Dinastie

Om de week zet ik op donderdag één van mijn favoriete blogs in het zonnetje: ik schrijf een stukje over waarom ik die blog zo tof vind én interview de blogger in kwestie! Vorige keer mocht Lisanne het spits afbijten: deze keer is het de beurt aan Dinastie! Een blog die ik nog niet zo superlang volg, maar wel echt ontzettend leuk vind.

Dinastie

Dinastie is vooral een ontzettend vrolijke, gezellige en happy blog! Ik ben er terecht gekomen door veel andere blogs die het over haar hadden en door een beetje rondkijken op Bloglovin’ en ik was eigenlijk meteen verknocht. Dina heeft het niet per se heel makkelijk: ze heeft een burn-out gehad en zit daardoor thuis met psychische klachten. Maar net als ik gebruikt ze haar ziekte om meer vat te krijgen op wat haar gelukkig maakt en om zichzelf beter te leren kennen en daarom kan ik me zo goed vinden in haar blogs!

Ik kan het eigenlijk niet zo goed uitleggen, maar als ik op haar blog rondhang, is het eigenlijk een beetje alsof ik thuiskom! Dat heb ik maar bij weinig blogs, en het komt doordat Dina gewoon heel makkelijk schrijft, alsof ze een vriendin van je is met wie je een kop thee aan het drinken bent. De vrolijkheid en positiviteit stralen ervan af,terwijl er ook plaats is om af en toe aandacht te hebben voor de minder leuke dingen en dat vind ik heel goed. Dit eerlijke blogje over wat ze heeft geleerd van ziek zijn vind ik bijvoorbeeld heel sterk, maar ook gewoon haar gezellige lifestyleblogs zoals deze over blij worden van moestuintjes en haar droom van een eigen bloemenwinkel. Weet je wat het is met Dina? Ze is gewoon een superleuk mens, blogt heel persoonlijk en heeft daardoor ook een superleuke blog!

Interview met Dina

Dina

Toen ik vroeg of ik haar mocht interviewen, was Dina meteen superenthousiast – zoals we van haar gewend zijn, haha – en er kwamen hele leuke antwoorden uit!

 1. Je bent begonnen met bloggen naar aanleiding van een niet zo prettige periode in je leven, toch? Hoe is dat zo gekomen?

Zoals dat nu eenmaal gaat in moeilijke situaties, werd ik weer eens behoorlijk met mijn neus op de feiten gedrukt. Je wordt dan met beide benen op de grond wordt gezet en beseft je weer even dat het leven zomaar voorbij kan zijn. Toen een familielid van mij ernstig ziek bleek, begon ik steeds meer na te denken over wat mij nu eigenlijk écht gelukkig maakt. Ik besloot om iedere dag even stil te staan bij de dingen waarvan ik die dag had genoten. Dit heeft er voor gezorgd dat ik mij veel meer bewust ben geworden van de dingen die ik doe. In die tijd begon ik mijn blog. Op mijn blog schreef ik af en toe een lijstje met geluksmomentjes.

 1. Hoe heeft je blog je geholpen met het verwerken van die nare periode?

Mijn blog was in die tijd een soort reminder voor alle dingen in het leven die zo mooi zijn. Ik kan niet echt zeggen dat mijn blog mij heeft geholpen met verwerken van dingen, maar het heeft zeker geholpen bij het ontwikkelen van meer bewustzijn over wat mij nu eigenlijk gelukkig maakt.

 1. Je blog staat in het teken van vrolijke dingen en dingen en dingen die jou blij maken. Is er wel eens een moment waarop je over iets wilt schrijven, maar dat eigenlijk niet bij je blog vindt passen?

Iedereen weet dat het leven niet alleen maar confetti en glitters is, ook minder leuke dingen horen nu eenmaal bij het leven. Soms zijn er dingen waarover ik schrijf, die in eerste instantie misschien niet zo positief lijken, omdat mensen met dit onderwerp vaak negatieve associaties hebben. Ik probeer er dan een zo positief mogelijke draai aan te geven. Er zijn op deze manier geen dingen die niet bij mijn blog passen denk ik.

 1. Is er iets waar je nooit over zou bloggen? En is er iets waar je eigenlijk wel over wilt bloggen, maar dat niet durft?

Ik zou nooit iets schrijven waar ik niet achter sta of over onderwerpen die niet bij mij passen. Er zijn eigenlijk geen dingen waar ik graag over zou willen schrijven, maar het niet durf. De dingen waar ik niet over blog, wil ik gewoon niet delen, maar dat heeft niet per se iets met durven te maken. Sommige dingen zou ik gewoon nooit op internet plaatsen, dat zijn dingen die ik bijvoorbeeld een voorbijganger op straat ook niet zomaar zou vertellen.

 1. Wat is het beste advies dat je kunt geven aan medebloggers?

Het klinkt misschien als een saai advies, maar het is echt de beste die ik heb. Mijn allerbeste advies (voor het leven en) voor bij het bloggen is: Geniet!

Kende jij Dina’s blog al? Zo ja, wat vind je ervan?

You may also like...

6 Comments

 1. Ik volg Dina ook. Ik lees niet alles wat online komt, maar wel veel. Leuke rubriek, Vivian. Al had ik dat volgens mij al eens gezegd.

 2. Heel erg leuk! 🙂 Ik vind Dina ook echt heel tof. Zo fijn positief, maar niet ‘eng positief’ zoals sommige mensen dat wel eens kunnen worden. Mocht je dit lezen Dina: ga zo door, je bent echt heel erg goed bezig. Je maakt de wereld echt een beetje mooier.

  1. Mee eens! Positief, maar niet op zo’n drammerige positiviteitsgoeroe manier. Gewoon vrolijk en enthousiast. Leuk dat je op deze manier bloggers in het zonnetje zet!

 3. Echt ontzettend leuk om te lezen Vivian, dankjewel! <3

 4. Heel erg leuk gedaan Vivian. Ik volg Dina haar blog ook en word altijd erg blij van haar blogjes.

 5. Wat leuk om dit te lezen, ik volg haar ook al een hele tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]