Lifesome

Een blogger die ik al een poosje met hart en ziel volg, is Kirsten. Zij blogde eerst een hele tijd op Kirstenjoy en dat oogstte bij mij heel veel bewondering voor haar vermogen om, ondanks haar chronische ziekte, toch van elke dag – nee, van elk moment eigenlijk – een soort feestje te maken. We waren een soort collega’s bij Hoezo Anders en al snel werden we dus ook blogcollega’s (toen ik eenmaal ontdekte dat ze een blog had haha). Ik wilde haar altijd al eens een ereplaatsje geven op mijn blog, maar door haar intensieve revalidatie heeft dat even op zich laten wachten. Eigenlijk helemaal niet erg, want Kirsten blogt sinds haar herstel op Lifesome.nl: blijer, gelukkiger én gezonder dan ooit!

Waarom je Lifesome echt zou moeten volgen

Lifesome is een gem, zoals we dat zeggen: een pareltje, een juweeltje, een schitterend stukje internet waardoor de rest van het wereldwijde web een stukje mooier wordt. Dat komt door Kirsten en haar geweldige levenslust: ze lacht, straalt, sprankelt en lééft en het is ontzettend duidelijk dat ze echt iets van het leven en van háár leven maakt. Op haar blog vind je mooie dagboekhersenspinsels, maar ook héél veel vrolijke knutsel- en DIY-dingen, want knutselen, tekenen en eigenlijk alles wat met creativiteit te maken heeft is haar op het lijf geschreven. Daarnaast schrijft ze ook over alles wat haar blij maakt, van toffe winkels tot vrolijke uitstapjes en verrijkende gadgets. Maar… ook dat is nog niet alles. Nee, Kirsten wil zoveel mogelijk blijheid en positiviteit verspreiden en dat doet ze door het opzetten van hele toffe feelgoodprojecten waarmee ze de wereld echt een stukje mooier maakt.

Dat ze een mooi mens is met een hele mooie mindset, wordt duidelijk in dit persoonlijke stukje over hoe bijzonder haar 2015 was. Haar creativiteit en levenslust blijkt goed uit deze DIY voor vakantiefoto’s en wat haar feelgoodprojecten betreft…  nou ja, neem maar gewoon een kijkje op de pagina van Project Lach en dan snap je waarschijnlijk wel waarom ik haar zo’n tof mens vind!

Interview met Kirsten: ‘Ik heb een engeltje op mijn schouder gehad’

Kirsten

Hoe dol ik ook ben op haar persoonlijkheid en haar blog, ik was toch ook wel heel erg nieuwsgierig naar Kirsten. Want ja, ze is wél flink ziek geweest en nu danst en huppelt ze weer door het leven: prachtig natuurlijk, maar hoe is dat precies gebeurd? En welke rol heeft haar blog daarin gespeeld? Die vragen beantwoordde ze maar al te graag.

  1. De meest prangende vraag: je bent een hele tijd behoorlijk ziek geweest, maar nu lijk je weer helemaal gezond. Wat had je precies en wat is er gebeurd waardoor je nu pretty much beter bent?

Goede vraag! En meteen de lastigste om voor mij te beantwoorden. Ik heb een hele tijd niet geweten wat mij zo ziek maakte en zelfs toen er een positieve uitslag op een ziekte was, bleek het niet te kloppen. Er is vaak gezegd dat het psychisch zat, maar de therapieën die ik daar op dat moment voor kreeg, hielpen niet en zorgden alleen maar voor achteruitgang. Ik kwam vanuit een rolstoel op bed te liggen door een abnormale reactie van mijn lichaam op een val van de trap en 5 maanden later werd ik opgenomen in een revalidatiecentrum.

Ik had blijkbaar een pijnstoornis ontwikkeld en het komt er eigenlijk op neer dat mijn hersenen heftige pijnprikkels doorgaven terwijl daar geen directe aanleiding voor was. Daar kwam ook nog een soort kortsluiting bij waardoor ik van mijn tenen tot mijn nek mijn spieren niet meer goed aangestuurd kreeg, een soort verlammingsverschijnselen. Ik heb als een klein kindje alles weer opnieuw moeten leren: zitten, staan, lopen, rennen. Stress en een opeenstapeling van allemaal kleine issues kan een hoop met je lichaam doen. Je weet vast wel dat je van stress een hartaanval kan krijgen, maar het kan je lichaam dus ook compleet verlammen. Ik ben een geluksvogel dat alles goed gekomen is, en ik denk soms best dat ik een engeltje op mijn schouder heb gehad.

