is eigenlijk een logische ontwikkeling als je met bloggen bezig bent, je leert er steeds een beetje bij!

 1. Wat vind je het állerleukste aan het bloggen? En wat vind je er stom aan?

Ik vind het allerleukste dat ik gewoon lekker elke dag kan bezig zijn met iets dat ik wél kan. Ik kan zo veel dingen niet, maar dit is iets wat ik wel kan volhouden en waarin ik wel volwaardig ben.  Ik vond het heel rot dat het voor mij onmogelijk bleek om te werken, maar nu doe ik dat toch, door middel van mijn blog. Dat vind ik echt heel bijzonder, ook omdat ik bloggen zo’n fijne bezigheid vind!

Het stomste vind ik dat er altijd wel mensen zijn die een oordeel over je hebben, juist als je open bent denken mensen dat ze je helemaal kennen en best over je kunnen oordelen. Dat komt niet zo heel vaak voor, maar als het voorkomt is het niet leuk.

 1. Wat is het beste advies dat je aan medebloggers kunt geven?

Heb vooral plezier en maak iets moois van je blog!

Ken jij Lisannes blog al?

You may also like...

7 Comments

 1. Leuk idee om andere bloggers een in de spotlights te zetten! 🙂

 2. Lisanne is ook abosluut mijn favoriete blogger. Ze is echt een inspiratiebron voor mij. Ontzettend leuk dat je lisanne hebt kunnen intervieuwen voot dit artikel.

 3. Leuk! 🙂 Ik vind Lisanne echt onwijs leuk. Ze schrijft fijn en is een inspiratie voor velen.
  Liefs Kim

 4. Wat een leuk idee van je! Lisanne is ook één van mijn blog inspiraties, ja. Toen ik net begon was het mede dankzij haar. Ik vind ’t heel bijzonder, hoe zij in ’t leven staat.

 5. Leuk! Ik volg Lisanne ook al een heel lange tijd, ze schrijft zo fijn en lijkt me een heel leuk persoon 🙂

 6. Heel erg leuk! Ik volg Lisanne ook al een hele tijd. 🙂

 7. Ooh dit is echt heel leuk om te lezen zeg! Lisanne volg ik ook al een poos en haar blog is gewoon zo gezellig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]