  1. Met je blog Lifesome verspreid je ontzettend veel blijheid, inspiratie en positiviteit. Waar haal je die enorme energie vandaan en heb je hier een speciale missie mee?

Ik ben begonnen met bloggen toen het allemaal niet zo goed ging met me en het was op dat moment vooral een fijne afleiding. Bloggen over de dingetjes die mij blij maakten, maakten mij en zo te lezen ook anderen blij en dat is best een fijn cirkeltje, moet ik zeggen. Dat het niet goed ging, betekende gelukkig niet dat ik me ongelukkig voelde en ik haalde (en haal nog steeds) ontzettend veel uit het schrijven voor mijn blog. Ik was heel bewust bezig met: wat kan ik en wat maakt me blij? Nu scheelt het enorm dat ik creatief aangelegd ben en er ook liggend een hoop te knippen en te plakken valt. Ik wilde anderen laten weten dat niet alles perfect hoeft te zijn om gelukkig te zijn.

Nu gaat alles weer helemaal goed, maar voelt elke dag nog steeds als een geluksmomentje. Het is geweldig om elke ochtend op te kunnen staan en ‘gewoon’ te leven. Dat is bizar als je kijkt naar hoe ik er een jaar geleden bij lag. Ik moet zeggen dat het soms wel confronterend is om over te schrijven, maar ik hoop wel echt over te kunnen brengen dat het zo belangrijk is om lekker te gaan leven, te genieten van de dingen om je heen en te doen wat JIJ leuk vindt. Het leven is zo mooi!

  1. Je bent heel creatief en veel met DIY’s bezig. Is dit iets waar je later nog serieus mee aan de gang wilt? Wat zou je graag nog willen met je blog?

Over doen wat je leuk vindt gesproken… ja! Ik zit nu midden in mijn studiekeuze en een eerste criterium is: iets waar ik mijn creativiteit in kwijt kan. Ik hoop later iets te kunnen doen met media, schrijven en ontwerpen. Wat me bijvoorbeeld heel gaaf lijkt is schrijven voor een tijdschrift óf de lay-out voor een tijdschrift in elkaar zetten, maar bijvoorbeeld webdesign is ook iets dat ik graag zou willen leren en ooit een eigen stationery-lijn hebben is eigenlijk wel mijn grootste droom.

Met mijn blog wil ik gewoon lekker verder blijven gaan zoals ik nu bezig ben. Ik hou me vast aan bloggen wanneer ik daar zin in heb en geen verplichtingen, want het is een hobby en verplichtingen zijn er al genoeg. Wat me wel heel tof lijkt om te gaan doen, is het in beeld brengen van interactie met mensen op straat. Dat zie je veel in televisie programma’s of YouTube-filmpjes en ik zou zoiets wel eens in foto’s en woorden willen proberen.

  1. Wat heeft jouw blog jou allemaal gebracht? Heeft het je gezondheid beïnvloed?

Nu ik er zo over nadenk, heeft mijn blog me vooral wat meer zelfvertrouwen gegeven. Ik heb het altijd ontzettend eng gevonden om mijn verhaal en delen van mijn leven te delen. Ik heb vaak genoeg stukken niet gepubliceerd omdat ik wist dat bekenden het zouden gaan lezen, maar ik moet zeggen dat ik daar nu wat minder moeite meer mee heb en ik wat zekerder ben van mijn zaak. Wanneer je begint met bloggen denk je vaak ‘maar mijn leven en ik zijn toch helemaal niet interessant genoeg…’, maar dat is het wel. Iedereen is uniek en iedereen heeft een verhaal. Het is zó gaaf om steeds meer te horen dat anderen het leuk vinden om mijn stukken te lezen, dat ik ze inspireer of dat het ze blij maakt.

Daarnaast heeft het me vooral de leukste hobby ooit gebracht! Ik kan mijn liefde voor schrijven en ontwerpen in één combineren op mijn eigen plekje op het internet. Dat klinkt best tof toch! Zo’n hobby was precies wat ik nodig had in de tijd dat het niet goed ging met mijn gezondheid. Toen aan school werken ook niet meer lukte en daar een hoop frustraties mee gepaard ging, was het heel fijn om toch elke dag een soort ‘doel’ te hebben. Ik zou niet weten wat ik zonder mijn blog moest (en moet).

  1. Wat is het belangrijkste advies dat je aan medebloggers zou willen geven?

Doe waar je blij van wordt en blijf vooral gewoon lekker jezelf. Dat is zo belangrijk! En ook al klinkt het simpel, het is soms nog best wel eens lastig als je aan verwachtingen van anderen wilt voldoen.

Ga jij een kijkje nemen op Kirstens blog?

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]